کتاب عبور از رویا: رازهای بزرگان سرمایه‌گذاری

کتاب عبور از رویا: رازهای بزرگان سرمایه‌گذاری


کتاب عبور از رویا: رازهای بزرگان سرمایه‌گذاری نوشته علی کمیجانی، راهنمایی است برای آنکه چطور سرمایه‌گذاری‌های موفقی داشته باشید و از ارتکاب اشتباهات ویرانگر در سرمایه‌گذاری دوری کنید.

کتاب عبور از رویا (passing the dream) بر اساس بررسی زندگی و دیدگاه‌های سرمایه‌گذاران و مدیران سرمایه‌گذاری برجسته‌ای چون، وارن بافت، پیتر لینچ، کارل ایکان، نیکلاس دارواس، جورجی شوارتز، جان تمپلتون و... نوشته شده است.

برای اینکه به یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای تبدیل شویم باید در دو حوزه مهم مهارت کسب کنیم و مسلط شویم. نخستین و مشخص‌ترین دانش و مهارتی که باید کسب کنیم آشنایی با دارایی‌هایی هست که می‌خواهیم بر روی آن سرمایه‌گذاری نماییم. برای مثال می‌خواهیم سرمایه‌گذار بازار طلا باشیم، ابتدا باید با تحولات جهانی طلا آشنا شویم و بدانیم که چه زمان‌هایی قیمت طلا بالا رفته و چه زمان‌هایی افت می‌کند.

اما مهم‌تر از همه این موردها داشتن یک فلسفه سرمایه‌گذاری حرفه‌ای است. سرمایه‌گذاران موفق، روانشناسان خوبی هستند و در مواقع هیجانات بازار توانایی کنترل خویش را داشته و در زمان نزول و افت بازار‌ها می‌توانند تصمیم‌های منطقی اتخاذ کنند.

مهم نیست که صحیح یا اشتباه تصمیم به سرمایه‌گذاری گرفته‌اید، آنچه که سرنوشت مالی شما را تعیین می‌کند آن است که در هنگام ضرر و زیان، چقدر از دست می‌دهید و در هنگام کسب سود، چقدر به دست خواهید آورد. حتی یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای نیز ممکن است اشتباه کند و انتظار نداشته باشید بعد از چند سال تلاش و آموزش هیچ‌گاه اشتباه نکنید، اما مهم‌تر از اشتباهات و تصمیمات درست، حد ضرر و میزان سود است که آینده مالی شما را تعیین می‌کند.

اگر شما در هر سرمایه‌گذاری بتوانید حد ضرر خود را کنترل کنید و در بازارهای پر رونق، نترسید و سریع از بازار خارج نشوید، آینده مالی شما بسیار درخشان خواهد بود. از میان دو عامل پیشین، کنترل حد ضرر، اهمیت بیشتری دارد. اگر شما در سرمایه‌گذاری 50 درصد ضرر کنید، باید 100 درصد سود کسب کنید تا دوباره به جای اول برگردید. طبیعی است کسب 100 درصد سود بسیار سخت و دشوار است.

اگر نگاه بلند مدتی داشته باشید و اسیر هیجانات روزمره نشوید، کسب ثروت دور از دسترس نخواهد بود و آینده مالی درخشانی خواهید داشت.

همیشه چشم انداز بلند مدتی داشته باشید و امید خود را از دست ندهید، تفاوت افراد بزرگ و عادی در اهداف بلند مدت آن‌ها نهفته است. کسی که به یکسال آینده‌اش فکر می‌کند پیشرفت می‌کند اما کسی که برای 30 سال آینده زندگی‌اش برنامه دارد، فراتر از پیشرفت می‌تواند زندگی‌اش را متحول کند.

دنیای امروز پر از فرصت‌های جدید و امکانات فراوان است اگر تصمیم بگیرید می‌توانید، آینده متفاوتی بسازید، پس تلاش کنید و بخواهید تا موفق شوید.

علی کمیجانی در این کتاب سعی نمود علاوه بر استفاده از نظرات و دیدگاه‌های این سرمایه‌گذاران برجسته، از مثال‌های کاملا ملموس و ساده استفاده کند که فهم و برقراری ارتباط با گفته‌های کتاب برای خواننده ایرانی آسان گردد.

در بخشی از کتاب عبور از رویا می‌خوانید:

یکی از راه‌های کسب پول در بازار آن است که از آن نترسیم. ترس چیزی نیست جز یک احساس و هیجان که آن را در ذهن خود می‌پرورانیم و مشکل از آن‌جا شروع می‌شود که این احساسات و هیجان‌ها بر زندگی ما اثر نامطلوب می‌گذارند. ترس، احساسی است که هر انسانی آن را می‌شناسد. انسان‌ها از آن به‌ عنوان احساسی ناخوشایند یاد و از آن دوری می‌کنند، چرا که این احساس بنابر طبیعت خود زمانی ظاهر می‌شود که خطری درونی یا بیرونی فرد را تهدید می‌کند.

مارک‌ تواین سخن جالبی در این زمینه دارد: من در زندگی خود سختی‌های زیادی را تحمل کرده‌ام در حالی که تعداد کمی از آن‌ها واقعا رخ داده‌اند. در حقیقت منشاء بسیاری از ترس‌ها وقایعی هستند که ممکن است هیچگاه رخ ندهند اما در ذهن ما ترس‌ها حضور دارند و روی تصمیمات و اعمال ما تاثیر می‌گذارند.

برای اینکه به یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای تبدیل شویم می‌بایست ترس‌های خود را مدیریت کنیم و اولین گام در مدیریت ترس، پذیرش ترس است. پذیرش ترس البته به معنای رویکردی منفعلانه در برابر ترس نیست، بلکه قبول آن است که هیچ انسانی نمی‌تواند خالی و به دور از ترس زندگی کند.

حتی اگر اکثر تصمیم‌های ما درست و سال‌ها تجربه سرمایه‌گذاری موفق داشته باشیم، ترس همراه ما است و هرگز نمی‌توانیم آن را به طور کامل حذف کنیم، اما می‌توان اثرش را در زندگی کم رنگ‌تر نمود.

مهم‌ترین روش مدیریت ترس نیز مقابله با ترس است. برای مقابله با ترس از سرمایه‌گذاری نیز مهم‌ترین گام شروع به سرمایه‌گذاری با گام‌های کوچک اما مطمئن می‌باشد.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول: راهنمای سرمایه‌گذاری حرفه‌ای
حفظ سرمایه همیشه باید در کانون تصمیم‌گیری‌های شما باشد
مشاورین اقتصادی ممکن است اشتباه کنند
به محض تصمیم‌گیری فورا اقدام کنید
بدانید که چه میخرید و چرا این کار را می‌کنید
وقتی همه افراد بر سود ده بودن یک سرمایه‌گذاری اتفاق نظر دارند، معمولاً اشتباه می‌کنند
اشتباهات خود را بپذیرید و آن‌ها را اصلاح کنید
سرمایه‌گذاری به هوش خیلی زیادی احتیاج ندارد
فصل دوم: مهم‌ترین اشتباهات سرمایه‌گذاری
می‌خواهم بازار را پیش‌بینی کنم
در جستجوی افراد صاحب نفوذ
همه تخم‌مرغ‌هایمان را در یک سبد بگذاریم یا نه؟
مدیریت ریسک را جدی بگیرید
آسانسور خراب است از راه پله‌ها بروید
تعصبی روی نظرات خود نداشته باشید
صندوق‌های سرمایه‌گذاری را زیر نظر داشته باشید
برای سرمایه‌گذاری حرفه‌ای باید مدارک آموزشی دانشگاهی داشت
فصل سوم: تاثیر عوامل روحی و روانی
مقایسه سود خود با دیگران و ترس از عقب افتادن، در کسب سود
میزان تاثیر عوامل روحی و روانی در سرمایه‌گذاری
حرص و طمع
خشم و سرخوشی
حسادت
شجاعت
از دست دادن پول در سرمایه‌گذاری خجالت ندارد
فصل چهارم: اصول پیشرفته سرمایه‌گذاری
چگونه در خرید مسکن سودهای خوب بدست آوریم؟
فلسفه سرمایه‌گذاری خودتان را داشته باشید
بی‌اندازه صبور باشید
قدرت بازار را نادیده نگیرید
لازم نیست همه سهام پربازده بازار را داشته باشید
برای خروج از سرمایه‌گذاری، برنامه از پیش تعیین شده داشته باشید
در بازار غیر ممکن وجود ندارد
به سیستم خود وفادار باشید
هزینه خود را بپردازید
صندوق سرمایه‌گذاری متناسب با اهداف خود را بیابید
میزان ریسک‌پذیری متناسب با سن و شرایط اقتصادی خود داشته باشید
برای یک سرمایه‌گذار خبره، سرمایه‌گذاری یک بخش اصلی زندگی است
سرمایه‌گذار حرفه‌ای خود را مسئول نتایج سرمایه گذاریاش می‌داند
فصل پنجم زندگی یک سرمایه‌گذار حرفه‌ای
پول خود را در بانک بگذارید و تفریح کنید
با صبر و حوصله به سرمایه‌گذار حرفه‌ای تبدیل شوید
هرگز نمی‌توانید از هر 10 بار، 10 تصمیم درست بگیرید
مطالعه روش سرمایه‌گذارن موفق رل فراموش نکنید
میزان پولی که پسانداز نموده و سرمایه‌گذاری کرده‌اید، آینده شما را می‌سازد
دو گناه بزرگ در زندگی اقتصادی
سرمایه‌گذاری تفریح نیست!
سود و ضرر منطقی چه مقدار باید باشد؟

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه