کتاب رهایی از پرخوری عصبی و تناسب اندام

کتاب رهایی از پرخوری عصبی و تناسب اندام

راجر گلد در کتاب رهایی از پرخوری عصبی و تناسب اندام، به اختلالات خوردن که یکی از مورد توجه‌ترین اختلالات روانی/روان‌تنی به شمار می‌رود، می‌پردازد.

در چهارمین مجموعه‌ی تشخیصی و آماری انجمن روان‌پزشکی آمریکا، پرخوری عصبی به‌ عنوان عمده‌ترین اختلال خوردن نام‌ برده شده است. تخمین زده‌ شده است که تقریباً دو درصد همه‌ی بزرگسالان در ایالت متحده از این اختلال رنج می‌برند. اگرچه اختلال پرخوری به افراد چاق محدود نمی‌شود؛ اما این اختلال تشخیص رایج در این گروه است، خصوصاً در میان مراجعانی که به دنبال درمان برای مشکل چاقی خود هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که نیمی از افراد مبتلا به پرخوری، چاق هستند. چاقی که با اختلال پرخوری و اعتیاد به غذا همراه است، امروزه در جهان بسیار شایع بوده و میلیون‌ها نفر از آن رنج می‌برند. 60 درصد از مرگ‌ و میرها در ایران به دلیل چاقی و عوارض آن است و رتبه‌ی 66 دنیا در این زمینه‌ را دارد.

راجر گلد (Roger L Gould) مطالعه‌ی این کتاب را به دانشجویان، پژوهشگران و تمامی متخصصانی که در زمینه‌ی اختلالات خوردن کار می‌کنند، توصیه می‌کند.

این اثر برای هر کسی که ارتباط ناسالمی با غذا دارد، مفید خواهد بود. برخی از افراد حتی اضافه‌ وزن هم ندارند و با این‌ وجود، با این اشتغال ذهنی مداوم درگیرند که قرار است چه بخورند و غذا راهی برای کنترل عواطف و مقابله با استرس‌هایشان است؛ در نتیجه تمرکز بر غذا، توجه‌ی آن‌ها را از مقابله با مسائل مهم و واقعی زندگی‌شان منحرف می‌کند. کتاب حاضر برای هر کسی که از غذا برای مقابله با چالش‌ها و تنش‌های زندگی استفاده کرده است، مفید خواهد بود.

جملات برگزیدۀ کتاب رهایی از پرخوری عصبی و تناسب اندام:

- هیچ‌کس نمی‌تواند بدون رضایت شما، تحقیرتان کند.
- لزومی‌ ندارد که نظر شخصی کسی در مورد شما تبدیل به واقعیت وجودیتان شود.
- هر آن‌چه که برای مدتی طولانی جریان داشته باشد سرانجام، به‌ آرامی ‌به سر حد کمال خود می‌رسد.
- در درون برخی از ما، انسان لاغری حضور دارد که برای رهایی تلاش می‌کند؛ اما ما با چند قطعه شکلات، او را آرام می‌کنیم.
- عشق مانند کلوچه است. هر فرد گرسنه‌ای دوست دارد کلوچه بخورد و هرکس که گرسنه‌ی عشق باشد، دوست دارد که عاشق باشد؛ اما بعد از عشق، ممکن است احساس خوبی نداشته باشید یا حتی استفراغ کنید. همین حقیقت در مورد کلوچه نیز مصداق دارد.

در بخشی از کتاب رهایی از پرخوری عصبی و تناسب اندام (Shrink yourself) می‌خوانیم:

دو دسته از مسائل، گرسنگی کاذب شما را تحریک می‌کند: اولین دسته شامل شرایط، مکان‌ها و وقایع است. شاید شما زمانی که در جلسات کارمندان شرکت می‌کنید یا وقتی‌ که در دورهمی‌های خانوادگی شرکت می‌کنید، زیاد غذا بخورید. برای بعضی از افراد، رستوران‌ها، مجالس ختم یا اتفاقات ورزشی، شرایطی برای خوردن زیاد هستند. دلیل پرخوری عده‌ای دیگر، کار کسل‌ کننده‌ی روزانه است.

دومین طبقه از تحریک‌ کننده‌های گرسنگی کاذب، افراد هستند. ممکن است این فرد شخص خاصی باشد - رئیس‌تان، والدین‌تان، همسرتان یا کودک‌تان که شما را تحریک به خوردن بیش از اندازه می‌کند. آن‌ها ممکن است با یک نگاه، کلمه یا حتی سکوتشان شما را تحریک به خوردن کنند؛ اما هرچه که باشد، وقتی شما در کنار آن‌ها هستید، قطعاً پرخوری می‌کنید.

بونی، یکی از بیمارانم، هر وقت که مهلتی مقرر برای انجام کاری دارد، زیاد می‌خورد. ماه گذشته، وقتی‌ که یک مسئله‌ی کاری فوری داشت، همان روز، دو بسته چیپس و چهار بطری نوشابه و روز بعد، پنج قطعه‌ی بزرگ شکلات خورد و در یک ماه، 5 کیلو وزن اضافه پیدا کرد.

بالعکس، فلورانس، به خوبی با فشار کاری کنار می‌آید؛ اما آخر شب، وقتی‌که همسرش دیر به خانه می‌آید، زیاد غذا می‌خورد. او به من می‌گوید که «احساس می‌کنم هیچ کنترلی ندارم، عصبی می‌شوم و به تنها چیزی که فکر می‌کنم خوردن کیک است. همیشه دلم چیزی شیرین یا نشاسته‌ای؛ مانند کیک، کلوچه یا بیسکوییت می‌خواهد. ابتدا دلم می‌لرزد و بعد شروع به خوردن می‌کنم و بعد از آن دلم چیز دیگری می‌خواهد تا با آن، با اضطرابم مقابله کنم».

فهرست مطالب
بخش اول: مفاهیم پایه
فصل اول: پرخوری عصبی
فصل دوم: غذا: مُسکن فوری
فصل سوم: بهای ضعف و ناتوانی
فصل چهارم: لایه خودتردیدی
فصل پنجم: لایه ناکامی/ پاداش
فصل ششم: لایه امنیت
فصل هفتم: لایه‌ی طغیان و سرکشی
فصل هشتم: لایه‌ی پوچی و تهی‌بودن
بخش دوم: جلسات تمرین
فصل نهم: بازیابی قدرت
فصل دهم: جلسه‌ی اول
فصل یازدهم: جلسه‌ی دوم
فصل دوازدهم: جلسه‌ی سوم
رهایی از خلسه‌ی غذایی
فصل سیزدهم: جلسه‌ی چهارم
به چالش کشیدن خودتردیدی‌ها
فصل چهاردهم: جلسه‌ی پنجم
نبرد با یأس و بدبینی
فصل پانزدهم: جلسه‌ی ششم
ایجاد امنیت واقعی
فصل شانزدهم: جلسه‌ی هفتم
مواجهه‌ بالغانه با خشم
فصل هفدهم: جلسه‌ی هشتم
پر کردن خود
نتیجه‌گیری
منابع

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه