بهداشت عمومی
پژوهش های پزشکی
درمان اچ آی وی با سلول بنیادی
یک بیمار آمریکایی مبتلا به سرطان خون و ویروس اچ آی وی، پس از پیوند سلول بنیادی از یک اهداکننده که به طور طبیعی در برابر ویروس عامل AIDS مقاوم بود، درمان شد. از زمان دریافت خون بند ناف، این بیمار به مدت ۱۴ ماه است که در بهبودی به سر می&zwn
مقالات علمی و پژوهشی
چشمانداز رویدادهای علمی در ۲۰۲۲
امسال هم در آستانه سال نوی میلادی، مجله Nature، فهرستی از رویدادهای پیشرو در سال ۲۰۲۲ را منتشر کرده است. اُمیکرون، ماموریتهای کره ماه و فیزیک ذرات جزء موضوعات مهم است که تحقیقات سال جدید را شکل خواهند داد.
ویژه روز جهانی ایدز
پایان دادن به اچ آی وی و کووید نیازمند همبستگی بینالمللی
روز جهانی ایدز در سال ۲۰۲۱ در حالی برگزار میشود که برخی از خدمات ضروری در این حوزه به دلیل پاندمی کووید ۱۹ مختل شده است. از این رو، این رویداد امسال بر رفع تبعیض و نابرابری و دسترسی همه افراد به خدمات متمرکز شده است.
پژوهش های جدید پزشکی
واکسیناسیون کرونا در بارداری خطر سقط جنین را افزایش نمیدهد
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد واکسنهای کووید-۱۹ خطر بروز سقط جنین را در اوایل بارداری افزایش نمیدهد. نتیجه این مطالعه تاییدی است بر نتایج تحقیقات قبلی که نشان میدهد تزریق واکسنهای کرونا برای زنان باردار بیخطر هست
پژوهش های جدید پزشکی
سرکوب اچ ای وی با یک روش جدید
محققان دانشگاه گریفیث در کویینزلند یک پروتئین جدید ضد ویروس اچ آی وی توسعه دادند که سطح ویروس را در مغز استخوان، طحال و مغز مدلهای حیوانی سرکوب کرده و مانع از تکثیر و رشد ویروس میشود.
اخبار دانشگاهی
انتخاب رشته آزمون کارشناسی علوم پزشکی دانشگاه آزاد
انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ناپیوسته ۱۴۰۰ رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد
مقالات اجتماعی و فرهنگی
چگونگی انعکاس اخبار مربوط به آسیب های اجتماعی در رسانه ها
آسیب های اجتماعی پدیده هایی واقعی، متغیر و قابل کنترل هستندکه طرح و شناسایی علمی و عملی آن ها مستلزم وجود برنامه های مناسب و تعامل صحیح بین سازمان های متعدد و وجود فضای اجتماعی مناسب است. در این میان نقش رسانه به عنوان نهادی که باعث بالا رفتن آ
پژوهش های جدید پزشکی
سرماخوردگی از ابتلا به کرونا پیشگیری میکند
نتیجه یک مطالعه جدید نشان میدهد که سرماخوردگی میتواند موجب شروع به کار سیستم ایمنی بدن شود و از آن در برابر عفونت ویروس کرونا محافظت کند.
پژوهش های جدید پزشکی
تزریق واکسن آنفلوانزا در بارداری خطر ابتلا به آسم را افزایش نمیدهد
نتیجه یک مطالعه جدید نشان میدهد تزریق واکسن آنفلوانزا به زنان باردار خطر ابتلای کودک آنها را به برخی از مشکلات سلامتی از جمله آسم، عفونت یا کاهش شنوایی یا بینایی افزایش نمیدهد.
پژوهش های پزشکی جدید
تغییرات ژنتیکی ناشی از پیری در مبتلایان به ایدز شدیدتر است
مطالعات محققان استرالیایی نشان میدهد تغییرات ژنتیکی ناشی از پیری در مبتلایان به ایدز (HIV) شدیدتر است و مبتلایان به این بیماری بیشتر در معرض سرطان و بیماریهای قلبی- عروقی قرار دارند.
به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات ۲۰۲۱
ژست روشنفکری به قیمت جان
سیگار کشیدن در بسیاری نقاط جهان به یکی از نمادهای روشنفکری به ویژه میان بانوان تبدیل شده، در حالیکه آمار مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات در جهان به بیش از هشت میلیون نفر در سال رسیده است که از این میان ۱.۲ میلیون نفر، سیگاری نیستند و فقط قربانی دود دس
مقالات پزشکی و سلامت
دیابت بارداری احتمال ابتلا به دیابت نوع یک را افزایش میدهد
مطالعات جدید محققان بیمارستان هلسینکی در آمریکا نشان میدهد دیابت بارداری احتمال ابتلا به دیابت نوع یک را در مادر در سالهای پس از بارداری افزایش میدهد.
پژوهش های جدید پزشکی
نارسایی کلیه در افراد افسرده ۱.۴ برابر بیشتر است
مطالعات جدید نشان میدهد احتمال تضعیف عملکرد و نارسایی کلیه در افرادی که مدام دچار علائم افسردگی هستند، ۱.۴ برابر بیشتر است.
به مناسبت روز جهانی آسم
نفس مبتلایان به آسم را تنگ نکنیم
سیگاری که روشن میکنیم، خودروهای تک سرنشین و فاقد معاینه فنی، استفاده از افشانههای آفت کش و انواع مواد شیمیایی و بهداشتی، نفس بیماران مبتلا به آسم را تنگ میکند اما با توجه به این موارد، میتوان در افزایش سلامت و کیفیت زندگی بیما
پژوهش های پزشکی
تایید داروی خوراکی برای بیماری مزمن کلیه
سازمان غذا و داروی آمریکا داروی خوراکی جدیدی موسوم به Farxig dapagliflozin را به دلیل قابلیت کاهش ریسک اختلال در عملکرد کلیه و نارسایی آن، مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی و بستری شدن در اثر نارسایی قلبی در افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه تای
ویروس کرونای هندی
ویژگی های کرونای هندی
هند در حال مبارزه با افزایش صعودی و سریع شمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است که بیمارستانهای این کشور را زیر فشار مضاعف قرار داده و منجر به کمبود شدید تخت و اکسیژن شده است.
کرونا چگونه منتقل میشود؟
ویروس کرونا از طریق تماس با قطرات تنفسی و مدفوع افراد آلوده، ذرات هواویز و ناقلهای بیجان انتقال مییابد.
دانشمندان هنوز در تلاشند تا چگونگی انتقال ویروس کرونا را که این روزها بهداشت جهانی را با وضعیت اضطراری مواجه کرده است، تعیین کن
افزایش ۶۰ درصدی ابتلا به سرطان در دو دهه آینده
سازمان بهداشت جهانی (WHO) ضمن تاکید بر لزوم ارتقاء خدمات مرتبط با سرطان، هشدار داد که اگر شرایط به همین منوال ادامه یابد، در دو دهه آینده با افزایش ۶۰ درصدی در موارد ابتلا به سرطان در جهان روبرو خواهیم شد.
پایگاه اطلاعرسانی سازمان بهداشت
راز کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان بعد از سن 50 سالگی
بسیاری از افراد به ویژه در سنین بالا به دنبال آن هستند که وزن خود را کاهش دهند، اما شاید بسیاری از زنان مطلع نباشند که در سنین بالای 50 سال ورزش کردن می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.
تحقیقات مشخص کرده اند که ورزش کردن پس از یائسگ