کتاب دمنوش های گیاهی

کتاب دمنوش های گیاهی

کتاب دمنوش‌های گیاهی، به تالیف مریم قادری، کتابی مفید در ارتباط با دمنوش‌های گیاهی، طرز تهیه، استفاده و فوایدآن‌هاست.

در کتاب دمنوش‌های گیاهی، ابتدا به ارائه طبایع چهارگانه (به طور خلاصه)، سپس خواص درمانی بعضی از گیاهان و تهیه دمنوش‌های مفید می‌پردازیم. یکی از مهمترین شیوه‌های استفاده از گیاهان دارویی، مصرف دمنوش هاست که اساس محتوای این کتاب را تشکیل می‌دهد. امید است مطالب ارائه شده در این کتاب برای همگان مفید و قابل استفاده باشد.

برای همه ایرانیان کلمه مزاج بسیار آشنا است. افرادی زود عصبانی شوند را آتشی مزاج می‌خوانند، افراد دیرجوش و کم حرف و غیرفعال را سرد مزاج می‌نامند. حقیقتا معنی مزاج چیست؟ چگونه می‌توانیم مزاج خود را یا به تعبیری درست تر طبیعت بدن خود را بشناسیم. اختلاف طبایع افراد همیشه مورد کنجکاوی و سوال بوده است.

در یک روز پاییزی به مردمی بیرون از منازل خود و به جهت رفتن به محل کار در حرکت اند دقت کنید. تعدادی با پالتو و شال وکلاه و تعدادی با یک ژاکت معمولی و تعدادی فقط با یک پیراهن بیرون آمده اند، اینا چه تفاوتی با هم دارند؟ تعدادی خیلی زود چاق می‌شوند و یک عده‌ای با وجود خوردن مقدار قابل توجهی غذا، همچنان اندام مناسبی دارند؛ تعدادی خواب سبک دارند و ساعات خوابشان کم است، تعدادی خواب سنگین طولانی دارند. برخی‌ها بسیار تند و تیز هستند، بلند و سریع تکلم می‌کنند در حالی که تعدادی نیز خیلی آرام و منقطع و با تأنی حرف می‌زنند. برخی افراد با خوردن یک خیار دل درد می‌گیرند و به قول معروف سردیشان می‌شود در حالی که بعضی‌ها با خوردن حتی نیم کیلو خیار هیچ واکنشی ندارد.

تمام آزمایش بالینی این افراد سالم است و از لحاظ بررسی خون و بافت‌های بدن و اعضا و تمام موارد آزمایگاهی همه طبیعی هستند. پس اختلاف این افراد در کجا است؟

جواب تمامی این سوالات را در طب سنتی در بحث طبایع یا مزاج پیدا می‌کنیم. طبیعت انسان‌ها با هم تفاوت دارند، اگر بخواهیم سبک زندگی سالم روش دستیابی به سلامت واقعی را تجربه نماییم باید به جسم و روان آدمی از دیدگاه طب سنتی یا طب مزاجی ایران نظر کنیم.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه