رژیم غذایی پُر پروتئین خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

رژیم غذایی پُر پروتئین خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

 نتایج مطالعات جدید محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن نشان می‌دهد که پیروی از یک رژیم غذایی با پروتئین بالا همزمان با آن که می‌تواند به کاهش وزن کمک کند، احتمال وقوع حملات قلبی را نیز افزایش می‌دهد.

به گزارش پایگاه اینترنتی «اسلش گیر»، این روزها تجویز یک رژیم غذایی پُر پروتئین و کم کربوهیدرات برای بیمارانی که اضافه وزن دارند، در بین پزشکان رایج شده است. این نوع رژیم غذایی در کاهش وزن بسیار موثر است و به کنترل قند خون و هوس‌های غذایی کمک می‌کند. با این حال، همچنان تردید و بحث‌های فراوانی پیرامون مضرات احتمالی پیروی از آن وجود دارد.

چندی پیش نتایج یک مطالعه آسیب‌های احتمالی ناشی از این نوع رژیم غذایی بر سلامت کلیه افراد، خصوصا بیماران چاق را برجسته کرد. حال یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رعایت چنین رژیمی می‌تواند سلامت قلب را نیز به خطر انداخته و خطر بروز حمله قلبی را در فرد افزایش دهد.

محققان در این تحقیق دریافتند که رژیم غذایی پُر پروتئین منجر به ایجاد پلاک بیشتر در عروق فرد می‌شود؛ به ویژه پلاک‌های ناپایداری که مستعد پاره شدن و مسدود کردن شریان‌ها هستند.

در موش‌هایی که در این مطالعه رژیم غذایی پُرچرب و پُر پروتئین داشتند در مقایسه با آن دسته از موش‌هایی که براساس رژیم پُرچرب و کم پروتئین تغذیه شده بودند، افزایش پلاک ناپایدار مشاهده شد؛ تشکیل پلاک شریانی در موش‌هایی که ۴۶ درصد کالری روزانه خود را به شکل پروتئین دریافت کرده بودند، ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد.

ریشه مشکل در از بین رفتن ماکروفاژها بود، آن دسته از سلول‌های ایمنی که پلاک را از شریان‌ها پاک می‌کنند. محققان دریافتند که پلاک‌ها در عروق موش‌هایی که از رژیم پُر پروتئین پیروی کرده بودند، با دربرداشتن حجم بالایی از این سلول‌های ایمنی مرده، به "گورستان ماکروفاژ" تبدیل شده‌اند. این امر باعث ناپایداری بیشتر این پلاک‌ها شده و راه را برای حمله قلبی احتمالی هموار می‌کرد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه