کتاب تیم‌سازی

کتاب تیم‌سازی


کتاب تیم‌سازی نوشته‌ی محمدسعید قوت دین، مجموعه‌‌ نکات و روش‌هایی کاربردی جهت بهبود مدیریت کارهای گروهی و فعالیت‌های اجتماعی افراد در سازمان‌ها ارائه می‌دهد.

در محیط کاری امروزی این مسئله قطعیت دارد که در برخی زمان‌ها شما خود را در یک تیم ببینید، خواه این مسئله را دوست داشته باشید یا نه. این گفته که شما دوستان‌تان را برمی‌گزینید ولی خانواده‌تان را نه با کمی سازگاری برای تیم‌ها هم می‌تواند مصداق داشته باشد. در حالت ایده‌آل، تیم شما ترکیبی است از انواع مختلط که با دقت انتخاب شده‌اند تا تضمین نمایند هیچ شکافی از نظر چگونگی تشکیل تیم‌ها وجود ندارد.

گاهی گروهی از افراد با هم کار می‌کنند، حتی جلسات و زمان تیمی مشترکی دارند اما به عنوان تیمی حقیقی قابل تشریح نیستند. اگر اینگونه تیم را مدیریت نمایید و بخواهید آن را به تیمی منسجم‌تر مبدل سازید برخی از فعالیت‌های این کتاب را استفاده کنید تا به این خواسته برسید. اگر مشاور مربی هستید و از شما خواسته می‌شود تا در توسعه‌ی تیمی دخالت نمایید، طبیعتاً می‌خواهید که مداخله‌ای صحیح داشته باشید تا تأثیر مثبتی بگذارید.

کتاب تیم‌سازی برای مدیران، رهبران تیم‌ها و مربیان مملو از فعالیت‌های عملی و ایده‌هایی برای کمک جهت کارا و خوشایند ساختن زمان تیمی‌تان تا حد ممکن است. ایده‌هایی برای مدیران و رهبران وجود دارد تا در طی جلسات و رهنمودهای خلاصه از آن‌ها استفاده نمایند و ایده‌هایی برای مربیانی وجود دارد که ساخت تیم را مدیریت می‌نمایند.

نویسند‌ی کتاب سال‌ها با تیم‌ها کار کرده است و تقریباً در روان‌سنجی همه‌ی تیم‌های بزرگ تجربه دارد. از این تجربیات در گردآوری این فعالیت‌ها استفاده کرده. کتاب حاضر به بخش‌های سریعی تقسیم شده است تا دسترسی به آنچه را که نیاز دارید آسان سازد. به راحتی بخشی را بیابید که در مورد تیم شما مصداق دارد و در آن بخش ایده‌هایی وجود دارند که مستقیماً قابل استفاده‌اند.

این فعالیت‌ها بر اساس موقعیت‌های واقعی‌اند. هر کسی که در تیم کار می‌کند می‌داند وقتی افراد بحث می‌کنند یا وقتی جلسه‌ها فقط هدر دهنده زمان هستند چه حسی دارد. این کتاب کمک می‌کند تا تیم‌هایی را که با آن‌ها کار می‌کنید به موقعیتی پربازده و کارا برسانید.

در بخشی از کتاب تیم‌سازی می‌خوانیم:

مرحله مؤدبانه در توسعه تیمی بسیار معمول است وقتی که گروه به تازگی شکل گرفته است. همچنین ممکن است وقتی رخ دهد که مدیر جدیدی سر کار آمده و همه بهترین رفتار خود را نشان می‌دهند. در این مرحله افراد در تیم احساس غریبی دارند و نیاز به شفافیت دارند. می‌خواهند بدانند کجا ایستاده‌اند (در چه موقعیتی هستند).

پایه‌ای‌ترین رسم سلام و احوالپرسی انسانی در اینجا ضرورت دارد. در اصطلاح تیمی این یعنی کمک به افراد برای شناخت یکدیگر. تا وقتی این مرحله رخ ندهد افراد نمی‌توانند به سمت سطوح مفیدتر تعامل پیش روند. غریبه‌ای را در یک مهمانی تصور کنید که درباره آخرین مشکلات شخصی‌اش با شما سخن می‌گوید در حالیکه تازه همدیگر را ملاقات کرده‌اید. این حس خوبی نمی‌دهد و درست به نظر نمی‌آید - این چنین فردی مراحل ضروری دیگر برای صمیمت را مورد غفلت قرارداده است.

فعالیت‌های مؤدبانه باید توسط مدیر یا مربی انجام شوند. (تیم خیلی جدید / غیر بالغ است و اعضا نمی‌توانند خود این مرحله را انجام دهند). این فعالیت‌ها در مورد سلام و احوالپرسی و فهمیدن هستند. برخی سریع انجام می‌شوند و برخی دیگر با جزئیات بیشتری هستند.

فهرست مطالب
پیش‌گفتار
فعالیت‌های مودبانه
فعالیت‌های عصبانی
فعالیت‌های ادراکی
فعالیت‌های یادگیری
ضروریات مدیریت
سناریو‌های تیم‌سازی
کلام آخر

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه