کتاب موفقیت جاویدان

کتاب موفقیت جاویدان


اریک ویاردات در کتاب موفقیت جاویدان، به بررسی اصول ماندگار راهبرد موفق کسب‌ و کار می‌پردازد. این کتاب برای کسانی که کسب‌ و‌ کاری در هر اندازه‌ و حوزه‌ای دارند یا قصد راه‌اندازی شغلی نو را در سر می‌پرورانند، مفید است.

ما هنوز به طور کامل، از پیامدهای شدیدترین بحران اقتصادی دهه‌های اخیر رهایی نیافته‌‌ایم. بسیاری از شرکت‌ها مجبور شدند اعلام ورشکستگی کرده و تمامی فعالیت‌هایشان را به طور کامل متوقف کنند. همچنین بسیاری از شرکت‌های دیگر به منظور حفظ بقای خود به درخواست کمک از طرف دولت‌هایشان روی آوردند. تمام این مسائل به این دلیل اتفاق افتاد که بعضی از مدیران ارشد و به ویژه مدیران بانک‌های بزرگ بین‌المللی، برخی از قواعد اساسی راهبرد را فراموش کردند و شرکت‌های خود را به سمت بحران یا فروپاشی کامل سوق دادند.

انتخاب راهبرد، ثمره‌ بررسی دقیق شرایط و نیز تجربیات رهبران سازمان و فرهنگ شرکت و همچنین نحوه تعامل این فرهنگ با پیچیدگی‌های محیط بیرونی یا حتی محیط درونی است. در کتاب موفقیت جاویدان (The timeless principles of successful business strategy)، براساس این تعریف، به تشریح اصول ماندگار موفقیت و نیز اجزای اصلی استراتژی کسب‌ و کار که به ترتیب طرح راهبردی، مشتریان، محیط رقابتی، توانمندی‌ها، ساختار و عملیات آن، مدیریت نوآوری، رشد و اجرای عملیات‌ها هستند، پرداخته شده است.

اریک ویاردات (Eric Viardot)، بر این باور است که مدیران می‌توانند با شناخت درست جایگاه و توانمندی‌های خود و نیز وضعیت موجود و همچنین تعیین اهدافی مشخص برای شرکت، راهبردی متناسب را تدوین کنند. در این میان، شرکت‌ها باید توجه ویژه‌ای به اهمیت مشتریان از یک سو و نیز نوآوری و نقش آن در تداوم مسیر کسب‌ و‌ کار و پیشرفت آن داشته باشند. در روزگار کنونی که سرعت تغییرات در بازار بیش از هر زمان دیگری شده است، توجه به نوآوری و اجرای هدفمند آن می‌تواند یکی از بهترین راهکارها برای خروج از بحران باشد.

در بخشی از کتاب موفقیت جاویدان می‌خوانیم:

شرکت‌های پایدار، به غیر از چند استثنای محدود، با مشتریانی که پرمنفعت نباشند، معامله نمی‌کنند. این گونه مشتریان سود اندکی برای شرکت به همراه دارند و در عین حال، منابع با ارزشی که می‌توان از آن‌ها به نحوی بهتر برای تأمین نیازهای مشتریان مطلوب استفاده کرد را مصرف می‌کنند. مشتریان فاقد منفعت به رقبایی سپرده می‌شوند که به جای سودآوری تجاری مشتریان، به کثرت آنان توجه می‌کنند. این کار، آن‌ها را سرگرم نگه داشته و موجب ضعیف‌ شدنشان در میدان رقابت می‌شود. فقط یک دسته از مشتریان هستند که منفعت مستقیمی برای شرکت ندارند و در عین حال شرکت کوشش خود را برای حفظ آن‌ها به کار می‌بندد. این دسته از مشریان همان گروه‌های مرجع یا «رهبران فکری» هستند، زیرا وقتی این افراد محصولی را می‌خرند، دیگر مشتریان نیز به تبعیت از آن‌ها این کار را انجام می‌دهند. بازیگران معروف سینما، اشخاص مهم و قهرمانان ورزشی از جمله این افراد هستند، که عموم جامعه می‌کوشند رفتاری مشابه آن‌ها را در پیش گیرند.

فهرست مطالب
پیش‌گفتار مترجمان
فصل 1: پیش‌گفتار
فصل 2: طرح راهبردی
فصل 3: مشتریان
فصل 4: محیط و رقبا
فصل 5: توانمندی‌ها
فصل 6: ساختار
فصل 7: عملیات
فصل 8: نوآوری
فصل 9: پیاده‌سازی تغییر
فصل 10: تغییر
فصل 11: اجرا و بی‌توجهی نسبی به راهبرد
فصل 12: نتیجه‌گیری

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه