کتاب شیوه‌های گفت و گوی موثر

کتاب شیوه‌های گفت و گوی موثر

کتاب شیوه‌های گفت و گوی موثر به قلم برت دکر، مفاهیم و نحوه مکالمۀ مؤثر با دیگران را ارائه داده و به شما کمک می‌کند تا با استفاده از این شیوه‌های آسان، تأثیر چشمگیری بر افزایش قابلیت‌تان در گفت و گوها برای پیشی گرفتن از دیگران ببینید.

مهارت‌های یاد شده در این کتاب برای ارتباط برقرار کردن با دیگران، ممکن است در وجود شما باشد. شما خود را می‌بینید که هر روزه مکررا این فنون را به کار می‌برید، چه در زندگی خصوصی و چه در محیط کار. اهمیت فوق‌العاده این نکات برای اینکه کارآیی حرفه‌ای شما را بالا به برد، بخصوص در دنیای فزایندۀ رقابت خیلی مهم است. همچنین با نفوذ خود، برتری لازم را به دست می‌آورید و ایده‌های متعدد ارائه شده همراه شما خواهد بود.

آنچه در مدرسه به شما آموخته‌اند اغلب اوقات مؤثرترین روش ارتباطات و بیان احساس و افکارتان نیست. شنوندگان امروزه موشکاف‌تر از گذشته‌اند. کتاب شیوه‌های گفت و گوی موثر (How to communicate effectively) گنجینه‌ای از فنون جدید گفت و گوی دو جانبه را در اختیار شما می‌گذارد.

بیشتر روش‌های گفته شده توسط برت دکر (Bert Decker)، منطبق با عقل سلیم هستند، بعضی نیز جدیدند، ولی مهم‌تر از همه اینکه، همه ثمربخشند و همگی این روش‌ها به وسیله بیش از بیست هزار نفر از مدیران اجرایی، سرپرست ادارات و بازاریاب‌هایی که در دوره‌های آموزشی مؤسسه Decker Method Effective Communication شرکت کرده‌اند، امتحان و اثبات شده‌اند.

گفت و گو و ارتباط برقرار کردن نوعی مهارت و کاردانی به شمار می‌رود و کاملا آموختنی است، ولی نتایج آن به زحمتش می‌ارزد. با تمرین، این مهارت‌ها را می‌توانید به حد یک هنر برسانید، حتی در روند کار از آن لذت ببرید.

در این کتاب برای مطالعه انفرادی، از روش خودآموز استفاده شده است. با انجام تمرین‌ها و سرگرمی‌های آن، خواننده نه تنها بازدهی مفید به دست می‌آورد، بلکه قدم‌های عملی و مؤثری نیز در جهت خودسازی برمی‌دارد. سمینارها و کارگاه آموزشی، مطالعه این کتاب، برای آمادگی قبل از شروع دوره‌های آموزشی ایده‌آل است. این کتاب ذهن شما را برای شرکت و حضوری پربارتر در جلسات آماده می‌کنند. همچنین توزیع این کتاب در آغاز جلسات بسیار مؤثر است و سبب می‌شود تا شرکت کنندگان بتوانند بیشتر به محتوای مطالب بپردازند.

در انتهای این کتاب باید برنامه‌ریزی کنید تا:

- طبق برنامه هر روز فنون جدیدی را تمرین کنید.
- نه اصل رفتاری در گفت و گوی مؤثر بین افراد را تشخیص دهید.
- هر روز روی یک عادت سخن گفتن خود، برای بهبود تأثیر آن کار کنید.
- دیگران را تشویق کنید نسبت به پیشرفت عملی شما نظر بدهند تا اطمینان بیابید آنچه را که آموخته‌اید در عمل نیز خوب به کار می‌برید.
- جزئیات ایما و اشاره‌های رفتاری را مشاهده کنید تا آنچه را که واقعا به زبان حرکات بدن (Body Language) گفته می‌شود، بهتر درک کنید.

در بخشی از کتاب شیوه‌های گفت و گوی موثر می‌خوانیم:

در ده مکالمه بعدی خود، دقت کنید هنگام صحبت با دیگران، به کجا نگاه می‌کنید. توجه داشته باشید که مستقیما به هر دو چشم نگاه نکنید. ممکن است به چشم چپ یا راست مخاطب نگاه کنید، ولی امکان ندارد همزمان به هر دو چشم دیگران نگاه کنید. در گفت و گوی رو در رو چشم معمولا دارد نگاه خود را روی صورت طرف مقابل حرکت می‌دهد، ولی اغلب ما معمولا (Tend to) به یک نقطه بارزتر نگاهمان را نگه می‌داریم. سعی کنید به این نکته پی ببرید که شما به کدام نقطه از صورت مخاطب می‌نگرید، چشم راست، بینی، چشم چپ و یا مستقیما بین دو چشم؟ هر نقطه‌ای که نزدیک به دو چشم باشد بهتر است. نگاه به جاهایی مثل نگاه به زمین، شانه مخاطب و... قابل قبول نیست.

به محض اینکه به حالت چشم خود پی بردید، هوشیاری و حساسیت خود را درباره پیچیدگی‌های ارتباط چشمی افزایش دهید، سپس سعی کنید برای کسب تجربه بیشتر، نگاه به نقاط دیگر را نیز تجربه و ناهماهنگی آن را حس کنید. این کار به شما کمک می‌کنند تا هنگامی که میل ندارید به مخاطب نگاه کنید، با حس ناخوشایند آن آشنا باشید. ولی شاید به خاطر تأثیر گذاری مکالمه باید این کار را انجام دهید.

2. عادت پنج ثانیه نگاه را تقویت کنید.

- second habit هنگام سخنرانی با در جلسات، از دوستی خواهش کنید تا وقت بگیرد شما چند ثانیه به افراد حاضر در جلسه نگاه می‌کنید. سعی کنید به طور آگاهانه پنج ثانیه ارتباط چشمی خود را با فرد مخاطب حفظ کنید.

فهرست مطالب
مقدمه مترجم
مقدمه مؤلف
درباره کتاب
چند هدف مهم برای خواننده
بخش اول
چرا ایجاد ارتباط دو جانبه هنر است؟
هنر سخن گفتن
چند کلمه درباره عادت‌ها
چهار مرحله آموختن
چهار مرحله سخن گفتن
بخش دوم
چه چیز واقعا در ارتباط دوجانبه اهمیت دارد؟
کلامی، گویائی یا تصویری، کدام مؤنرترند؟
سخنگوی عمومی و خصوصی
عامل شخصیت
بررسی دانشگاه استانفورد
ارتباط نیم‌کره چپ و راست مغز
بخش سوم
عوامل اساسی در گفت‌ و گوی دوجانبه
1. ارتباط چشمی
2. حالات و حرکات
3. زبان چهره و اشارات
4. لباس و سر و وضع
5. صدا و تنوع در گویش
6. گویش کلامی، غیر کلامی و مکث‌ها
7. مشارکت شوندگان
8. کاربرد شوخ طبعی
9. خویشتن طبیعی
خلاصه

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه