کتاب پروتکل پیاده سازی روانشناسی مثبت در محیط کار

کتاب پروتکل پیاده سازی روانشناسی مثبت در محیط کار


کتاب پروتکل پیاده سازی روانشناسی مثبت در محیط کار نوشته‌ی کبری سبزعلی یمقانی، نشان می‌دهد روانشناسی مثبت در محیط کار چگونه با سازمان‌های دولتی، خصوصی، بزرگ و کوچک ارتباط پیدا می‌کند.

مزیت رقابتی عامل پیشی گرفتن سازمان از سایر سازمان‌های رقیب می‌باشد. طبق دیدگاه منبع محور، سازمانی از مزیت رقابتی برخوردار است که دارای منابعی کمیاب، ارزشمند و غیرقابل تقلید باشد. منابع انسانی، این خصوصیات را داراست و به همین دلیل سرمایه انسانی نامیده می‌شود. مدیران سازمان‌ها به خوبی می‌دانند که مهم‌ترین عامل کسب مزیت رقابتی، سرمایه‌های انسانی سازمان‌ها هستند. به همین جهت تعهد داشتن منابع انسانی به سازمان‌ها و انجام دادن بهتر نقش‌های داده شده به آن‌ها، یکی از مشکلات مهم مدیران سازمان‌هاست.

در چنین شرایطی مدیران فرصت زیادی برای کنترل کارکنان ندارند و باید بیشترین وقت و انرژی خود را صرف شناسایی محیط داخلی و خارجی سازمان و تهدیدها و فرصت‌های خود کنند و سایر وظایف روزمره را کارکنان انجام دهند. به همین دلیل امروزه یکی از مهم‌ترین شرایط رقابتی در سازمان‌ها، کارکنان متعهد، برانگیخته و وظیفه‌شناس است. برای رسیدن به این امر مهم مدیران سازمان‏‌ها باید تلاش کنند تا انرژی‏‌ها و هیجانات مثبت را در محیط کار افزایش دهند و برای تحقق این امر باید کارهایی انجام شود که در این کتاب ذکر شده است.

این اثر شامل مطالبی است که برای افراد متخصص یا آکادمیک بسیار مناسب می‌باشد و به عبارتی با رویکرد مربیگری روانشناسی مثبت در محیط‌های کاری، توجهی دقیق به مواردی دارد که می‌توان روانشناسی مثبت را در آن‌ها به کار برد تا استفاده پرسنل را در محیط کار افزایش داد.

در بخشی از کتاب پروتکل پیاده سازی روانشناسی مثبت در محیط کار می‌خوانیم:

شما همیشه نمی‌توانید از افراد مسئله‌ساز دوری کنید. شناسایی انواع رفتارهای مسئله‌ساز به شما کمک می‌کند تا به نحوی مطلوب موقعیت‌های دشوار را بخصوص در سازمان اداره کنید. یادگیری کنترل احساسات و واکنش‌های شخصی نیز هنگام برخورد با افراد دشوار اهمیت بسیاری دارد. باید از خود بپرسیم چرا این افراد برای ما مسئله‌ساز هستند و سعی کنیم نگرش منفی نسبت به این اشخاص را در خود از بین ببریم، زیرا گاهی اوقات علت رفتارهای دشوار دیگران، رفتارهای غیراصولی خود ماست.

وقتی با یک فرد دشوار برخورد می‌کنیم باید به این موضوع توجه کنیم که چه چیز باعث می‌شود یک نفر چنین گفتار و رفتاری داشته باشد، در این صورت در موقعیتی قرار می‌گیریم که نه تنها می‌توانیم شرایط دشوار را کنترل کنیم، بلکه طرف مقابل را نیز یاری می‌دهیم مشکل خود را حل کند. حسن این کار کنترل هیجانات منفی و افزایش هیجانات مثبت و خوب در محیط کاری در هنگام مراوده با افراد دشوار است. افراد دشوار در همه جا وجود دارند. اگر در محیط کار خود نگاهی بیندازید می‌توانید این افراد را ببینید. در اینجا به بررسی افراد دشوار در شرایط مختلف می‌پردازیم و بر اساس این شرایط افراد دشوار را تقسیم‌بندی می‌کنیم و سپس از هر دسته نمونه‌هایی را ارائه می‌کنیم تا بتوانید متناسب با شرایطی که در محل کار پیش می‌آید راه حل عملی را پیدا کنید.

روش‌های شناسایی افراد دشوار در محیط کار چیست؟ چگونه با کارکنان دشوار در محیط کار رفتار کنید؟ مدیریت شرایط دشوار در محیط کار چگونه است؟ کدام رفتار خود ما باعث می‌شود تا برخورد با افراد دشوار سخت‌تر شود و آن‌ها بر موضع خود پافشاری بیشتری کنند؟

فهرست مطالب
سخن آغازی
جلسه معارفه با افراد و بیان مفهوم روانشناسی مثبت در محیط کار
جلسه اول آموزش
کاربرگ 1: معرفی مثبت از محیط کار خود
کاربرگ 2: اتفاقات و رویدادهای خوب آتی در محیط کار
کاربرگ 3: ثبت خاطرات بد و تلخ در محیط کار
کاربرگ 4: تمرکز بر درهای بسته و باز
جلسه اول تمرین
جلسه دوم آموزش
کاربرگ 5: نامه بخشش
کاربرگ 6: نامه تشکر
کاربرگ 7: لذت بردن از یک فعالیت کاری
کاربرگ 8: اختصاص وقت خود به همکاران
جلسه دوم تمرین
جلسه سوم آموزش
کاربرگ 9: شناسایی توانمندی‌های خود و همکاران در محیط کار
کاربرگ 10: سبک پاسخ‌دهی فعال‌سازنده
کاربرگ 11: مدیریت افراد دشوار در محیط کار
جلسه سوم تمرین
جلسه چهارم آموزش
کاربرگ 12: شناسایی تیپ‌های شخصیتی خود و همکاران‌تان
کاربرگ 13: ارزیابی حالت چهره، زبان بدن و صورت
کاربرگ 14: انتخاب و چیدمان مناسب پرسنل در اتاق‌ها و مکان‌های کاری
جلسه چهارم تمرین
جلسه پنجم آموزش
کاربرگ 15: سبک‌های نوین رهبری
کاربرگ 16: توانمندسازی کارکنان
کاربرگ 17: خودرهبری و خودکارآمدی کارکنان
کاربرگ 18: تمرین مشارکت کارکنان
جلسه پنجم تمرین
جلسه ششم آموزش
کاربرگ 19: جو سازمانی
کاربرگ 20: جامعه پذیری سازمانی
کاربرگ 21: رفتار شهروندی سازمانی
جلسه ششم تمرین
جلسه هفتم آموزش
کاربرگ 22: خستگی ذهنی
کاربرگ 23: طراحی شغل (غنی‌سازی شغلی، چرخش شغلی و توسعه شغلی)
کاربرگ 24: فرهنگ سازمانی
جلسه هفتم تمرین
جلسه هشتم آموزش
کاربرگ 25: مدیریت زمان
کاربرگ 26: تمرین سلامت سازمانی
کاربرگ 27: ساختار سازمان
جلسه هشتم تمرین
منابع و مراجع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه