کتاب انگیزش

کتاب انگیزش


کتاب انگیزش از مجموعه کتابخانه موفقیت برایان تریسی، یکی از مهم‌ترین مهارت‌های مدیر یعنی توانایی انگیزه دادن به دیگران برای حداکثر کردن عملکرد سازمان را به شما می‌آموزد.

بزرگ‌ترین و گران‌بهاترین منبع هر سازمان، افراد آن هستند. بیشترین توان بالقوه برای رشد، بهره‌وری، عملکرد، موفقیت و سودآوری، در مهارت‌ها و توانایی‌های افراد متوسط نهفته است. در کتاب انگیزش (Motivation)، با روش استفاده از بهترین ایده‌های کشف شده در 50 سال اخیر آشنا می‌شوید تا به افراد سازمانتان کمک کنید تا حداکثر توانشان را به کار گیرند.

بر اساس تحقیقات یک شخص معمولی با 50 درصد توانش کار می‌کند. 50 درصد باقیماندۀ روز تا حد زیادی هدر رفته و صرف مکالمه‌های بیهوده با همکاران، هدر دادن وقت در اینترنت، دیر آمدن، زود رفتن، ‌طولانی کردن ساعات صرف قهوه، ناهار و پرداختن به کارهای شخصی می‌شود. یکی از دلایل این هدر دادن وقت که از بزرگ‌ترین دلایل ضرر مالی هر سازمان است، این است که افراد انگیزه و تمرکز کافی برای انجام کار ندارند؛ دلیل اصلی آن نبود حس فوریت و مسیر صحیح برای انجام کار است. این چالشی است که یک مدیر خوب باید از عهده‌اش برآید.

وظیفه شما این است که از 50 درصد استفاده نشده که شرکت برایش پول پرداخت می‌کند، بهره‌برداری کرده و آن زمان و انرژی را در مسیر انجام کار بیشتر و بهتر هدایت کنید. هدف کسب و کار به دست آوردن بیشترین بازگشت سرمایه از مقدار پولی است که در شرکت سرمایه‌گذاری شده است.

هدف مدیر کسب بیشترین نرخ بازده انرژی از افرادی است که در آن جا کار می‌کنند. سرمایه انسانی شامل انرژی‌های ذهنی، احساسی و فیزیکی افراد است. شما به عنوان مدیر موظفید که این سرمایه انسانی را حداکثر کرده و آن را بر دستیابی به ارزشمندترین و مهم‌ترین نتایج برای سازمان متمرکز کنید.

شما می‌توانید موانعی که آن‌ها را از انگیزه دادن به خودشان باز می‌دارد، از میان بردارید. همۀ بحث انگیزش درباره خودانگیزشی است. به عنوان مدیر می‌توانید محیطی ایجاد کنید که این توان بالقوه برای خودانگیزشی به طور طبیعی و خود به خود آزاد شود.

برایان تریسی (Brian Tracy)، در این کتاب به مطالب کاربردی پرداخته است از جمله: چهار عامل انگیزش، استفاده از اصل پارتو، خلق جادوی انگیزشی، برگزاری جلسات طوفان ذهنی، چرخه‌ها و تیم‌های کیفیت و ده‌ها نکت مفید دیگر.

در بخشی از کتاب انگیزش می‌خوانیم:

کلید انگیزه دادن به کارمندان ایجاد محیط کاری شاد است. هرچه شادتر باشند، بهتر کار می‌کنند، بیشتر با یکدیگر همکاری می‌کنند، ‌خلاق‌تر می‌شوند و محیط کار مثبت‌تری خواهید داشت.

به گفته ارل نایتینگل «شادی درک مدام اهداف ارزشمند یا ایده‌آل‌ها است».

هرگاه افراد باور داشته باشند که در حال رشد هستند، بهتر و بهتر می‌شوند و به سمت بهترین آنچه می‌توانند باشند پیش می‌روند، شاد و باانگیزه خواهند شد. هیچ‌چیز بیش از اینکه شما به عنوان مدیر خود را وقف تعلیم و تربیت و ارتقای مداوم افرادتان کنید، باعث بروز این احساسات نمی‌شود.

یادگیری دائم، کلید عملکرد، انگیزش، اشتیاق و تعهد بالا است. اگر افراد روش انجام وظایفشان را ندانند، عزت نفسشان کاهش می‌یابد و به همین دلیل همانطور که در فصل قبل گفتیم آموزش شغل شماست. با این حال، موضوع این فصل یادگیری مطالب لازم برای انجام درست کار توسط کارمندان نیست، بلکه این فصل به یادگیری دائم مطالب جدید در حوزه‌های جدید و به‌روز کردن دائم دانش و مهارت‌های کارمندان و گشودن راه‌های جدید برای رشد شخصی و حرفه‌ای آن‌ها در آینده می‌پردازد.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل 1: عامل ایکس
فصل 2: افراد مناسب را انتخاب کنید
فصل 3: بگذارید با قدرت شروع کنند
فصل 4: انتظارات را واضح بیان کنید
فصل 5: مدیریت مشارکتی را به کار گیرید
فصل 6: چهار عامل انگیزش
فصل 7: سه اصل انگیزش
فصل 8: مدیریت بر اساس ارزش‌ها
فصل 9: استفاده از مدیریت هدف محور
فصل 10: استفاده از مدیریت موردی
فصل 11: اصل پارِتو را به کار گیرید
فصل 12: معلم باشید
فصل 13: همواره به تعلیم و تربیت بپردازید
فصل 14: بر اصل خطای صفر تأکید کنید
فصل 15: چرخه‌ها و تیم‌های کیفیت را معرفی کنید
فصل 16: جلسات طوفان ذهنی داشته باشید
فصل 17: مربی شوید
فصل 18: با سرمشق بودن مدیریت کنید
فصل 19: به کارمندان گوش دهید
فصل 20: عامل دوستی را به یاد داشته باشید
فصل 21: جادوی انگیزشی خلق کنید

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه