پژوهش های جدید پزشکی

استنشاق دود سیگار در کودکی، رماتیسم مفصلی در بزرگسالی

استنشاق دود سیگار در کودکی، رماتیسم مفصلی در بزرگسالی

 مطالعات اخیر محققان بیمارستان بریگهام در انگلیس نشان می‌دهد افرادی که در کودکی در معرض دود سیگار والدین قرار دارند، در بزرگسالی مستعد ابتلا به رماتیسم مفصلی هستند.

 مطالعات اخیر محققان بیمارستان بریگهام در انگلیس نشان می‌دهد افرادی که در کودکی در معرض دود سیگار والدین قرار دارند، در بزرگسالی مستعد ابتلا به رماتیسم مفصلی هستند.

به گزارش پایگاه خبری ساینس، محققان با بررسی اطلاعات ۹۰ هزار و ۹۲۳ داوطلب دریافتند رابطه مستقیمی بین دود سیگار در کودکی و افزایش احتمال ابتلا به رماتیسم مفصلی در بزرگسالی وجود دارد.

در این مطالعه افراد به سه دسته تقسیم شدند؛ کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری سیگار می‌کشیدند، افرادی که در دوران کودکی در معرض دود سیگار والدین قرار داشتند و افرادی که تا ۱۸ سالگی با افرادی سیگاری زندگی کردند.

نتایج نشان می‌دهد احتمال بروز رماتیسم مفصلی در افرادی که در کودکی در معرض دود سیگار قرار دارند؛ ۷۵ درصد بیشتر از افرادی است که با والدین غیر سیگاری زندگی می‌کنند.

آرتریت (التهاب مفاصل) به التهاب دردناک در ناحیه مفاصل گفته می‌شود که یکی از بزرگترین معضلاتی است که افراد به مرور زمان و با گذشت سن با آن مواجه می‌شوند.

استئوآرتریت (آرتروز)، آرتریت روماتوئید (رماتیسم مفصلی)، آرتریت عفونی، ورم مفاصل پسوریاتیک و نقرس، پنج گروه عمده آرتریت محسوب می شوند. آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی مزمن و شایع است.

رماتیسم مفصلی (RA) یک بیماری التهابی است که با آرتریت در مفاصل همراه است. اکثر مبتلایان به RA، علائم التهاب ریه دارند و به همین دلیل از دیرباز، سیگارکشیدن یکی از عوامل خطر این عارضه محسوب می‌شود؛ ولی این اولین بار است که قرار گرفتن در معرض دود سیگار و تاثیر آن در RA مورد بررسی قرار گرفته  و نشان می‌دهد احتمال بروز رماتیسم مفصلی در افرادی که در کودکی در معرض دود سیگار قرار دارند؛ ۷۵ درصد بیشتر از افرادی است که با والدین غیر سیگاری زندگی می‌کنند.

مطالعاتی که چندی توسط محققان انجمن سرطان آمریکا پیش صورت گرفته نشان داد قرار گرفتن کودکان در معرض دود سیگار، احتمال بروز بیماری انسداد ریوی مزمن در بزرگسالی و مرگ ناشی از آن را افزایش می‌دهد.

بیماری انسداد ریوی مزمن (COPD) اصطلاحی برای توصیف بیماری‌های پیشرونده ریوی از جمله آسم، برونشیت مزمن، آمفیزم یا ترکیبی از این اختلالات است.

آمفیزم عبارت است از یک بیماری مزمن ریه که طی آن کیسه های هوایی در ریه بیش از اندازه گشاد می شوند و درنتیجه، خاصیت  ارتجاعی رشته هایی که کیسه های هوایی را به هنگام تنفس باز و بسته می کنند از بین می رود.

تنگی نفس، سرفه های مکرر (معمولا سرفه های خشک و بدون خلط)، خس خس کردن و احساس سفتی (Tightness) در ناحیه قفسه سینه، از مهمترین علایم این بیماری محسوب می شوند.

سیگار کشیدن مادر در دوران بارداری
مطالعات جدید محققان تحقیقات زیست محیطی همهولتز در لایپزیگ و مرکز تحقیقات سرطان در هایدلبرگ نشان می‌دهد سیگار کشیدن مادران در دوران بارداری علاوه بر تاثیر بر سلامتی مادر، سبب تغییرات ژنتیکی جنین می‌شود که اثر آن در درازمدت مشاهده می‌شود.

این تحقیقات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض دود تنباکو، محدود به DNA  نمی شود و در کل ژنوم کودک تاثیرگذار است.
تغییرات اپی ژنتیک یکی از فرآیندهایی که در طول زندگی به منظور توسعه سلول‌های مختلف رخ می‌دهد.

این فرآیند سبب فعال یا غیر فعال شدن ژن ها در زمان های خاص می شود تا بافت‌های مختلف از جمله کبد یا عضلات توسعه یابند. عوامل مختلفی سبب اختلال در تغییرات اپی ژنتیک می شوند. یکی از مهمترین عوامل، عوامل زیست محیطی هستند.

مطالعات جدید نشان می دهد دود تنباکو یکی از عوامل برهم زننده این چرخه است که می تواند منجر به بیماری های ریوی در درازمدت شود.

در ادامه این تحقیقات آمده است که تغییرات اپی ژنتیک در بند ناف نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری سیگار می کشند، دیده شده است و اثرات آن در سال های بعد مشاهده می شود. برخی از این تغییرات ژنتیکی با افزایش احتمال دیابت، چاقی و انواع سرطان در ارتباط هستند.  

نتایج این مطالعه در نشریه Arthritis & Rheumatology منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه