کتاب ترمینولوژی حقوق مدنی

کتاب ترمینولوژی حقوق مدنی

کتاب ترمینولوژی حقوق مدنی به قلم سید جمال ابراهیمی، مشتمل بر 650 اصطلاح حقوق مدنی است که از کتاب‌های گوناگون استخراج و سپس به زبان ساده بیان شده است.

نکته قابل اهمیت در باب این کتاب کم حجم و کاربردی بودن آن است که می‌توان در زمان کوتاهی حجم زیادی از مطالب را بیاموزید. این کتاب برای دانشجویان رشته حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی گردآوری شده است.

در بخشی از کتاب ترمینولوژی حقوق مدنی می‌خوانیم:

طلاق رجعی: طلاقی است که زوج با پرداخت مَهر، زوجۀ خود را مطلقه کند. در این قسم از طلاق در مدّت عُدّه زوج حق رجوع دارد. رجوع هم ممکن است به لفظ واقع شود، مثل اینکه زوج بگوید - با هر زبانی که دارد - رجوع کردم یا عملاً اقدامی کند که آن اعمال جز برای شوهر نسبت به زن خود جایز نیست، مانند تقبل و لمس از روی شهوت و میل یا بدون شهوت. در طلاق رجعی، نفقۀ زوجه در ایام عُدّه بر عهدۀ زوج است. اگر زوج، زوجۀ حامل خود را مطلقه کند و لو طلاق بائن تا زوجه وضع حمل نکرده نفقۀ او به عهدۀ زوج است.

طلاق عدّی: اگر کسی زوجۀ خود را طلاق دهد به طلاق رجعی و در عُدّه رجوع کند و با او مواقعه نماید و سپس او را طلاق دهد و پس از طلاق دوم هم رجوع کرده و با آن زن مواقعه نماید و باز طلاق دهد این طلاق سوم بائن است و زوج حق رجوع ندارد و نمی‌تواند آن زن را عقد کند مگر اینکه دیگری او را به عقد دائم بگیرد و پس از دادن طلاق و انقضاء عدّه زوج اول می‌تواند آن زن را به عقد خود در آورد.

در این مرتبه نیز اگر طلاق دهد و سپس رجوع کند و مواقعه نماید و باز طلاق دهد و سپس رجوع کرده و مواقعه نماید و باز طلاق دهد و سپس رجوع کرده و مواقعه نماید در مرتبه سوم طلاق بائن خواهد بود و مانند اول نمی‌تواند رجوع کرده و یا عقد جدید بکند مگر پس از محلل و لو اینکه محلل دومی همان محلل اولی باشد و پس از طلاق دادن او گذشتن عُدّه اگر زوج اول آن زن را ازدواج کند و به کیفیت اول و دوم رجوع و مواقعه نماید در مرتبۀ نهم آن زن بر آن مرد حرام مؤبد خواهد بود و بالنتیجه شش طلاق عدی واقع شده زیرا هم رجوع کرده و هم مواقعه نموده و پس از شش مرتبه طلاق به آن کیفیت که عدّی نامیده می‌شود پس از سه طلاق دیگر که بائن است زن بر آن مرد حرام مؤبد است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه