معرفی مدیران عرصه فرهنگ و هنر
درباره علی مرادخانی
علی مرادخانی به عنوان یکی از مدیران عرصه فرهنگ و هنر این مرز و بوم کهن محسوب میشد که در طول سالها فعالیت در این حوزه باعث رشد و اعتلای فرهنگ و منشا اثر بسیاری از تحولات در این عرصه شد. علی مرادخانی در ۱۳۳۷ خورشیدی در قم به دنیا آمد و در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد.
علی مرادخانی به عنوان یکی از مدیران عرصه فرهنگ و هنر این مرز و بوم کهن محسوب میشد که در طول سالها فعالیت در این حوزه باعث رشد و اعتلای فرهنگ و منشا اثر بسیاری از تحولات در این عرصه شد.
علی مرادخانی در ۱۳۳۷ خورشیدی در قم به دنیا آمد و در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد.
آغاز فعالی هنری
مرادخانی پس از پایان تحصیلات، فعالیت هنری خود را از ۱۳۵۹ خورشیدی به عنوان مدیر کل تولید فیلم و عکس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز کرد و پس از آن از ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۵ خورشیدی به مدیرکلی همکاریهای سمعی و بصری و مدیرکل آموزش فیلمسازی منصوب شد.
وی پس از آن مدیریت مرکز سرود و آهنگ های انقلابی برعهده گرفت و از سال ۱۳۶۹ خورشیدی عهدهدار مدیریت موسیقی کشور شد و سپس در عنوان هایی همچون مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیریت موزه موسیقی خدمت کرد.
دوران درخشان موسیقی
مدیریت مرادخانی در مرکز موسیقی، دوران درخشان تحرک ارکستر سمفونیک تهران به رهبری فریدون ناصری و همکاری با لوریس چکناوریان، نادر مشایخی، منوچهر صهبایی و ایرج صهبایی… همراه بود که میتوان او را از نظر زمانی، مدیر رکورددار در مدیریت موسیقی در تاریخ ایران به شمار آورد.
خانه موسیقی
همچنین در دوره مدیریت مرادخانی، ایده خانه موسیقی عملیاتی شد. دفتر اولیه این نهاد مدنی اجتماعی ابتدا در اتاقی که مرکز موسیقی وزارت ارشاد در ساختمان خیابان مرجان مرکز موسیقی بود در اختیار هیات موسس و هیات مدیره اولیه قرار گرفت. ضمن آنکه مرادخانی در تمامی این سالها جزو مشاوران ارشد این نهاد موسیقایی بود.
موزه موسیقی
مرادخانی در ۱۳۸۳ خورشیدی از مرکز موسیقی وزارت ارشاد رفت و تنها عنوان مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده داشت. بعد از آن او ایده اجرای موزه موسیقی را به شهرداری تهران داد و سپس خود مدیریت و راه اندازی آن را در ۱۳۸۷ خورشیدی بر عهده گرفت. این موزه زیر مجموعه شهرداری تهران است و در چند دوره جشنواره ایکوم معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.
مرادخانی در اوایل شهریور ۱۳۹۲ خورشیدی از طرف علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان معاون هنری این وزارتخانه منصوب و مشغول به کار شد.
مسوولیت های اجرایی دیگر
مرادخانی در حوزه فرهنگی مسوولیت های مختلفی تجربه کرد و تلاش های زیادی از خود نشان داد. از جمله این فعالیت ها می توان به این موارد اشاره کرد: عضو موسسین جشنواره فیلم فجر (۱۳۶۰)، عضو شورای طرح و برنامه شبکه اول صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (۱۳۶۲)، مدیر چهارده دوره جشنواره بینالمللی موسیقی فجر (۱۳۶۹ تا ۱۳۸۲)، مدیریت، طراحی و نظارت بر تولید ۹۶ ساعت آثار موسیقی نواحی ایران در انجمن موسیقی ایران (۱۳۷۵)، طراحی و مدیریت تولید و اجرای سمفونی عاشورا (خسوف) (۱۳۸۰)، مدیر تولید سرود کتاب و سرود دانش برای کتابخانه ملی ایران و برای دایره المعارف بزرگ اسلامی، طراحی و اجرای جشنوارههای موسیقی نواحی ایران، ذکر و ذاکرین (در منطقه غرب کشور-کردستان)، جوان، اولین جشنواره موسیقی پاپ، جشنواره بانوان (گل یاس) و جشنواره ملل مسلمان، مدیریت تولید آلبوم آثار قرآنی(۱۳۷۵)، عضو هیات موسس و همچنین اولین هیات مدیره بنیاد فرهنگی و هنری رودکی، ایجاد خانه هنرمند (اختصاص بخشی از منازل شخصی هنرمندان موسیقی به موزه شخصی) سال ۱۳۷۶، همکاری در تاسیس و مدیریت ارکستر موسیقی ملی با استاد فرهاد فخرالدینی.
تاسیس خانه موسیقی ایران با همکاری هنرمندان موسیقی، مدیر تولید مجموعه زبان فارسی برای غیر فارسی زبانان (امور بینالملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، دبیر تخصصی ۲ دوره جشنواره موسیقی شمسه (شهرداری تهران سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱خورشیدی) با شرکت هنرمندان جوان موسیقی نیز برخی دیگر از فعالیتهای مرادخانی را تشکیل میدهند.
از مرادخانی به عنوان یکی از بهترین مدیران فرهنگی یاد می کنند که در طول مسوولیت خود طراحی و اجرای جشنواره موسیقی جوان، جشنواره فصلی موسیقی جوان، جشنواره موسیقی نواحی ایران، جشنواره ذکر و ذاکرین و انتشار مجموعه ۹۶ ساعته از موسیقی نواحی ایران، طراحی و اجرای اولین جشنواره موسیقی پاپ، جشنواره بانوان (گل یاس) و جشنواره ملل مسلمان عهده دار بوده است.
مراد خانی از نگاه دیگران
هوشنگ کامکار، عضو شورای عالی خانه موسیقی گفته است: مرحوم علی مرادخانی، را از اوایل انقلاب می شناختم. او از چهرههای نادر و از معدود مسوولانی بود که به هنر و به ویژه موسیقی توجه خاصی داشت و اقدامات اثرگذاری انجام داد. کمک های هنری و محبت بی دریغ او در مورد اکثر هنرمندان همیشه در خاطراتم باقی خواهد ماند و هرگز از یاد نخواهم برد که تا آخرین روزهای عمر ارزشمندش، دست از خدمت به هنر و فرهنگ این مرز و بوم نکشید.
محمدسریر عضو شورای عالی خانه موسیقی در مورد مراد خانی گفته است: آقای مرادخانی همواره در فکر همکاران دوستان و افرادی که خدماتی به جامعه فرهنگی و هنری انجام می دادند، بودند و در هر شرایطی به نحوی از خدمات آنان قدردانی می کردند.
همچنین داریوش پیرنیاکان دبیر و سخنگوی شورای عالی خانه موسیقی پیرامون خدمات و فعالیت های علی مرادخانی گفته است: ایشان شناخت بسیار خوبی نسبت دولتی ها و هنرمندان داشت و بسیار خوب می توانست بین این دو تعامل و توازنی ایجاد کند. رفتن ایشان بسیار زود بود و بسیار در مراودات جامعه هنری و حاکمیت تاثیر خواهد گذاشت. زمانی هم که مسوولیت نداشت، ارتباطات زیادی با هنرمندان موسیقی، سینما، تاتر، تجسمی و ... داشت. بعدا هم که موزه موسیقی راه افتاد زنده یاد مرادخانی یکی از موثرترین ها بود و با تلاش بسیار موزه موسیقی را سر و سامان داد؛ و بنظر من هر شخصی غیر از آقای مرادخانی بود موزه موسیقی را به این سطح نمی توانست برساند.
درگذشت
مرادخانی به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری و مداوا شده بود اما دوباره به دلیل عوارض ناشی از کرونا و افت گلبولهای سفید خون در بیمارستان بستری شد و به کما رفت تا اینکه سرانجام این مدیر زحمت کش عرصه هنر در ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ خورشیدی چشم از جهان فروبست.
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت علی مرادخانی را تسلیت گفت و بیان داشت: خبر درگذشت مدیر توانا و انسان والا، همکار عزیز، معاون سابق امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرحوم علی مرادخانی موجب تأسف و تأثر عمیق گردید. دوران طولانی و مستمر مدیریت در عرصههای فرهنگی و هنری، در کنار اقدامات تأسیسی، نظام بخش و خلاقانه در این حوزه، او را به مدیری توانمند، کاربلد و کارآمد و مورد وثوق و احترام اصحاب فرهنگ و هنر بدل کرده بود. اینجانب این ضایعه اندوهناک را به خانواده آن مرحوم، جامعه فرهنگ و هنر و همکاران و علاقهمندان ایشان صمیمانه تسلیت میگویم.
پیروز حناچی شهردار تهران نیز در پیامی با تسلیت درگذشت معاون سابق هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت: نقش مرادخانی در حوزه رشد و اعتلای فرهنگ کشورمان نقشی بی بدیل بوده است. مرادخانی در سالهای پر برکت عمر خود در هر سمت و جایگاهی که قرار گرفت، منشا اثر و خیرات و برکات بوده و توانسته بود، قدم های بزرگی را برای هنر و فرهنگ این مرز و بوم بردارد. وی با تأسیس خانه موسیقی ایران تلاش کرد تا هنرمندان در رشته موسیقی بیش از پیش گرد یکدیگر جمع شده و در فضایی حرفه ای تر از گذشته، رشد موسیقی اصیل ایرانی را رقم بزنند. شهردار تهران ضمن همدردی با خانواده آن مرحوم این ضایعه دردناک را به جامعه فرهنگی و هنری کشور و همچنین همکاران او تسلیت گفته و برای آن مرحوم از خداوند متعال علو درجات را خواستار شد.
مطالب مرتبط
- درباره محسن مهر علیزاده
- درباره علی مرادخانی
- ویروس کرونا چیست؟ اینفوگراف ویروس کرونا
- پذیرش دانشجو در پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران
- بهترین فیلمهای ایرانی با قهرمانی نوجوانان
- درباره رقیه چهره آزاد
- مقاله علمی و پژوهشی سیاستگذاری موسیقی در جمهوری اسلامی ایران
- کلاسهای مجازی دانشگاه آزاد اسلامی
تگها
- مرکز موسیقی
- دانشگاه تهران
- ویروس کرونا
- جشنواره فیلم فجر
- لوریس چکناوریان
- ارکستر سمفونیک تهران
- فرهاد فخرالدینی
- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
- گلبولهای سفید خون
- علی مرادخانی
- معرفی علی مرادخانی
- زندگی علی مرادخانی
- زندگینامه علی مرادخانی
- فعالیتهای علی مرادخانی
- مسئولیتهای علی مرادخانی
- رشته روانشناسی
- مدیرکل آموزش فیلمسازی
- مرکز سرود و آهنگ های انقلابی
- مدیریت موسیقی
- دوران درخشان موسیقی
- نادر مشایخی
- منوچهر صهبایی
- ایرج صهبایی
- خانه موسیقی
- موزه موسیقی
- جشنواره ایکوم
- جشنواره بینالمللی موسیقی فجر
- سمفونی عاشورا
- جشنواره موسیقی پاپ
- بنیاد فرهنگی و هنری رودکی
- خانه هنرمند
- ارکستر موسیقی ملی
- جشنواره موسیقی شمسه
- موسیقی نواحی ایران
- جشنواره بانوان
مطالب پربیننده
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- چگونه خشم بهاری را کنترل کنیم
- چگونه تشخیص دهیم یک تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده؟
- آموزش کامل تهیه سبزه عید با تخم شربتی
- کاهش وزن علمی و بدون برگشت
- چگونه میتوان از اینستاگرام، تیکتاک و گوشیهای همراه فاصله گرفت؟
- کمبود چه مواد غذایی باعث افزایش ابتلا به افسردگی میشود؟
- چطور مامان بابای خودمان باشیم؟
- مادران تلفنهمراه خود را به کودکشان بدهند یا خیر؟
- چرا مردان در بیان احساسات خود موفق نیستند؟
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره امیر کبیر
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- کتاب پیوند زخم خورده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- تورم به کدام سو میرود؟