کتاب شهریار در وال استریت

کتاب شهریار در وال استریت


کتاب شهریار در وال استریت به قلم سلمان امین، سی ایده‌ی مهم و کاربردی ارائه شده در کتاب شهریار اثر ماکیاولی را برای بازارهای سرمایه و علاقه‌مندان به این حوزه مورد مطالعه و بررسی قرار می‌دهد.

ماکیاولی نویسنده‌ی کتاب معروف شهریار، شاید از جمله بدنام‌ترین و البته مشهورترین سیاستمدارن تمام طول تاریخ باشد اما به طور حتم می‌توان اذعان داشت تا به امروز در مورد هیچ فرد دیگری مانند او تا این اندازه سوء تفاهم نشده بود.

او در کتاب معروف خود به نکات بسیار ارزشمندی در مورد آداب هجوم، پرهیز از اعتماد چشم و گوش بسته، دفاع، پرهیز از خطرهایی که پایه‌های امپراتوری‌های نوپا را به لرزه درمی‌آورند، اتکا به نیروهای خودی و ... پرداخته است.

شاید تمام حرف‌هایی که در کتاب شهریار در وال استریت می‌خوانید چندان به مذاق‌تان خوش نیاید یا بعضی از آن‌ها را در مخالفتِ آشکار با قواعدی ارزیابی کنید که تاکنون آموخته‌اید. اما سلمان امین، نویسنده‌ی این کتاب آرایی دارد که با باورهای عمده‌ای که در این تجارت دهان‌ به‌ دهان می‌گردند چندان سازگار نیستند، اما مطالبی را عنوان می‌کند که برای شما مفید و کاربردی واقع خواهند شد.

جملات برگزیده کتاب شهریار در وال استریت:

- هر دگرگونی‌ای همواره پایه‌ی دگرگونی‌های دیگر را خواهد گذاشت.
- لباس رزم دیگران یا در تنت زار می‌زند یا سنگین است یا از سرعتت خواهد کاست!
- با همه‌ی این احوال، آن‌که کم‌تر به طالع و اقبال اعتماد کند، محکم‌تر بر جای خواهد ایستاد.
- طبع آدمیان ناپایدار است. جهت‌دادن به آن آسان است، اما چندان ساده نیست که آنان را در آن جهت نگاه ‌داری.
- مردم بیش‌تر در گیرودار حال‌اند، نه گذشته. نیز چون در امروزند و از آن لذت می‌برند، به چیزی ورای آن نمی‌اندیشند.
- آن‌ها در مسیر صعود چنان می‌روند که گویی پرواز می‌کنند، اما چون به ستیغ کوه می‌رسند سختی‌ها پدیدار می‌شوند.

در بخشی از کتاب شهریار در وال استریت می‌خوانیم:

در دسامبر سال 1944 شاید هیچ‌کس باور نمی‌کرد یکی از مخرب‌ترین و دیوانه‌وارترین اتفاقاتِ تاریخِ بشر که انگار هیچ راهی برای پایان پیشنهاد نمی‌داد، به همین سادگی تمام شود. هیتلر، سرمست از فتوحات قبلی خود و در اندیشه‌ی فتح جهان، برخلاف توصیه‌ی فرماندهان ارشد نظامی‌اش، نیروهای آلمان نازی را به خاک شوروی فرستاد. سرمای استخوان‌ سیاه‌ کن مسکو نرم‌نرم بیش‌ترِ نیروهای آلمان را از پا درآورد. عملیات بارباروسا به‌دلیل این رفتار جنون‌آمیز شکست خورد. هیتلر این جنگ را به نادانیِ خودش در «شناخت سرزمین» باخت.

ماکیاولی در فصل دوازدهم شهریار توصیه می‌کند «شهریار، علاوه‌بر آن‌که باید مردان خود را نظم‌پذیر و آماده نگه دارد، باید خود نیز پی‌درپی به شکار برود که خویش را با سختی‌ها آشنا کند... . این دانایی از دو جهت سودمند است: اول آن‌که با شناساییِ قلمرو خویش برای دفاع بهتر آماده باشد و دوم آن‌که با مهارت در شناخت و رصد سرزمین خود می‌تواند هر سرزمین دیگری را که ممکن است به مطالعه‌ی آن ناچار باشد به‌راحتی بازشناسد.»

فکر کنم متوجه شده‌اید که قصد دارم از چه‌چیزی حرف بزنم. می‌خواهم از مطالعه‌ی گذشته‌ی سهام در تحلیل تکنیکال بنویسم. پیشینه‌ی سهام سرزمینی است که شما قصد فتح آن‌را دارید؛ پس باید بتوانید آن‌را به‌درستی درک کنید. اگر می‌خواهید بهترینِ خود را ارائه دهید، باید ابتدا درباره‌ی آن‌چه انجام می‌دهید متقاعد شده باشید.

پیش از این هم گفته‌ام که تفکر انتخاب میان «سهام بد» و «سهام خوب» را کنار بگذارید؛ این سهام‌ها نیستند که به خوب و بد تقسیم می‌شوند، معاملات هستند. اگر بتوانید الگوهای تکنیکال را روی یک سهم هضم کنید، روی سهام دیگر هم می‌توانید. این خطای بزرگی است که به‌دلیل تفاوت رفتار سهام‌ مختلف فکر کنیم هریک شناسنامه‌ی خود را دارند.

فهرست مطالب
1: شهریار در وال‌استریت
2: قمارباز!
3: آویزان نشوید!
4: لباس خودت را بپوش!
5: زیاد دست‌کاری‌اش نکن!
6: دوچرخه‌سواری روی طناب!
7: راهی نیست، خودت یکی بساز!
8: معطلش نکن، برو تو!
9: پایبندی به اصول!
10: بخت، نام دیگر باخت!
11: هم این، هم آن؛ جاه‌طلب باشید!
12: اگه نشد، بزن زیرش!
13: روندهای گمراه‌ کننده!
14: یک تخم‌مرغ، در چند سبد!
15: زندگی در میدان مین!
16: شطرنج‌باز!
17: جهت دربرابر سرعت!
18: ناباوری به باورها!
19: طاعون نمودارهای زنده!
20: معاملات نمایشی؛ شبیه‌ساز پرواز!
21: هم ترس، هم طمع؟! مسئله این است
22: ره چنان رو که رهروان رفتند!
23: هزینه‌ی فرصت!
24: در خدمت و خیانت تحلیل تکنیکال!
25: استاپ اُردرها، اردوگاه‌های مخفی
26: خزانه‌های خالی، جنگجویان بی‌شمشیر!
27: ضدحمله‌های غافل‌گیرکننده!
28: جغرافیای بازار را بشناسید!
29: رفیق نیمه‌راه بازار باشید!
30

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه