کتاب سرمایه‌گذار هوشمند: اصول سرمایه‌گذاری بر اساس ارزش ذاتی

کتاب سرمایه‌گذار هوشمند: اصول سرمایه‌گذاری بر اساس ارزش ذاتی


در کتاب سرمایه‌گذار هوشمند: اصول سرمایه‌گذاری بر اساس ارزش ذاتی نوشته بنجامین گراهام، می‌آموزید که خرید و فروش سهام نه تنها بر پایه شانس و اقبال نیست، بلکه نیاز به صبر و دانش خوبی از بازار دارد.

در واقع شما نیازی به تحلیل‌های بسیار و بازی با ارقام‌های سنگین هم ندارید، فقط باید اصولی را بدانید که بر اساس آن‌ها بتوانید بالاترین سود را از سهام‌هایتان ببرید. سرمایه‌گذاری در بازار بورس و اوراق بهادار می‌تواند زندگی مالی خوبی برای شما بسازد، اما به شرط آنکه بدانید چطور باید سرمایه‌گذاری کنید. وارن بافت میکروکتاب سرمایه‌گذار هوشمند (The Intelligent Investor) را بهترین میکروکتاب برای سرمایه‌گذاری می‌داند و از میکروکتاب‌های مرجع و بسیار مهم در بازار بورس و سرمایه‌گذاری شناخته می‌شود.

یک سرمایه‌گذار باهوش و زیرک در فرآیند سرمایه‌گذاری‌هایش بسیار با دقت عمل می‌کند. هر چه اصولی که برای سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنید عقلانی‌تر باشد، استراتژی سرمایه‌گذاری‌تان به نتایج بهتری منجر می‌شود. اگر قصد دارید با سرمایه‌گذاری در بازار بورس یا سایر اوراق بهادار به درآمد قابل‌ توجهی دست پیدا کنید، باید فعالیت‌هایتان را بر اساس اصول عقلانی و درست کسب‌وکار ساماندهی کنید.

اصول اساسی در سرمایه‌گذاری هوشمندانه شامل موارد زیر است که باید به یاد داشته باشید:

1. کسب‌وکاری را که در آن سرمایه‌گذاری می‌کنید به خوبی بشناسید.
2. بدانید چه کسی کسب‌وکار را اداره می‌کند.
3. برای کسب درآمد در بلندمدت سرمایه‌گذاری کنید و خرید و فروش‌های سریع انجام ندهید.
4. به عقلانیت خودتان اعتماد داشته باشید.
5. سرمایه‌گذاری‌ها را با توجه به ارزش ذاتی‌شان انتخاب کنید، نه براساس محبوبیت‌شان.
6. همیشه با یک حاشیه‌ امنیت سرمایه‌گذاری کنید.

سرمایه‌گذاری‌ موفق، بستگی زیادی به تکنیک‌ها و معیارهایی که یاد گرفته‌اید دارد، نه قدرت ذهنی‌تان. در سال 1900 هیچ‌کس نمی‌توانست حدس بزند که تا 50 سال آینده چه اتفاقاتی در جهان رخ خواهد داد. با وجود این همه‌ تغییر و تحولات و خساراتی که به بار آمد که مانند یک زلزله‌ غیرقابل پیش‌بینی بود، همچنان می‌توان گفت که پیروی از اصول درست سرمایه‌گذاری می‌توانست به نتایج مطلوبی منجر شود. از این به بعد هم باید با این پیش‌فرض جلو برویم که این اصول همچنان می‌توانند به خوبی عمل کنند.

بنجامین گراهام (Benjamin Graham)، به عنوان پدر سرمایه‌گذاری ارزشی شناخته می‌شود. او یکی از معروف‌ترین فعالین بورس در دهه 60 میلادی بود که توانست نام خودش را به عنوان یک کارگزار حرفه‌ای برای همیشه در وال‌استریت ثبت کند. بنجامین کودکی سختی را در فقر گذراند اما توانست در سن 25 سالگی بیش از 500 هزار دلار درآمد ماهیانه داشته باشد. بنجامین از روش‌های و فرمول‌های مخصوص به خودش استفاده می‌کرد که بعدها با عنوان نظریه گراهام به شهرت زیادی رسید و افراد موفق بسیاری در وال‌استریت از آن استفاده کردند، به طور مثال وارن بافت یکی از ثروتمندان دنیا، تمام سرمایه‌گذاری‌های بورسی‌اش را بر اساس روش گراهام انجام می‌دهد.

در بخشی از میکروکتاب سرمایه‌گذار هوشمند می‌خوانید:

هنگام سرمایه‌گذاری حاشیه‌ امنی که ایجاد می‌کنید به قیمت خرید سهام با کمترین خطر ممکن بستگی دارد. معمولا این قیمت کمتر از ارزش ذاتی شرکت است، چرا که باید تاثیر اتفاقات پیش‌بینی‌ نشده را هم در نظر بگیرید. همیشه برای قیمتی که حاضرید برای خرید سهام یک شرکت پرداخت کنید یک حاشیه‌ امنیت در نظر بگیرید و سپس سرمایه‌تان را در حداقل 20 شرکت مختلف پخش کنید تا در طولانی‌ مدت به نتایج رضایت‌ بخشی دست پیدا کنید.

در افسانه‌های قدیمی انسان‌های خردمند تاریخچه‌ امور فناپذیر را در یک عبارت کوتاه خلاصه کرده‌اند «این نیز بگذرد». اگر بخواهیم به همین روش راز یک سرمایه‌گذاری عاقلانه و باهوش را در 3 کلمه خلاصه کنیم به این شعار می‌رسیم: «امنیت در سود». تهدید در همه‌ سیاست‌هایی که برای سرمایه‌گذاری اتخاذ می‌شود وجود دارد. همه‌ سرمایه‌گذارهای حرفه‌ای می‌دانند که امنیت در سود، یک مفهوم کاملا ضروری در انتخاب سهام و اوراق بهاردار است.

برای اوراق بهادار امنیت در سود عبارت است از اینکه درآمد شرکت چند برابر بیشتر از سودی است که شرکت متعهد به پرداخت آن شده است. اگر درآمد شرکت 4 یا 5 برابر بیشتر از سودی باشد که باید پرداخت کند در این صورت سهام آن از امنیت در سود خوبی برخوردار است. یا ممکن است امنیت در سود از طریق مقایسه‌ ارزش کلی یک شرکت با میزان بدهی‌هایش محاسبه شود. این روش تا حدی مشخص می‌کند که ارزش خالص شرکت قبل از اینکه پرداخت بدهی‌ها به یک نگرانی بزرگ تبدیل شود چه مقدار خواهد بود. این مفهوم از امنیت در سود، برای سرمایه‌گذاری در سهام‌های رایج با این روش محاسبه می‌شود:

ابتدا ارزش واقعی یک سهام را به هر روشی که فکر می‌کنید مناسب است محاسبه ‌کنید. این روش باید همیشه برای مقایسه‌ ارزش سهام‌های مختلف قابل اعمال باشد. توجه داشته باشید که اتفاقات بیرونی روی ارزش سهام تاثیر می‌گذارد یا ممکن است در اثر این تغییرات روش محاسبه‌تان به طور کامل اشتباه شود. در نتیجه باید یک حاشیه‌ی امنیت برای این محاسبات در نظر بگیرید.

فهرست مطالب
میکروکتاب چیست؟
درباره کتاب
درباره نویسنده
مقدمه
اصول راهنمای سرمایه‌گذاری هوشمندانه
فصل اول: کسب‌وکاری که در آن سرمایه‌گذاری می‌کنید را به خوبی بشناسید
فصل دوم: بدانید چه کسی کسب‌وکار را اداره می‌کند
آیا مدیریت واقعا کارآمد است؟
آیا متوسط سودی که سهامداران بیرونی دریافت می‌کنند با انتظارات آن‌ها متناسب است؟
فصل سوم: برای کسب درآمد در بلندمدت سرمایه‌گذاری کنید و خرید و فروش‌های سریع انجام ندهید
فصل چهارم: به عقلانیت خود اعتماد داشته باشید
فصل پنجم: سرمایه‌گذاری‌ها را با توجه به ارزش ذاتی‌شان انتخاب کنید، نه براساس محبوبیت‌شان
فصل ششم: همیشه با یک حاشیه‌ی امن سرمایه‌گذاری کنید
پیشنهاد میکروکتاب بعدی
پایان

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه