کتاب داشبورد منابع انسانی

کتاب داشبورد منابع انسانی


کتاب داشبورد منابع انسانی نوشته‌ی میرمهرداد پیدایی، ضمن ارائه‌ی مبنای علمی مناسب برای شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی در قالب الگوهای مختلف شناسایی شده، نمونه‌های عملیاتی متنوعی از داشبوردهای منابع انسانی مطابق سلایق مدیران منابع انسانی در سازمان‌های ایرانی را به تصویر کشیده است.

امروزه در پاسخ به تنوع تخصصی و گستردگی نیروهای کار در سازمان‌ها، مدیران منابع انسانی نیازمند اتخاذ ساز و کارهای مؤثر در جهت گزارش‌گیری، بررسی و تجزیه و تحلیل، تصمیم‌گیری و هدایت هستند. مدیران بر این امر اشراف دارند که اگر بخواهند شریکی استراتژیک در سازمان قلمداد شوند، بایستی توانایی تعریف، ارزیابی و اجرای عوامل موثر و نافذ در نتایج فعالیت‌های منابع انسانی را داشته باشند.

عواملی همچون کیفیت و کارهای تیمی، نظارت بر نیروی کار و انعطاف‌پذیری، پشتیبانی، اثربخشی مدیریت، ارتباطات، رهبری سازمان، منافع، فرآیند جبران خدمتی، توسعه شغلی و... تأثیر بسزایی در سازمان دارد. چرا که در نتیجه‌ی یک مدیریت صحیح بر روی این عوامل، شاهد جهش و ارتقاء زیادی در سطح منابع انسانی و تعهد آنان خواهیم بود.

پر واضح است که یکی از شرایط اساسی در فرآیند تصمیم‌گیری مدیران، داشتن توانایی دسترسی آسان و سریع به اطلاعات کلیدی و اثربخش سازمان‌هایشان است. برای مدیران منابع انسانی، سیستم داشبورد، نه تنها حاوی اطلاعات صرف بوده، بلکه می‌تواند چهارچوبی موثر برای برقراری ارتباط با اهداف مربوط به نیروی کار را فراهم آورد.

تحقیقات نشان می‌دهد که چنین ابزار پویا و مناسبی، مدیران منابع انسانی را قادر می‌سازد که پیوندی عمیق بین نگرش کارکنان، رفتارهای ناشی از تنوع نیروهای کار امروزی و همچنین نتایج بازار را برقرار کنند. این ابزار به آنان کمک می‌کند که چگونگی میزان تغییرات کسب و کارشان را که در نتیجه اثرات متقابل اهداف عملکردی کارکنان حاصل گردیده، بسنجند.

داشبوردهای کسب و کار مؤثر باید به طور دقیق بر اساس نقش کاربر، ‌مسئولیت‌ها و جداول زمانی تصمیمات آن‌ها طراحی گردند. اگر فرآیند طراحی دارای ساختار دقیقی باشد، شانس یک پروژه‌ی موفقیت‌آمیز با بازده مثبت طولانی مدت برای سازمان بسیار بالا خواهد بود.

علاوه بر آن اگر داشبورد به طور موفقیت‌آمیزی در یک بخش سازمانی به کار رود، این مقوله به طور محتملی سریعاً به سایر واحدهای تجاری گسترش یافته و فرآیند طراحی دارای ساختاری مناسب بوده و اسناد را می‌توان به طور متوالی مورد استفاده مجدد قرار داد.

در بخشی از کتاب داشبورد منابع انسانی می‌خوانیم:

ارائه‌ی تعریفی روشن از عملکرد، احتمالا مهم‌ترین گام در ایجاد هر برنامه‌ی تشویقی است. این تعریف به کارکنان می‌گوید که چه رفتار یا نتیجه‌ی مورد انتظار سازمان به قدر کافی برای پاداش مهم است که پول‌هایش را در آن صرف می‌کند. یک چنین تعریفی باید کامل باشد، در غیر این صورت سازمان به نتایج مورد انتظار از طریق کارکنانش دست نخواهد یافت.

معمول‌ترین تعریف عملکرد، و در بسیاری شیوه‌ها بهترین تعریف، نتایج مورد نظر از شغل است. در برخی مواقع این می‌تواند یک مورد قابل سنجش، مانند تعداد مونتاژ الکتریکی تولید شده، ایجاد کند. معمول‌ترین برنامه‌ی تشویقی که در اندازه‌گیری نتیجه استفاده می‌شود، شیوه‌ی کار قطعه کاری است. در این طرح، به هر قسمت نتیجه، یک سری نرخ پاداش نسبت داده می‌شود؛ دستمزد فرد، حاصلضرب نرخ پاداش در تعداد واحدهای تولید شده است.

یکی از راه‌های سنجش، زمان مورد نیاز برای تکمیل یک وظیفه است. میزان تولید و مقدار زمان، دو متغیری هستند که در برنامه‌های تشویق فردی همیشه با هم در نظر گرفته می‌شوند. معمول‌ترین شکل تشویق فردی نسبت - زمان، طرح استاندارد - ساعت است. به عنوان مثال در شیوه‌ی کارمزدی، فرد مطابق محصول ایجاد شده پاداش دریافت می‌کند.

فهرست مطالب
فصل اول :مقدمه‌ای بر داشبورد
داشبورد چیست؟
تاریخچه (تکامل) داشبورد
فصل دوم: طراحی داشبورد
تعریف شاخص‌های کلیدی عملکرد
تعریف تحلیلگرهای پشتیبان
ایجاد پایگاه داده
انبار داده‌ای
تکنیک ذخیره‌سازی داده‌های عملیاتی
پردازش تحلیلی به روز
ابعاد و واقعیت‌ها
بررسی فرآیند پردازش تحلیلی به روز و طرح ستاره
گزارش گیری موضوعی
صفحه مانیتور فرآیند پردازش تحلیلی به روز
پردازش تحلیلی چند بعدی به روز و طرح شماتیک اسنوفلیک
تکنیک پردازش تحلیلی پیوندی به روز
بررسی و تحویل داده‌ها
فرا داده و مدیریت فرا داده
طراحی خدمات محور
زبان‌های گزارش گیری
زبان برنامه نویسی ساختاربندی شده
زبان نوشتاری چند بعدی‌ام دی ایکس
نفوذ به بالا، نفوذ به پایین، نفوذ عرضی، نفوذ به جزئیات
انتخاب مولفه‌های تصویرگری درست
طراحی سبک داشبورد
تعیین عنوان داشبورد و عناوین اجزا
فصل سوم: شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی
شاخص‌های کلیدی عملکرد چیست؟
ویژگی‌های شاخص‌های کلیدی عملکرد
مدیریت منابع انسانی
شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی
مراحل پیشنهادی برای ایجاد شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی
منابع اطلاعاتی برای شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی
شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی از دیدگاه باک نال و وی
شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی از دیدگاه جکاس
شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی در جایزه تعالی منابع انسانی ایران
شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی از دیدگاه سریزدی و همکاران
توصیف شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی
نمایش شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی
موارد ضعف شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی
پیاده سازی شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی و اتصال آن به عملکرد
ایجاد درگیری بازیگران کلیدی
پاسخگویی
اثر روی فرآیندها، افراد و تکنولوژی
فصل چهارم: الگوی پیشنهادی داشبورد منابع انسانی
مدل شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی
کارت امتیازی متوازن
کارت امتیازی منابع انسانی
شاخص‌های کلیدی عملکرد منابع انسانی بر مبنای مدل پیشنهادی
فصل پنجم: نمونه کار داشبورد منابع انسانی
داشبورد اداری
داشبورد فرآیندهای منابع انسانی
داشبورد ویژگی‌های منابع انسانی
منابع و مآخذ

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه