پژوهش های جدید پزشکی
سرماخوردگی از ابتلا به کرونا پیشگیری میکند
نتیجه یک مطالعه جدید نشان میدهد که سرماخوردگی میتواند موجب شروع به کار سیستم ایمنی بدن شود و از آن در برابر عفونت ویروس کرونا محافظت کند.
نتیجه یک مطالعه جدید نشان میدهد که سرماخوردگی میتواند موجب شروع به کار سیستم ایمنی بدن شود و از آن در برابر عفونت ویروس کرونا محافظت کند.
به گزارش روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه ییل در آمریکا در این مطالعه متوجه شدند ویروسی که به طور مکرر باعث سرماخوردگی می شود یک واکنش ایمنی ایجاد می کند که ممکن است از گسترش ویروس کرونا در بیمار جلوگیری کند.
نتایج این مطالعه نشان داد که ویروس های سرماخوردگی ممکن است یک نقطه شروع برای درمان بالقوه کووید ۱۹ باشد و بینش جدیدی در مورد نحوه تعامل ویروس ها ارایه دهد. به هر حال محققان هشدار دادند که زمان بندی مهم است و چنین درمانی باید بلافاصله پس از آلوده شدن بیمار انجام شود.
زمستان گذشته در آمریکا فصلی که به طور معمول اوج فصل ابتلا به آنفلوآنزا است - موارد ابتلا به این بیماری نسبتاً کمی مشاهده شد. متخصصان بهداشت عمومی خاطرنشان کردند که استفاده از ماسک، افزایش شست و شوی دست و سایر اقدامات استفاده شده برای مقابله با ویروس کرونا، باعث شد که از ابتلا به سایر بیماری های تنفسی محافظت شود.
آمریکا در فاصله زمانی میان سال های۲۰۲۰ - ۲۰۱۹ یک فصل ابتلا به آنفلوآنزا متوسط و در فاصله زمانی میان سال های۲۰۲۱ - ۲۰۲۰ یک فصل آنفلوآنزای بسیار خفیف را داشت. موارد سرماخوردگی نیز در این کشور کاهش یافته بود.
این مطالعه جدید که این هفته در مجله Experimental Medicine منتشر شد - نشان می دهد که سرماخوردگی ممکن است در واقع فوایدی داشته باشد یعنی از انسان در برابر آلودگی به ویروس کرونا محافظت کند.
محققان در این مطالعه «راینوویروس ها» (ویروس های سرماخوردگی)، گروهی از ویروس های تنفسی که بیشترین علت سرماخوردگی هستند، را مورد بررسی قرار دادند. راینوویروس ها توسط ویروس های دیگری از جمله برخی از کرونا ویروس های غیرپاندمی ایجاد می شود.
علایم شایع سرماخوردگی شامل گلو درد، عطسه، سرفه و سردرد است. علایم به طور معمول خفیف هستند و درمان های زیادی برای این ویروس وجود ندارد - به این معنی که افراد برای غلبه بر سرماخوردگی خود به سیستم ایمنی بدن خود اعتماد می کنند.
محققان دانشگاه ییل پیش از این متوجه شده بودند که چنین واکنش ایمنی ناشی از سرماخوردگی می تواند از افراد در برابر ابتلا به آنفلوآنزا محافظت کند بنابراین آنها می خواستند دریابند که آیا محافظت مشابه ای در برابر کووید نیز ایجاد می کند یا خیر.
آنها در این مطالعه از بافت مسیر هوایی انسان که در محیط آزمایشگاه پرورش یافته بود، استفاده کردند. آنها این بافت مصنوعی را با ویروس راینوویروس (ویروس سرماخوردگی) و سپس با ویروس کرونا آلوده کردند.
این بافت مسیر هوایی پس از قرار گرفتن در معرض راینوویروس (ویروس سرماخوردگی)، سلول های سیستم ایمنی بدن را فعال و گسترش ویروس کرونا را به طور کامل متوقف کرد. ممکن است این واکنش سیستم ایمنی برای درمان های کووید نیز موثر باشد اما تنها درصورتی که در زمان مناسب انجام شود.
محققان همچنین در این مطالعه نحوه رفتار ویروس کرونا را در اوایل عفونت بررسی کردند و متوجه شدند که ویروس کرونا قبل از اینکه سیستم ایمنی بدن متوجه وجود آن شود، می تواند به سرعت گسترش یابد.
نتایج این مطالعه نشان داد که واکنش ایمنی ویروس سرماخوردگی در نقطه اولیه عفونت موثرتر است. بنابراین هرگونه درمان مبتنی بر این واکنش باید بلافاصله پس از آلوده شدن بیمار، به وی ارائه شود. البته انجام این کار دشوار است زیرا شناسایی بیماران در اوایل ابتلا به کووید سخت است و بیماران معمولا در چند روز اول بیماری علایمی ندارند. همچنین درصورتی که چنین درمانی بسیار دیر ارایه شود، می تواند خطرناک باشد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد، نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
این در حالی است که دانشمندان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، رد این ویروس را پیش از این تاریخ رسمی گرفته و نتایج پژوهش خود را در نشریه "بیماریهای عفونی بالینی" منتشر کردهاند. این پژوهشگران پس از ۱۱ ماه، با بررسی نتایج قبلی، ۳۹ نفر را در سه ایالت آمریکا شناسایی کردهاند که دو هفته قبل از اعلام رسمی چین، در خون آنها پادتن کرونا وجود داشته است. اولین مورد کرونا در آمریکا ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ یعنی سه هفته بعد از اعلام چین شناسایی شد.
شرکت فایزر آمریکا روز ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که این شرکت به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.
علاوه بر این کشورهای زیادی همچون ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان، سوئیس، برزیل، آفریقای جنوبی، کره جنوبی و بلژیک وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند.
مطالب مرتبط
- ۱۰ روش برای درمان اگزما در خانه
- چکاپهای ضروری برای زنان بالای ۳۵ سال کدامند؟
- راهی به سوی سبک زندگی سالم
- راز کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان بعد از سن 50 سالگی
- ۳ ویتامینی که برای لاغری معجزه میکند
- درمان و پیشگیری از سرطان با کمک واکسن آر.ان.ای
- ۱۰ نکته درباره ویروس کشنده کرونا
- همه چیز درباره آنفلوآنزا
تگها
- سیستم ایمنی بدن
- آنفلوآنزا
- سرماخوردگی
- سازمان جهانی بهداشت
- بهداشت عمومی
- ذات الریه
- واکسن کرونا
- درمان کووید ۱۹
- بیماری های تنفسی
- پژوهش های جدید پزشکی
- پژوهش های پزشکی
- عفونت ویروس کرونا
- ویروس سرماخوردگی
- مقابله با ویروس کرونا
- راینوویروس
- ویروس های تنفسی
- علایم شایع سرماخوردگی
- علایم سرماخوردگی
- ویروس های سرماخوردگی
- سلول های سیستم ایمنی بدن
- گسترش ویروس
- واکنش سیستم ایمنی
- کمیسیون ملی بهداشت چین
- شرکت فایزر آمریکا
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری