پژوهش های پزشکی

تشخیص سرطان پانکراس با فناوری یادگیری ماشین

تشخیص سرطان پانکراس با فناوری یادگیری ماشین

تشخیص زودهنگان سرطان پانکراس شانس درمان و بقا را افزایش می‌دهد.پانکراس غده پهن و درازی است که در بخش فوقانی شکم قرار دارد. غده پانکراس هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیما وارد جریان خون می‌شوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده می‌شوند.

محققان با استفاده از فناوری یادگیری ماشین راهکاری جدید برای تشخیص زودهنگام سرطان پانکراس ابداع کردند.

به گزارش ساینس، در این تحقیقات سوابق سلامت یک هزار شهروند انگلیسی بین ۱۵ تا ۹۹ ساله که به سرطان پانکراس مبتلا بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت تا علایم مختلف و وضعیت سلامت این شهروندان در طول دو سال قبل از تشخیص بیماری شناسایی شود.

محققان دانشگاه لندن واقع در انگلیس با استفاده از این داده‌ها، الگوریتمی را طراحی کردند که قادر است افرادی را که در مسیر ابتلا به سرطان پانکراس قرار دارند، شناسایی کند.

در آزمایشات اولیه، این الگوریتم توانست ۷۲ درصد از افراد زیر ۶۰ سال مورد مطالعه و ۵۷ درصد از افراد بالای ۶۰ سال را به عنوان افراد در معرض ریسک بالای ابتلا به سرطان شناسایی کند.

اکنون محققان در تلاشند تا با افزایش دقت این فناوری بتوانند آن را به یک ابزار تشخیصی جدید و دقیق تبدیل کنند. تشخیص زودهنگان سرطان پانکراس شانس درمان و بقا را افزایش می‌دهد.

پانکراس غده پهن و درازی است که در بخش فوقانی شکم قرار دارد. غده پانکراس هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیما وارد جریان خون می‌شوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده می‌شوند.

غذا به محض ورود به روده کوچک، توسط آنزیم‌های ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم می‌شوند. آنزیم‌های پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمی‌کنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیم های ترشح شده از پانکراس است. یکی دیگر از مهمترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن می‌شود. سرطان پانکراس یکی از کشنده ترین انواع سرطان است. تومورهای پانکراس در مقابل انواع دارو بسیار مقاوم هستند و درمان آن بسیار دشوار است.

سرطان پانکراس یازدهمین سرطان شایع در مردان و نهمین سرطان تشخیص داده شده در زنان است.۷۱ درصد از مبتلایان به سرطان پانکراس در اولین سال تشخیص جان خود را از دست می‌دهند.

این سرطان در مردان شیوع بیشتری دارد. سیگار، اضافه وزن، دیابت، و سن از مهمترین عوامل خطر بروز این بیماری هستند.

مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که سیر، انگور قرمز، اسفناج، گیلاس، زغال اخته، سیب زمینی و کلم بروکلی غذاهایی هستند که سبب سلامت بافت پانکراس (لوزالمعده) می‌شوند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه PLOS ONE منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه