شهادت رجایی؛ سندی از حقانیت نظام اسلامی در رویارویی با تروریسم
هفته دولت یادآور فداکاریهای فرزندان پاک نهاد و گرانقدر انقلاب و احیاکننده روزهای پرشور خدمتگزاری دولت مکتبی رجایی و یار وفادارش محمدجواد باهنر است. شهادت این بزرگواران ثابت کرد که جمهوری اسلامی ایران از بزرگترین قربانیان ترور و تروریسم در جهان به شمار میرود که با از دست دادن نیروهای کارآمد و اندیشهساز خود ضربههای جبرانناپذیری را متحمل شده است.
در تاریخ ملت ایران فراز و نشیبهای تلخ و شیرینی وجود دارد که تعیینکننده سرنوشت و سازنده فرهنگ آنها است که در این میان، شهادت ۲ شخصیت فداکار یعنی محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر که قربانی آتش کین منافقان شدند، فصلی از شهادت را در تاریخ انقلاب گشود. از آنجا که دولت رجایی، نخستین دولت مکتبی بود که عهدهدار امور اجرایی کشور شد و در آن دوره بحرانی، بیشترین حد از تلاش و کوشش را برای خدمت به اهداف مقدس انقلاب از خود نشان داد در تاریخ انقلاب اسلامی از جایگاه ممتازی برخوردار است، آن حد از ایثار که جان خویش را نیز بر سر این آرمان نهاد. بنابراین به مناسبت شهادت آن ۲ بزرگوار هفته نخست شهریور به عنوان «هفته دولت» نامگذاری شده است.
آغاز و پایان دولت رجایی
پس از برکناری ابوالحسن بنیصدر از مقام ریاست جمهوری، محمدعلی رجایی با کسب ۹۰ درصد آرای مردم به عنوان دومین رییس جمهوری انتخاب شد و محمدجواد باهنر را که فردی فرهیخته و دانشمند بود به عنوان نخست وزیری خود انتخاب کرد، این برهه از تاریخ انقلاب همزمان با شرایطی بود که نیروهای ضد انقلاب میکوشیدند، انقلاب اسلامی را از مسیر خود منحرف سازند و آن را از حرکت بازدارند اما رجایی و باهنر با ساده زیستی و خدمت های صادقانه خود توانستند، عشق و ایمان را به مردم ارزانی کنند و خدمات شایانی به همه مردم به ویژه محرومان ارایه دهند. به همین دلیل هم منافقین چنین رویه ای از طرف دولت منتخب ملت را برنمی تافتند و نقشه ترور دولت مردان انقلاب را طراحی کردند. به همین دلیل ساعت سه بعدازظهر روز هشتم شهریور ۱۳۶۰ خورشیدی هنگامی که رییس جمهوری، نخست وزیری و چند تن از مقام های نظامی و امنیتی کشور در جلسه ای در ساختمان نخست وزیری حضور داشتند، بمبی جاسازی شده در یک کیف دستی را در این مکان منفجر کردند که به شهادت محمد علی رجایی، محمد جواد باهنر و تعدادی از افراد حاضر در جلسه منجر شد.
امام خمینی(ره) در پی شهادت این ۲ بزرگوار در پیامی فرمودند: ملتی که قیام کرده است در مقابل همه قدرت های عالم، ملتی که برای اسلام قیام کرده است، برای خدا قیام کرده است، برای پیشرفت احکام قیام کرده است، این ملت را با ترور نمی شود، عقب راند؛ گرچه خود واقعه و خود این افرادی که شهید شده اند در نظر همه ما عزیز و ارجمندند. آقای رجایی و آقای باهنر هر ۲ شهیدی هستند که با هم در جبهه های نبرد با قدرت های فاسد هم جنگ و هم رزم بودند. مرحوم رجایی به من گفتند که من بیست سال است که با آقای باهنر همراه بودم و خدا خواست که با هم از این دنیا به سوی او هجرت کنند.
دولت مکتبی رجایی؛ الگویی برای دولتهای بعدی
پیروزی انقلاب اسلامی با شعارها و آرمان هایی همراه شد که مهمترین آنها در خصوص ضرورت تعامل و ارتباط میان دولت و ملت بود زیرا فاصله رژیم با مردم در دوره پهلوی به اعتراض عمومی و در نتیجه انقلاب اسلامی انجامید و با تشکیل نوعی از نظام به نام جمهوری اسلامی، مبانی این ارتباط متحول شد. بنابراین دولت مکتبی رجایی در چنین نظامی تا آنجایی که در توان داشت از طبقات محروم و پا برهنگان جامعه حمایت کرد و آنها را مورد عنایت خاص خود قرار می داد و در رفع محرومیت و دفاع از آنان در برابر قدرتمندان می کوشید اما چنین دولت مکتبی مورد تحمل دشمنان نظام اسلامی قرار نگرفت و عمر آنها خیلی زود ناجوانمردانه به پایان رسید.
اگرچه عمر دولت شهید رجایی کوتاه بود اما میراثی برای دولت های بعد از خود به یادگار گذاشت و معانی ارزشمندی که پس از شهادت رجایی و باهنر متجلی شد، می تواند سرلوحه عمل آنها قرار بگیرد. بنابراین از آنجا که در قانون اساسی ایران، دولت دارای وظایف مختلفی در مقابل ملت است که به مادی و معنوی تقسیم می شود و در زمینه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی و... تبلور پیدا می کند، دولت های مختلف می توانند با توجه به چنین وظیفه ای عملکرد قابل قبولی از خود به یادگار بگذارند.
آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری، شهید باهنر را مرد بی تظاهر نام می برد که هیچ کس از ظاهر آرام او نمیفهمید در باطن و ذهن و اندیشه موّاج او چه میگذرد، ایشان شهید رجایی را با صبر و متانت و حوصله عظیم معرفی می کند. از اینرو کارنامه دولت مکتبی شهید رجایی می تواند همواره روشنی بخش راه و مسیری باشد که دولت های بعدی آن را طی کرده است.
هفته دولت؛ فرصتی برای ساختن ایرانی استوار، آزاد و آباد
ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی بر پایه ایمان، تقوی و مبارزه با تمام مظاهر فساد و تباهی، آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح و تسهیل و تعمیم آموزش عالی، تامین آزادی های سیاسی و اجتماعی در حدود قانون، رفع تبعیض های ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینه های مادی و معنوی، تأمین حقوق همه جانبه افراد از زن و مرد و ایجاد امنیت قضایی عادلانه برای همه و تساوی عموم در برابر قانون و ... بعضی از وظایفی بوده که در طول ۴۰ سال از عمر نظام جمهوری اسلامی و در ۱۲ دولت مستقر با تفاوت هایی اعمال شده است اما هفته دولت می تواند فرصتی برای دولتمردان فراهم کند تا برای ساختن ایرانی مقتدر، استوار، آباد و آزاد تلاش کنند که این مهم هم جز با آگاهی مسوولان به نقش تاثیرگذار خود به دست نمی آید.
امام علی(ع) به مالک اشتر چنین هشدار می دهد: اگر با مقام و قدرتی که داری، دچار تکبر و یا خود بزرگ بینی شدی به بزرگی حکومت پروردگار که برتر از توست بنگر که تو را از آن سرکشی نجات می دهد و تندروی تو را فرو می نشاند و عقل و اندیشه ات را به جایگاه اصلی باز می گرداند.
هفته دولت؛ فرصتی برای بیان عملکرد دولت
در طی این هفته، مردم با عملکرد و دستاوردهای دولت در زمینه های گوناگون عمرانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آشنا می شوند. هیات دولت با توجه به وصیت نامه سیاسی امام خمینی(ره) و رهنمودهای آیت الله خامنه ای می کوشند در زمینه های گوناگون به موفقیت های بیشتر و مهم تری دست یابند و آینده بهتری برای ملت بزرگ و پرافتخار ایران رقم بزنند. بنابراین هفته دولت فرصتی است تا عملکرد دولتها که با اهداف بزرگی همچون عدالت طلبی، مبارزه با فساد، پاک دامنی، صداقت و صراحت و توجه به محرومان روی کار میآیند، برای مردم بیان شود.
مطالب مرتبط
- ایران یکی از قربانیان بزرگ تروریسم در جهان
- انقلاب اسلامی از دیدگاه شهید محمد جواد باهنر
- شهادت رجایی؛ سندی از حقانیت نظام اسلامی در رویارویی با تروریسم
- استخدام ۵۰ هزار نیرو در آموزش و پرورش
- کارمندان؛ بازوی پرتوان دولتمردان در توسعه کشور
- صداقت و صراحت؛ سرلوحه کار دولت
- کارمندان؛ قوه تحرک و پویایی جامعه
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری