پژوهشهای جدید پزشکی

ویروس‌ها و باکتری‌ها از طریق قندها سلول‌های بدن ما را آلوده می‌کنند

ویروس‌ها و باکتری‌ها از طریق قندها سلول‌های بدن ما را آلوده می‌کنند

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که بیشتر باکتری ها و ویروس های عفونی به قندهای موجود در سطح سلول های بدن انسان متصل می شوند.

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که بیشتر باکتری ها و ویروس های عفونی به قندهای موجود در سطح سلول های بدن انسان متصل می شوند.

به گزارش روز دوشنبه پایگاه اینترنتی ساینس دیلی،   قند فقط یک ماده خوردنی نیست؛ بلکه یکی از طبیعی‌ ترین مولکول‌ ها است و همه سلول‌ های بدن با یک لایه ضخیم قند پوشیده شده‌اند که از آنها در برابر حملات باکتری‌ ها و ویروس‌ ها محافظت می‌کند. در واقع، حدود ۸۰ درصد ویروس‌ ها و باکتری‌ ها، به قندهای موجود در سطح سلول‌ های انسان متصل می‌ شوند.

قند آنقدر مهم است که محققان  از آن به عنوان سومین ماده حیاتی پس از «دی. ان. ای» و پروتئین‌ یاد می‌کنند.

گروهی از  محققان دانشگاه کپنهاگ (UCPH) در دانمارک در پاییز سال گذشته متوجه شدند که پروتئین خوشه‌ ای ویروس کرونا به قند خاصی نیاز دارد تا به صورت کارآمد به سلول‌های بدن ما متصل شود.

این گروه از محققان مطالعه جدیدی انجام داده‌اند که بیشتر به گیرنده‌ های سلولی می‌پردازد که قندها و در نتیجه باکتری‌ ها و ویروس‌ ها به آن متصل می‌ شوند.

کریستین بول محقق ارشد این مطالعه گفت: ما نحوه اتصال این قندها به گیرنده‌ های به اصطلاح  Siglec که ایمنی را تنظیم می‌کنند، مورد بررسی قرار دادیم. این گیرنده‌ ها نقش مهمی بر عهده دارند زیرا کاهش یا افزایش فعالیت‌ ها را به سیستم ایمنی بدن اطلاع می‌ دهند. این یک مکانیسم مهم در ارتباط با بیماری‌ های خودایمنی است.

وی تاکید کرد: این دانش گام مهمی به جلو در درک نقایص ژنتیکی است که باعث می شود فرد به این بیماری مبتلا شود.

هنگامی که سیستم ایمنی بدن، سیگنال‌ های اشتباهی را دریافت می‌ کند، می‌ تواند به بروز بیماری‌ های خود ایمن منجر شود. در این هنگام، سیستم ایمنی بدن به خود حمله می‌کند. هنگامی که گیرنده‌های Siglec به واسطه قند «اسید سیالیک» زنجیره‌ های قندی درست را ملاقات می‌ کنند به سیستم ایمنی بدن گفته می‌ شود که فعال شده یا فعالیت خود را کاهش دهد.

یوشیکی نریماتسو از محققان این تحقیق هم گفت: ما در بخشی از این مطالعه، یک کتابخانه سلولی ایجاد کردیم تا از آن برای بررسی قندهای گوناگونی که به گیرنده‌ ها متصل می‌ شوند و با آنها تعامل دارند، استفاده کنیم. ما این کار را با ایجاد دهها هزار سلول انجام داده‌ ایم که هر کدام، زبان قندی منحصر به فرد خود را دارند و به ما امکان می‌ دهند که آنها را از یکدیگر تفکیک کنیم و به بررسی تاثیر آنها بپردازیم.

وی ادامه داد: این دانش می‌ تواند به ما کمک کند تا گزینه‌ های درمانی بهتری را در آینده ارائه دهیم.

وی افزود: سطح سلول‌ های کتابخانه، همان سطحی بود که در سلول‌ های محیط طبیعی وجود داشت. این بدان معناست که می‌توانیم قندها را در محیط طبیعی بررسی کنیم؛ بنابراین می‌ توان سلول‌ ها را در شکلی مورد بررسی قرار دهیم که ویروس‌ ها و باکتری‌ ها آنها را پیدا می‌ کنند.

محققان همچنین در این مطالعه موفق به شناسایی قندهایی شدند که به گیرنده خاصی متصل می شوند و نقش اصلی را در ایجاد بیماری آلزایمر دارند.

آنها می گویند: یافته اصلی ما مربوط به گیرنده Siglec-۳ است. در حال حاضر مشخص شده است که جهش در گیرنده Siglec-۳ با ابتلا به آلزایمر نقش دارد اما نمی دانستیم که این گیرنده به طور خاص به چه متصل می شود. کتابخانه سلولی ما اکنون یک قند طبیعی بالقوه را شناسایی کرده است که به طور خاص به گیرنده Siglec-۳ متصل می شود.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه