مقالات سبک زندگی
با این راهکارها مادر شادابتری میشوید
اغلب مادران در طول روز آنقدر درگیر کارهای خانه یا شغل خود در بیرون از خانه میشوند که دیگر انرژی و حوصله سروکله زدن با کودکشان را ندارند. در این مطلب چند پیشنهاد برای اینکه تبدیل به یک مادر پرانرژی شوید، به شما خواهیم داد.
هدیسادات پاکنهاد
اغلب مادران در طول روز آنقدر درگیر کارهای خانه یا شغل خود در بیرون از خانه میشوند که دیگر انرژی و حوصله سروکله زدن با کودکشان را ندارند. در این مطلب چند پیشنهاد برای اینکه تبدیل به یک مادر پرانرژی شوید، به شما خواهیم داد.
گروه ایرنا زندگی - مادر بودن تجربه شیرین و در عینحال سختی است که میتواند انرژی زیادی را از شما بگیرد. همه میدانند که مادر بودن شغلی 24 ساعته و در برخی از موارد نفس گیر و فرساینده است. مراقبت از بچهها، شب زندهداری، کارهای خانه و گاهی کارهای بیرون از خانه تنها برخی از مواردی هستند که در فهرست کارهای بیپایان یک مادر قرار میگیرند. احساس خستگی و کمبود انرژی در پایان روز برای بسیاری از مادران طبیعی است اما برخی عوامل در تشدید خستگی و کم انرژی بودن مادران تأثیرگذار است و لازم است مادران بدانند که برای افزایش انرژی چه باید و نبایدهایی را باید رعایت کنند تا همچنان با عشق مثال زدنی شان به زندگی خانوادگی و فرزندان شان سر و سامان بدهند.
همزمان چند کار انجام ندهید
اگرچه اکثر مادران به توانایی انجام چند کار بهطور همزمان افتخار میکنند اما مطالعات نشان میدهد تمرکز روی چندین کار بهطور همزمان تأثیر منفی بر روی مغز خواهد داشت. همچنین تحقیقات دانشگاه لندن نشان میدهد مادرانی که بهطور همزمان فعالیتهای مختلفی مثل بچهداری، اشتغال، خانهداری و... را انجام میدهند، طی آن مدت در انجام تحلیلهای ذهنی، کاهش جدی IQ را تجربه میکنند. کاهش توانایی مغزی هنگام انجام چندوظیفه بهطور همزمان را میتوان با یکشب بیداری کامل معادل دانست. همین مسئله بهمرورزمان باعث تحلیل انرژی و خستگی مادر میشود؛ بنابراین، سعی کنید تنها روی یک کار تمرکز کنید. زمانی که در خانه هستید، با کودکتان بازی کنید و بعد از اتمام بازی به کارهای دیگری بپردازید. با این کار ذهن شما کمتر خسته میشود و درنتیجه انرژی بیشتر را برای نقش مادریتان ذخیره خواهید کرد.
مسئولیت همه کارها را یکتنه بر عهده نگیرید
برخی مادران تصور میکنند یک مادر فداکار و عالی، مادری است که تمام بار مسئولیت زندگی و فرزندان را بهتنهایی به دوش بکشد. یک مادر بعد از کلی بیخوابی شبانه، صبح زود از خواب بیدار میشود و یکسری کارهای روزانه دیگر مثل شستن لباسها، آشپزی، نظافت و مرتب کردن خانه، خرید و...را انجام میدهد. تکرار هر روز این روند، بهمرور باعث خستگی و فرسودگی زن خواهد شد. بنابراین، انجام کارهایی که بیشتر از همه مهم است را اولویت قرار دهید و بقیه کارها مثل خرید، نظافت و... را به شخص دیگری بسپارید. گاهی حتی در مراقبت و نگهداری فرزندتان از دیگران کمک بگیرید و چندساعتی فرزندتان را به کسی مثل مادر، مادر همسر و... بسپارید تا کمی فرصت رسیدگی به امور شخصی خود را پیدا کنید.
گاهی با دوستانتان وقت بگذرانید
یکی از راههای سریع و لذتبخش برای تمدید انرژی، وقت گذراندن با دوستان است. نگرانیهای فرزندپروری را برای چند ساعت کنار بگذارید و وقتی را هر چند کوتاه با دوستان خود و بهدوراز محیط خانه و بچهها سپری کنید. درک متقابل، یکی از مزایای وجود دوست است. هیچکس بهاندازه دوست شما که مادر هم است، متوجه نمیشود که گاهی چقدر در زندگی خسته میشوید. صحبت کردن با دوستان، تأثیر بسیار زیادی در افزایش انرژی دارد. دانستن اینکه دوستانتان سختیهای مشابه یا حتی بیشتر از شما را در زندگی تحمل میکنند، میتواند منجر به کاهش فشار روحی و افزایش بازدهی شما شود. به همین دلیل لازم است حداقل دو بار در ماه، بدون حضور بچهها، دورهمیهای دوستانه داشته باشید.
زمانی از روز را فقط به خودتان اختصاص دهید
اگرچند ساعت وقت داشته باشید تا کار موردعلاقهتان را انجام دهید، چهکار می کنید؟! به استخر میروید؟ کتاب میخوانید؟ به ظاهرتان رسیدگی میکنید؟ هر کاری که به ذهنتان میرسد، همان را انجام دهید. شاید امکانپذیر نباشد که هرروز چندساعتی را برای خودتان وقت بگذارید اما حداقل روزی نیم ساعت را باید به خود اختصاص دهید تا فارغ از کار خانه و بچهداری، کاری که واقعاً دوست دارید را انجام دهید تا انرژی خود را افزایش دهید. از همسر، دوست، خانواده و حتی یک پرستار کمک بگیرید تا این اتفاق بیفتد. به یاد داشته باشید که بالا بردن روحیه، انرژی و مراقبت از خود، بخشی از چیزی است که باعث میشود بهتر از خانواده خود مراقبت کنیم.
پیادهروی کنید
انتظار ورزش کردن از مادری که وقت سر خاراندن هم ندارد و احساس خستگی میکند، کمی دور از ذهن است. ما هم پیشنهاد نمیکنیم روزی یک ساعت ورزش کنید، در عوض روزانه فقط 15 دقیقه در خانه،حیاط یا پارکینگ پیاده روی کنید. مطالعات نشان دادهاند که 15 دقیقه پیادهروی روزانه به کاهش استرس، اضطراب، تقویت هورمونهای شادی، افزایش اعتمادبهنفس، بهبود تقویت مغز، تقویت حافظه و افزایش قدرت عضلات و استخوان کمک میکند.
بهاندازه کافی غذا بخورید
اغلب زنان در دروان بارداری برای مراقبت از جنین اهمیت زیادی به تغذیه خود میدهند اما بعد از تولد نوزاد اغلب تصور میکنند مواد مغذی موردنیاز را در دوران بارداری تأمین کردهاند و به همین خاطر به روشهای قبل از بارداری خود برمیگردند. این در حالی است که بعد از تولد، بخش اصلی تغذیه کودک از طریق شیر مادر تأمین میشود. بااینحال، زنانی که در دوران شیردهی هستند، انرژی زیادی مصرف میکنند. نتایج تحقیقات نشان میدهد که معمولاً زنان شیرده روزانه 500 کالری بیشتر انرژی میسوزانند. بنابراین، شیر دادن بهتنهایی میتواند انرژی زیادی را از مادران بگیرد. برای افزایش انرژی در دوران شیردهی، هر دو تا سه ساعت یکبار وعدههای غذایی کوچک بخورید و در کنار آن، از کلسیم، مولتیویتامین و آهن استفاده کنید.
عوارض بیخوابی را جدی بگیرید
کمخوابی یا خواب کمکیفیت یکی از علل شایع خستگی و انرژی کم در مادران است. اغلب مادران اغلب هنگام خوابیدن دچار اضطراب و نگرانی هستند. ازاینرو، برای داشتن خواب عمیق و کافی لازم است به موارد زیر توجه کنید:
-کافئین را محدود کنید. کافئین بیشازحد بهخصوص در هنگام عصر، میتواند باعث بیخوابی شود. نوشیدنیهای کافئیندار را به 5 یا کمتر در روز محدود کنید و از مصرف این نوشیدنیها بعد از شام خودداری کنید.
-قبل از خواب تکنیکهای مختلف آرامش مثل یوگا، نفس عمیق، فکر کردن به یک صحنه آرامشبخش و یا تکرار یک عبارت آرامشبخش در سکوت را امتحان کنید.
-مراقبت از بچه را به همسرتان یا فرد دیگری بسپارید و برای چندساعتی بدون فکر و دغدغه بخوابید. اگر این کار در طول شب امکانپذیر نیست، در طول روز حتماً کمبود خواب شبانه را جبران کنید تا در هنگام مراقبت از بچه ها مادری شاداب تر باشید.
مطالب مرتبط
- مادر؛ باید،نباید!
- آسیبشناسی تاثیر فضای مجازی بر بنیان خانواده
- دانلود کتاب راهنمای مدیریت خانواده و سبک زندگی
- شما جزو کدام یک از 5 تیپ شخصیتی هستید؟
- مقاله نقش تغافل در تربیت اسلامی با محوریت سیره نبوی و علوی
- ۱۰ روش برای درمان اگزما در خانه
- وظیفه پدر و مادر
- مقاله علمی و پژوهشی خوشه بندی اقلام و محصولات فرهنگی فضای مجازی
تگها
مطالب پربیننده
- کافه زبان، دولینگو فارسی با تمام امکانات
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- درباره امیر کبیر
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده