پژوهش های جدید پزشکی

هورمون‌های موجود در جفت به پیش بینی اختلالات بارداری کمک می‌کند

هورمون‌های موجود در جفت به پیش بینی اختلالات بارداری کمک می‌کند

نتایج یک مطالعه که به تازگی انجام شده است، نشان می دهد آزمایش سطح هورمون در جفت در سه ماهه اول بارداری می تواند به شناسایی زنانی که در دوران بارداری دچار اختلالات بالقوه تهدیدکننده می شوند، کمک کند.

نتایج یک مطالعه که به تازگی انجام شده است، نشان می دهد آزمایش سطح هورمون در جفت در سه ماهه اول بارداری می تواند به شناسایی زنانی که در دوران بارداری دچار اختلالات بالقوه تهدیدکننده می شوند، کمک کند.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، داده های این مطالعه نشان داد که حدود یک سوم پروتئین‌های شناسایی شده در جفت، که از تخمک بارور شده اند، رشد می کنند و به دیواره رحم می چسبند، در زنان در دوران بارداری با بروز اختلالاتی مانند دیابت حاملگی و مسمومیت حاملگی تغییر می کنند.

این مطالعه نشان داد که سطح غیرطبیعی هورمون ها از اوایل سه ماهه اول بارداری یا هفته ۱۲ بارداری در خون زنانی که به دیابت بارداری مبتلا شده اند، وجود دارد.

دیابت بارداری معمولاً در هفته های ۲۴ تا ۲۸ بارداری تشخیص داده می شود.

محققان گفتند، از پروتئین هایی که نقش اساسی در ایجاد هورمون های جفت دارند می توان به عنوان «نشانگرهای زیستی» یا علائم قابل اندازه گیری بیماری بالقوه برای تشخیص و درمان زودهنگام تر استفاده کرد.

«آماندا سفروزی پری» یک محقق تحقیقاتی در کالج «سنت جان» در دانشگاه کمبریج انگلیس که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، در بیانیه ای اعلام کرد: می دانیم که جفت بسیاری از تغییرات را در بدن زنان در دوران بارداری ایجاد می کند و مطالعه ما نشان داد که نشانگرهای زیستی هورمونی از جفت می توانند نشان دهند که کدام زنان دچار عوارض بارداری می شوند. ما متوجه شدیم که این نشانگرهای زیستی از سه ماهه اول بارداری وجود دارند.

طبق اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، اختلالات بارداری مانند فشار خون بالا، دیابت حاملگی، مسمومیت بارداری که با افزایش فشار خون همراه هستند، از هر ۱۰ زن باردار، یکی از آنها را تحت تأثیر قرار می دهد.

این محقق و همکارانش گفتند که این علائم هنگام بروز می توانند عملکرد سیستم اندام مادر را تحت تأثیر قرار داده و به نوبه خود بر رشد کودک او تأثیر گذارند.

اگر بدن مادر نتواند به درستی با بدن کودک در حال رشد سازگار شود، این موضوع می تواند منجر به بروز مسائل عمده ای از جمله محدودیت رشد جنین و رشد بیش از حد جنین شود. از دیگر عوارض این موضوع می توان به مشکل زایمان و بروز مشکلات مادام العمر برای کودک از جمله دیابت، مشکلات قلبی و چاقی اشاره کرد.

به گفته محققان، به طور معمول، زنان مبتلا به اختلالات بارداری در سه ماهه دوم یا سوم بارداری تشخیص داده می شوند، در حالی که این عوارض ممکن است عواقب جدی برای سلامتی مادر و نوزاد در حال رشد داشته باشد.

جفت از تخمک بارور شده تشکیل شده و رشد می کند و به دیواره رحم متصل می شود تا مواد مغذی و اکسیژن از مادر به کودک جریان یابد و ضایعات جنینی را از جنین دور کند.

به گفته محققان، توانایی جفت برای عملکرد صحیح بسیار حیاتی است زیرا بر عواقب بارداری و سلامتی مادام العمر و مادر و کودک تاثیر می گذارد.

مشروح این مطالعه در مجله  Nature Communications Biology منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه