مقالات ویروس کرونا

تشخیص کرونا در یک ثانیه

تشخیص کرونا در یک ثانیه

 محققان دانشگاه فلوریدا در آمریکا با همکاری دانشگاه چاوتونگ تایوان یک راهکار بسیار سریع و دقیق برای تشخیص نشانگرهای زیستی کووید ۱۹ ارایه کردند که در مدت یک ثانیه عفونت کووید ۱۹ را تشخیص می‌دهد.

 محققان دانشگاه فلوریدا در آمریکا با همکاری دانشگاه چاوتونگ تایوان یک راهکار بسیار سریع و دقیق برای تشخیص نشانگرهای زیستی کووید ۱۹ ارایه کردند که در مدت یک ثانیه عفونت کووید ۱۹ را تشخیص می‌دهد.

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری ساینس، این حسگر جدید که شباهت زیادی به نوارهای حسگر قند خون دارد، به یک کانال میکروفلویید مجهز است که مایع مورد آزمایش با استفاده از آن به حسگر منتقل می‌شود. درون این کانال چندین الکترود که به یک مدار الکترونیکی متصل هستند، در مجاورت مایع مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

یکی از این الکترودها با طلا پوشیده شده و پادتن‌های مرتبط با کووید از طریق یک روش شیمیایی به سطح طلا می‌چسبند. یک سیگنال الکتریکی آزمایشی بین الکترود پوشیده از طلا و یکی از الکترودهای درون حسگر مخابره می‌شود. در مرحله بعد این سیگنال با استفاده از یک ترانزیستور تقویت شده و سپس برای تجزیه و تحلیل به مدار الکترونیکی ارسال می‌شود. در پایان عددی به دست می‌آید که میزان تجمع آنتی ژن و پروتئین‌های ویروسی در مایع مورد آزمایش را مشخص می‌کند.
به گفته محققان با تغییر نوع پادتن‌های متصل شده به الکترود پوشیده از طلا می‌توان این حسگر را به گونه‌ای تغییر داد که امکان تشخیص سایر بیماری‌ها را نیز فراهم کند.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

واکسیناسیون در ایران
به گزارش ایرنا، اجرای واکسیناسیون کرونا بر اساس جمعیت کشور، سن، جنس و بیماری زمینه‌ای تعیین‌ شده است و تزریق واکسیناسیون در چهار فاز انجام می‌شود.
فاز اول واکسیناسیون در زمستان ۱۳۹۹، برای کارکنان بهداشت و درمان خط اول مواجه با بیماری کرونا و بعد از آن افراد بسیار پرخطر شامل سالمندان در مراکز نگهداری، مراکز معلولان جسمی و حرکتی، جانبازان انجام شده و فاز دوم در بهار و تیر ۱۴۰۰، شامل حال افراد مسن بالای ۶۵ سال به ترتیب گروه‌های پنج سال از بالا به پایین بوده و همچنین افراد ۶۴-۱۶ ساله که دارای حداقل یک بیماری زمینه‌ای هستند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Journal of Vacuum Science & Technology B منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه