کتاب مذاکره

کتاب مذاکره

کتاب مذاکره از مجموعه کتابخانه موفقیت برایان تریسی، شیوه‌ها و ترفندهای کاربردی جهت برقراری ارتباط مؤثر با دیگران و رسیدن به موفقیت در زندگی فردی و کاری را ارائه می‌دهد.

کسی که در مذاکره (Negotiation) قوی نباشد، اغلب فرصت‌های خوب را دیر یا زود از دست می‌دهد! مذاکره بخش اصلی تمام گفتگوها و تعاملات روزانه‌ی ماست. مذاکره‌ی مؤثر باعث صرفه‌جویی در وقت و پول می‌شود. این کتاب آموزش می‌دهد که چگونه در ارتباطات، معاملات و تعاملات کاری مذاکرات بهتری انجام دهیم. مذاکره عاملی حیاتی در بهبود فردی و کاری است.

خوشبختانه، مذاکره یک مهارت است و هر مهارتی قابل یادگیری‌ است. هر کسی که امروز مذاکره‌ کننده‌ای فوق‌العاده است، زمانی مذاکره‌ کننده ضعیفی بوده که معاملاتی بسیار بدتر از امروز انجام می‌داده است. برایان تریسی (Brian Tracy)، در این کتاب به مطالب مهمی پرداخته است، از قبیل: شش شیوه‌ی کلیدی مذاکره، نحوه‌ی استفاده از زمان برای موفقیت در مذاکره، استفاده از روش عمل متقابل، بکارگیری قانون چهار، آماده شدن برای مذاکره و ورود قدرتمندانه و ده‌ها نکته کاربردی دیگر.

توانایی مذاکره‌ی به نفع خودتان در هر شرایطی، تعیین کننده موفقیت‌تان در کسب‌وکار و زندگی است. مذاکره مهارتی کلیدی است که بر همه‌ی اعمال و گفتارتان و تقریباً همه‌ی تعاملات‌ شخصی و کاری‌ اثر می‌گذارد. اگر نتوانید به نفع خودتان مذاکره کنید، خود به‌ خود قربانی افرادی می‌شوید که نسبت به شما مذاکره‌ کنندگان بهتری هستند. اگر مذاکره‌ کننده‌ی خوبی باشید، همیشه درآمد بهتری دارید و معاملات بهتری انجام می‌دهید.

شاید بتوان زندگی را به شکل یک جلسه‌ی مذاکره‌ی طولانی از گهواره تا گور دید. مذاکره هیچگاه متوقف نمی‌شود. مذاکره بخش اساسی زندگی و ارتباط با دیگران است. این عمل باعث می‌شود افراد با ارزش‌ها و علایق مختلف، روش‌هایی سودمند برای زندگی و کار در کنار همدیگر پیدا ‌کنند. توانایی مذاکره برای موفقیت در همه‌ی تعاملات حیاتی است.

مذاکره از ابتدای تمدن وجود داشته است، زیرا انسان‌ها همواره به بهبود وضع نسبی‌شان در زندگی علاقه‌مند بوده‌اند. هر کسی خواستار کسب مقدار بیشتری از چیزهای خوب مثل شادی، ثروت، مقام، عشق، امنیت، جایگاه، وجهه و موفقیت است. مردم می‌خواهند با روش‌هایی سریع‌تر و ساده‌تر و با حداقل هزینه زمانی و پولی ممکن به اهدافشان دست یابند. هر یک از ما به نوعی با بسیاری از افراد رقابت می‌کنیم که آن‌ها نیز می‌خواهند به همان اهداف، نتایج و خروجی‌ها برسند.

با مصالحه، مبادله و مذاکره است که می‌توانیم خواسته‌ها و نیازهای متضاد را سازگار کرده و اطمینان حاصل کنیم که به بهترین نتیجه ممکن دست خواهیم یافت. حتی کودکان هم مذاکره می‌کنند. آن‌ها می‌دانند که در آغوش گرفتن‌ و مهرورزی واحد پول رایج مذاکره با والدین و خویشاوندان است. فعالیت‌هایی مثل مذاکره (یا عدم مذاکره)، مصالحه (یا عدم مصالحه) و تلاش برای آشتی دادن سلایق متضاد بخشی حیاتی از زندگی انسان است. توانایی شما برای مذاکره می‌تواند تفاوت چشمگیری در زندگی مالی، ‌شغل، روابط و تقریباً همه داد و ستدهای زندگی روزمره ایجاد ‌کند.

در بخشی از کتاب مذاکره می‌خوانیم:

از کجای مذاکره چانه‌زنی را آغاز ‌کنید؟ ابتدا پیشنهادی کمی بالاتر از بهترین نتیجه یا نتیجه بهینه‌تان بدهید. شاید مجبور شوید در طول مذاکره توافقاتی انجام داده و مذاکره را در سطح پایین‌تری تمام کنید، اما همیشه در اول کار، بهترین چیزی که امیدوارید به آن برسید را پیشنهاد دهید.

مذاکره‌ کنندگان نیروی کار به استفاده از این تاکتیک معروف‌اند. در مذاکرات حقوق کارگران، مذاکره‌ کنندگان بحث را با تقاضای افزایش پنجاه درصدی حقوق در طول یک سال به علاوه بهبود خدمات درمانی، حقوق بازنشستگی و سایر مزایا آغاز می‌کنند. این حداقل تقاضای آن‌ها برای قرارداد جدید حقوق است.

وقتی آب‌ها از آسیاب می‌افتد، می‌بینیم که با افزایش پنج درصدی حقوق در طول دو سال بدون هیچ‌گونه بهبودی در برنامه‌های خدمات درمانی یا حقوق بازنشستگی موافقت کرده‌اند. سپس سر کارشان برمی‌گردند و این موضوع را به عنوان موفقیتی چشمگیر جشن می‌گیرند.

پیشاپیش به بهترین، معمولی‌ترین و بدترین حالت‌ها فکر کنید تا آنچه می‌خواهید و آنچه که نخواهید پذیرفت را به دقت مشخص کنید. سپس بحث را با سطح نتیجه ایده‌آل‌تان آغاز کنید و در طول مذاکره از آن پایین‌تر بیایید یا بالاتر بروید.

فهرست مطالب
مقدمه
فصل 1: هر چیزی قابل مذاکره است
فصل 2: بر ترس مذاکره غلبه کنید
فصل 3: انواع مذاکره
فصل 4: روابط کاری دائم
فصل 5: شش شیوه مذاکره
فصل 6: کاربردهای قدرت در مذاکره
فصل 7: قدرت و برداشت
فصل 8: اثر احساسات بر مذاکره
فصل 9: عامل زمان در تصمیمات
فصل 10: خواسته خود را بدانید
فصل 11: پروژه مذاکره هاروارد
فصل 12: آمادگی کلید کار است
فصل 13: جایگاه طرفین را مشخص کنید
فصل 14: قانون چهار
فصل 15: قدرت القا در مذاکره
فصل 16: ترغیب با عمل متقابل
فصل 17: ترغیب با تایید جمع
فصل 18: تاکتیک‌های مذاکره قیمت
فصل 19: روش ترک مذاکره
فصل 20: مذاکرات هرگز نهایی نمی‌شوند
فصل 21: مذاکره‌ کننده موفق

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه