کتاب همه آنچه می‌خواستید درباره یوگا بدانید

کتاب همه آنچه می‌خواستید درباره یوگا بدانید

کتاب همه آنچه می‌خواستید درباره یوگا بدانید به قلم لالیتا شارما، بعد جسمانی یوگا، یعنی هاتا یوگا (Hatha Yoga) را مورد بررسی قرار داده و با معرفی آساناهای یوگا، نشان می‌دهد که در صورت تمرین، زندگی طولانی و سالمی خواهید داشت.

نوع نگاه به یوگا و استقبال از آن در بیست سال گذشته به شدت دگرگون شده است. این نگاه نه تنها در مورد کشور هند که یوگا هزار سال پیش از آن‌جا آغاز شد بلکه درباره بسیاری از کشورهای دوردست صدق می‌کند.

یوگا به شما یاد می‌دهد که منظم باشید. علاوه بر خاصیت‌های درمانی، یوگا به شما نشاط‌ می‌بخشد و تجربه‌ای است که بدن، ذهن و روان را هماهنگ می‌کند. وقتی حالت‌های مختلف فیزیکی را با آرامش ترکیب می‌کنید، سموم را از بدن خود بیرون می‌رانید، ذهن‌تان را تصفیه کرده و جریان آزاد انرژی را میسر می‌سازید.

بعد از هر جلسه تمرین یوگا احساس جوانی و شادابی بیشتری خواهید داشت. علاوه بر آن یوگا باعث می‌شود از تنش‌های فعالیت‌های تکراری روزانه خلاص شوید و به شما کمک می‌کند تا با تمرین منظم انعطاف‌پذیری را به بدن خود بازگردانید.

در آساناهای یوگا به هیچ عنوان خشونتی مشاهده نمی‌شود و همین، دلیل شهرت آن‌هاست. هنگام تمرین آساناها کمترین میزان انرژی مصرف می‌شود و در پایان هر جلسه احساس خستگی ندارید زیرا مفاصل نرم شده‌اند. هنگام چرخیدن، خم شدن و کش آمدن، توانایی کنترل، انقباض یا استراحت در عضلات به بالاترین سطح خود می‌رسد.

لالیتا شرما (Lalitha Sharma) در کتاب هر آن چه می‌خواستید درباره یوگا بدانید (All you wanted to know about yoga) نشان‌ می‌دهد که یوگا یک رقابت میان جسم و خویشتن انسان است زیرا تمرین آساناها کردار، اندیشه و گفتار فرد را سنجیده می‌کند.

فرهنگ هند هدایای زیادی به جهان تقدیم کرده است. یکی از این هدایا که دنیای مدرن را درنوردیده است هنر باستانی یوگا است. ریشه یوگا ناشناخته است اما به نظر می‌آید که از عمر این هنر قرن‌ها می‌گذرد.

در متون قدیمی ودا (کهن‌ترین سروده‌های دینی هندو) هنگامی که از مردان در جستجوی معرفت و شکوفایی درون سخن می‌رود به یوگا اشاره شده است. این مردان دریافتند هنگامی که تمامی اندام‌های حسی و ذهن در هماهنگی کامل باشند آرامش پدید می‌آید. آن‌ها این حالت را یوگا نامیدند. اینگونه بود که تاپا (صبر پیشه کردن در برابر ناملایمات)، زهدورزی، مراقبه و تبدیل به یوگا شدند. با این حال، این طرز نگاه به یوگا بسیار خشک و سختگیرانه بود.

فهرست مطالب
پیشگفتار
مقدمه
پیشینه یوگا
آساناهای نشسته
آساناهای ایستاده
آساناهای کششی (رو به جلو)
آساناهای کششی (رو به پشت)
آساناهای پیچشی
آساناهای درازکش
حالت‌های مختلف سر
دیگر تمرین‌های یوگایی
یوگا و رژیم غذایی

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه