کتاب "ساحل سپیده" گزیده آثار آیت‌الله مظاهری

کتاب "ساحل سپیده" گزیده آثار آیت‌الله مظاهری

کتاب "ساحل سپیده" گزیده‌ای از آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی مظاهری(حفظه‌الله) از مراجع تقلید شیعه در اصفهان است که به کوشش حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی به رشته تحریر درآمده است.

بزرگداشت همه اصناف و دانشوران به ویژه عالمان دینی و مراجع تقلید فریضه دینی و وظیفه‌ای علمی است. جامعه‌ای که نخبگان علمی خود را قدر می‌نهد و بر صدر می‌نشاند گویای این است که به چنان بلوغ عقلی دست یافته که سرمایه‌های معنوی را برتر از میراث مادی می‌داند.

مرجع تقلید، مجتهدی است که گروهی از شیعیان در مسائل فقهی بر اساس فتاوای او عمل می‌کنند و وجوهات شرعی را در اختیار او قرار می‌دهند.

با توجه به گستره جغرافیایی تشیع، در هر دوره به طور معمول چندین مجتهد عهده‌دار این منصب بوده‌اند و در موارد معدودی، فقط یک نفر در بین اکثریت شیعیان جهان به عنوان مرجع تقلید عام وجود داشته است.

این افراد با عناوین احترام‌آمیزی همچون آیت الله العظمی و آیت الله نام‌ برده می‌شوند.

بیشترین مراجع تقلید شیعه، ساکن عراق (نجف، کربلا،‌ سامرا) و ایران (قم،‌ مشهد،‌ اصفهان،‌ تهران) بوده‌اند.

آیت‌الله العظمی حسین مظاهری یکی از این عالمان دینی، متولد سال ۱۳۱۲ در شهر تیران استان اصفهان استاد اخلاق، عضو جامعه مدرسین، زعیم حوزه علمیه اصفهان و از مراجع تقلید شیعه است.

مظاهری، سالیان بسیاری در حوزه‌های علمیه علاوه بر دروس اخلاق به تدریس دروس مختلف فقهی، اصولی، فلسفی، اقتصاد اسلامی پرداخته‌است.

او چندین بار، شرح منظومه، نهایةالحکمة و بخش‌هایی از اسفار اربعه را تدریس کرده و از سال ۱۳۵۶ تاکنون به تدریس دروس خارج فقه و اصول اشتغال داشته‌است.

کنگره نکوداشت آیت‌الله العظمی مظاهری این مرجع عالیقدر ۲۵ آذر ۱۳۹۵ در اصفهان برگزار شد.

کنگره نکوداشت این شخصیت مذهبی شخصیت سلسله آثاری را درباره وی منتشر کرده است که کتاب "ساحل سپیده" یکی از آن‌هاست و در بردارنده مجموعه آثار این عالم فرزانه است.

کتاب "ساحل سپیده" گزیده آثار مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله‌العظمی مظاهری (حفظه‌الله) سال ۱۳۹۵ به کوشش حجت الاسلام حبیب‌رضا ارزانی با شمارگان یک‌هزار نسخه و در ۳۴۶ صفحه توسط نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه اصفهان به چاپ رسید.

این کتاب در ۱۶ بخش از جمله درنگی در اصول عقاید، دانش اخلاق اسلامی، انسان و جایگاه آن در اسلام، حریم‌های اخلاق، تقوا و خویشتنداری، صبر و کیمیای سعادت، ارتباط عاطفی با خدا، اخلاص، علم‌جویی، دعا، فروغ دین، توبه و بازگشت، جوان و نیروهای کنترل‌کننده تدوین و نگارش شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه