کتاب کارآفرینی سازمانی

کتاب کارآفرینی سازمانی


کتاب کارآفرینی سازمانی نوشته‌ی دونالد کوراتکو، مایکل اچ موریس و کوین جفری گلن، به مباحثی مانند ضرورت کارآفرینی در سازمان‌های تأسیس شده، ثبات شرکت کارآفرین در قرن بیست و یکم، پرورش خلاقیت درون سازمان‌ها و... می‌پردازد.

کارآفرینی سازمانی یا شرکتی، اصطلاحی است که برای وصف کردن رفتار کارآفرینانه درون سازمان‌های احداث شده با اندازه کوچک، متوسط یا بزرگ استفاده می‌شود. کارآفرینی سازمانی یک چارچوب در آسان‌سازی تغییرات پیوسته و خلاقیت‌ها در سازمان‌های ثابت را عرضه می‌کند.

این روش یک طرح اولیه برای رقابتی تأثیرگذار با واقعیات رقابتی جدید را به وجود می‌آورد. کارآفرینی سازمانی باعث تقویت استراتژی، فرهنگ، ساختار، سیستم‌های نظارت، پاداش و روش‌های مدیریت منابع انسانی شرکت می‌شود. هدف اصلی این کتاب پاسخ به این سوال است که، برای تبدیل یک سازمان که در آن کارآفرینی نقشی ندارد به یک سازمان کاملا کارآفرین به چه چیزهایی نیاز است؟

کارآفرینی موضوعی است که به دلیل وجود مشکلات اشتغال در بسیاری از نقاط جهان بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
کتاب کارآفرینی سازمانی (Entrepreneurship and leadership) حاوی سه بخش اصلی و چهارده فصل می‌باشد.

نخستین بخش این کتاب مفاهیم پایه‌ای، ابزار و چارچوب‌هایی را معرفی می‌کند که در شرح چگونگی و چرایی رفتارهای کارآفرینانه شکل گرفته در سازمان‌ها، حتی زمانی که از نظر اندازه و پیچیدگی مقیاس‌های بزرگی را دربرمی‌گیرند، کمک کننده است. این بخش، 5 فصل اول کتاب را دربر می‌گیرد.

در بخش دوم این کتاب روش‌هایی مورد شناسایی قرار می‌گیرند تا سطوح بالاتری از کارآفرینی را در سازمان‌های موجود دربرگیرند. و در نهایت در بخش آخر مراحل اثبات و تغییر این سطوح کارآفرینی که در گذر زمان ایجاد می‌شوند، مورد بررسی قرار می‌گیرند.

در بخشی از کتاب کارآفرینی سازمانی می‌خوانیم:

کارآفرینی و مدیریت دو مقوله مجزا و متفاوت هستند. مدیریت فرآیند هدف‌گذاری و هماهنگی منابع شامل کارکنان سازمان به منظور دست‌یابی به آن اهداف می‌باشد. مدیریت شامل انجام دادن کارها از طریق سایر افراد می‌باشد، مدیر کارآمد یک طراح، برنامه‌ریز، سازمانده، متخصص برقراری ارتباط، هماهنگ‌کننده، رهبر، انگیزه‌بخش، و کنترل کننده می‌باشد؛ در بیشتر موارد یک مدیر نقش تسهیل‌گر را ایفا می‌کند.

مدیریت یک فرآیند تحولی است که در آن مهارت‌های فنی، انسانی و ادراکی برای تبدیل ورودی‌ها به خروجی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مدیران برای انجام مسئولیت‌های خود باید چگونگی تعامل سازمان‌ها با محیط‌های خارجی و چگونگی کارکرد همزمان بخش‌های مختلف سازمان را درک نمایند.

فهرست مطالب
مقدمه
بخش اول: اصول اساسی کارآفرینی سازمانی
فصل اول: ضرورت کارآفرینی در سازمان‌های تأسیس شده
فصل دوم: تفاوت کارآفرینی سازمانی در سازمان‌های مختلف / چگونگی تفاوت کارآفرینی سازمان‌ها
فصل سوم: اتخاذ جهت‌گیری کارآفرینانه در یک سازمان
فصل چهارم: گونه‌های اجرایی کارآفرینی سازمانی
فصل پنجم: کارآفرینی در سازمان‌های غیرانتفاعی و دولتی
بخش دوم: طراحی سازمان‌های کارآفرین
فصل ششم: استراتژی سازمان و کارآفرینی سازمانی
فصل هفتم: ساختاردهی یک شرکت برای کارآفرینی
فصل هشتم: عامل نیروی انسانی (قسمت اول) پرورش خلاقیت درون سازمان‌ها
فصل نهم: عامل نیروی انسانی (قسمت دوم) مدیریت منابع انسانی
بخش سوم: عملکرد مستمر کارآفرینانه
فصل دهم: طراحی سیستم‌های کنترلی کارآفرینانه
فصل یازدهم: رهبری در سازمان کارآفرین
فصل دوازدهم: کارکنان سازمان علیه کارآفرینی سازمانی
فصل سیزدهم: ارزیابی عملکرد کارآفرینانه
فصل چهاردهم: ثبات شرکت کارآفرین در قرن بیست و یکم

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه