ایران یکی از قربانیان بزرگ تروریسم در جهان
فرشته جهانی
ایران یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم در جهان به شمار میرود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دشمنان این مرزوبوم با هدف ضربه زدن به نظام اسلامی بیش از ۱۷ هزار تَن از مسوولان و شهروندان را قربانی زیاده خواهی خود کرده اند. یکی از دلخراشترین این عملیاتها در هشتم شهریور ۱۳۶۰خورشیدی رخ داد که به شهادت محمد علی رجایی و محمدجواد باهنر منجر شد.
در آیه ۲۳ سوره احزاب می خوانیم: در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستادهاند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند و در راه او شربت شهادت نوشیدند، و بعضی دیگر در انتظارند و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.
هر حکومت، سازمان یا حزبی برای دستیابی به مقاصد خود از روش های مختلفی بهره می برند و گاهی برخی از آنها از کانال های غیر متعارف جهت نیل به اهداف مورد نظر خود استفاده می کنند. امروزه یکی از مهمترین این کانال ها که در بیشتر نقاط جهان به طور وسیعی بکار رفته و به طرق مختلفی اعمال می شود؛ ترور و اعمال تروریستی است. جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ خورشیدی تا به امروز ضربه های زیادی از تروریسم خورده و بدین ترتیب بسیاری از نیروهای کارآمد و طراحان فکری خود را از دست داده است و از همان روزها نخست انقلاب گروه های تروریستی با اهداف سیاسی یا ایدئولوژیک و با حمایت برخی کشورهای منطقهای و غربی به ویژه آمریکا دست به تشدید حملات و عملیات خود علیه مقامات و شهروندان کشورمان زدند و بیش از ۱۷ هزار تَن از شهروندان را به خاک و خون کشیدند و بیش از این تعداد را مجروح کردند. این پدیده خطری بزرگ برای این مرز و بوم به شمار می رود که آخرین نمونه آن شهادت سردار قاسم سلیمانی بود. اگرچه این کارشکنی ها نه تنها مردم را از پشتیبانی نظام اسلامی ناامید کرده بلکه آنان را در مسیر دستیابی به هدف های خویش مصمم تر از پیش ساخته است.
علت نامگذاری هشتم شهریور به نام روز مبارزه با تروریسم
با اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی عملیات های تروریستی متعددی علیه مقامات ایرانی و حتی مردم عامه شد اما یکی از بی سابقه ترین این عملیات ها در هشتم شهریور ۱۳۶۰خورشیدی رخ داد که به شهادت بالاترین مقامات کشور از جمله محمد علی رجایی رییس جمهوری و محمد جواد باهنر نخست وزیر و تَنی چند از همراهان آنها انجامید. این ترور توسط سازمان تروریستی مجاهدین خلق که از حمایت های مالی، سیاسی و تبلیغی برخی از دولت های مخالف نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران بهره می برد، صورت گرفت. آنها با شیوه قهرآمیز و کشتار فراوان، درصدد حذف فیزیکی عناصر کارآمد و طراحان نظام برآمد تا با ایجاد خلأهای جدی در ارکان حساس کشور ضربه های اساسی به ملت و حکومت ایران وارد سازند. این اقدام تروریستی در میان دیگر عملیات های تروریستی به دلیل شهادت مقامات اول و دوم دستگاه اجرایی یک کشور کاملاً بی سابقه به شمار می آید. به سبب آن که نخست وزیر و رییس جمهوری هر ۲ در یک روز و یک مکان به شهادت رسیدند، هشتم شهریور با نام روز مبارزه با تروریسم در هفته دولت نامگذاری شده است.
روایت تاریخی از شهادت رجایی و باهنر
هشتم شهریور ۱۳۶۰خورشیدی بود که محمد علی رجایی رییس جمهوری و محمدجواد باهنر نخست وزیر، عبدالحسین دفتریان مدیرکل مالی اداری نخست وزیری، هوشنگ وحید دستجردی و مسعود کشمیری دبیر شورای عالی امنیت ملی... برای شرکت در جلسه شورای عالی امنیت ملی کشور گرد هم آمدند. که ناگهان انفجار مهیبی رخ داد به گونه ایی که قسمت هایی از طبقه اول و طبقه دوم ساختمان نخست وزیری در مجاورت خیابان پاستور دچار حریق شد و آتش و دود فضای محل انفجار را فرا گرفت. ابتدا چنین تصور شد که مسعود کشمیری که آن زمان دبیر شورای عالی امنیت ملی بود نیز در این انفجار کشته شده و قطعاتی از اجساد دیگران به عنوان بازمانده جسد وی دفن شده است اما پس از مدتی معلوم شد که وی از مرتبطان با سازمان مجاهدین خلق و عامل اصلی انفجار بوده و به عراق گریخته است. کشمیری مأموریت خود را برای خیانتکاران منافق چنان ماهرانه انجام داد که در جلسات شورای عالی امنیت ملی شرکت می کرد. صوت بزرگ کشمیری که مخصوص ضبط جلسات است، درست نزدیک رجایی و باهنر قرار می گیرد و خودش از جلسه خارج می شود. مطابق نظر کارشناسان بمب از نوع خاص «تخریبی – آتش زا» بوده که از حدود ۲ پوند تی – ان- تی و مقداری منیزیم تشکیل و در یک کیف دستی جاسازی شده بود. حجت الاسلام ناطق نوری می گوید: «موقعی که جنازه مرحوم شهید رجایی و باهنر را جلوی مجلس برای تشییع آورده بودند، حتی برای کشمیری هم جنازه درست کرده بودند و می گفتند که بدن ایشان در اثر سوختگی خاکستر شده است. آقای دکتر زرگر (نماینده تهران) همان موقع اعلام کرد که این کار از نظر پزشکی غیرقابل قبول است، ممکن است استخوان ها پودر شود اما جمجمه نمی سوزد.»
جواد منصوری نخستین فرمانده کل سپاه در این خصوص که چرا گروهک منافقان دفتر نخست وزیری را برای بمب گذاری انتخاب کردند، گفت: گروهک منافقان برای این که قدرت نمایی کنند و به افراد خود و عوامل خارجی که از آنها حمایت می کردند، بگویند که ما توانستیم جلسه امنیت ملی را که بالاترین جلسه برای حفظ امنیت کشور است، منفجر کنیم، دست به انفجار دفتر نخست وزیری زدند. همچنین آنها با این انفجار تروریستی می خواستند که به مردم تلقین کنند که این دولت قادر نیست، کشور را حفظ کند. البته عملکرد مردم در آن سال ها نشان داد که تصمیم و برداشت آنها چیز دیگری بود و آنها گروهک منافقان را که به وسیله عوامل خارجی حمایت و هدایت می شد به عنوان یک گروه دشمن با نظام جمهوری اسلامی که مانع از ثبات ایران شده است و افراد بی گناه را به شهادت می رساند، می شناسند.
دیگر جنایت های تروریست ها در دهه ۶۰
بعد از انفجار دفتر نخست وزیری و بعد از کمتر از یک هفته یعنی در ۱۴ شهریور ۱۳۶۰ منافقین بمب دیگری را در دادستانی انقلاب کار گذاشتند که به شهادت رساندن علی قدوسی از شاگردان امام (ره) و دادستان کل انقلاب منجر شد. سپس در ۲۱ شهریور ۱۳۶۰ میر اسدالله مدنی نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان، امام جمعه تبریز و نماینده امام در این شهر پس از ایراد خطبههای نماز جمعه، توسط منافقین ترور شد. با توجه به زمان و مکان شهادتش به او لقب دومین شهید محراب انقلاب را دادهاند. علاوه بر این موارد در هفتم مهر ۱۳۶۰ خورشیدی سیدعبدالکریم هاشمینژاد عضو حزب جمهوری اسلامی در یک عملیات انتحاری با نارنجک توسط منافقین به شهادت رسید و در ۲۰ آذر همین سال اعضای سازمان منافقین، سیدعبدالحسین دستغیب امامجمعه شیراز و رییس حوزه علمیه فارس و نماینده امام (ره) در استان فارس را نیز ترور کردند.
ترور سربازان وطن و مردم عادی
حملات و اقدامات گروه جنایتکار جندالشیطان به رهبری عبدالمالک ریگی، یکی دیگر از نمونه های جنایات تروریست ها بود که نشان داد که ایران خود همواره قربانی تروریسم و در صف اول مبارزه با آن بوده است و این امر، ادعای پوچ «حمایت ایران از تروریسم» را به ادعایی مضحک بدل میکند. برخی از جنایات این گروه به سال ۱۳۸۴خورشیدی برمی گردد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم. در ۲۵ اسفند ۱۳۸۴خورشیدی اعضای گروهک تروریستی با بستن جاده زابل-زاهدان در منطقه تاسوکی به ۶ خودروی عبوری حمله کردند. در این عملیات تروریستی ۲۲ تَن شهید و تعداد دیگری به گروگان گرفته شدند. در میان شهدای این حادثه برخی از مسوولان از جمله مسوول حراست فرمانداری، مسوول حراست امور آب زاهدان و یکی از روحانیون عضو دفتر نمایندگی ولایت فقیه در استان سیستان و بلوچستان بودند و همچنین فرماندار زاهدان و معاونش نیز در میان مجروحان این حادثه بودند. همچنین در ۲۵بهمن همین سال انفجار در خودروی بمبگذاریشده در مسیر اتوبوس حامل اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بلوار ثارالله زاهدان، ۱۳تَن شهید و ۳۰ تَن دیگر زخمی شدند. در ادامه جنایات این گروهک و حمایت های غربیان از آنها در ۱۴ آذر ۱۳۸۷خورشیدی ۱۶ سرباز را از پاسگاهی در سراوان به گروگان گرفتند و آنها را شهید کردند. این گروهک در هفتم خرداد ۱۳۸۸خورشیدی مسوولیت انفجار بمب در یکی از مساجد شیعیان زاهدان را برعهده گرفت. در این حادثه ۲۵ تَن شهید شدند و بیش از ۱۲۰ تَن دیگر زخمی شدند، اینها تنها گوشه ای کوچک از جنایات این گروهک تروریستی در ایران به شمار می رود.
برخی از مهم ترین ترورهای دهه ۹۰ در ایران
ترور ۱۷تَن ایرانی در مجلس شورای اسلامی توسط داعش
یکی دیگر از اقدامات تروریستی علیه ایران توسط تکفیری های داعش در ۱۷خرداد ۱۳۹۶خورشیدی در مجلس شورای اسلامی به وقوع پیوست که در جریان آن، تروریست ها در پوشش ملاقات وارد سالن مراجعات مردمی می شوند و به محض ورود مبادرت به تیراندازی به طرف مردم کرده و ضمن شهید کردن یکی از محافظان در حالی که تیراندازی میکنند، وارد یکی از طبقات ساختمان مجلس شورای اسلامی شده و درگیری میان آنان و عوامل حفاظتی سپاه صورت می پذیرد. در این درگیری که قریب به ۶ساعت به طول می کشد، ۱۷ تَن شهید و چندین تن نیز زخمی و درگیری حدود ساعت ۱۶:۱۵ با تلاش تیم های امنیتی سپاه و همکاری عوامل انتظامی و امنیتی وزارت اطلاعات خاتمه پیدا می کند. همزمان در همین روز ۲ فرد مسلح دیگر ساعت ۱۰:۴۰ به قصد انجام عملیات تروریستی در ضلع غربی محوطه بیرونی حرم امام خمینی(ره) وارد عمل می شوند که در لحظات اولیه یکی از تروریست ها به هلاکت می رسد و تروریست دیگر با مشاهده این صحنه و مقاومت عوامل انتظامی با انجام عملیات انتحاری خود را به هلاکت می رساند.
همچنین در ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ در جریان مراسم رژه نظامی نیروهای مسلح به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس در اهواز، مهاجمان مسلح که پیش از اجرای این مراسم پشت محل برگزاری رژه کمین کرده بودند، در همان دقایق آغازین مراسم، مسیر رژه یگانهای سپاه و ارتش را به رگبار گلوله بستند. در این حادثه تروریستی ۲۵ تَن به شهادت رسیدند و ۶۰ تَن دیگر زخمی شدند.
ترور ۳۵تَن از ایرانیان در ۱۳۹۸خورشیدی
بنیاد هابیلیان به عنوان نماینده خانواده شهدای ترور ایران، نخستین گزارش سالیانه تروریسم شامل عملیات و اقدامات گروههای تروریستی علیه ایران را در ۱۳۹۸ خورشیدی منتشر کرد که برپایه آن در این سال تعداد ۳۵ تَن از شهروندان ایرانی توسط گروهها و عوامل تروریستی در داخل و خارج از کشور ترور شدند. از جمله گروه های تروریستی که در ۱۳۹۸خورشیدی مرتکب این جنایات در ایران شده اند می توان به گروه تروریستی جیشالعدل با ۱۳ عملیات، پژواک ۱۲ عملیات، متفرقه هفت، سازمان مجاهدین خلق ۶، حزب دموکرات کردستان سه، تروریسم دولتی آمریکا یک و ناشناس خارجی یک عملیات اشاره کرد.
یکی از برجسته ترین این اقدامات تروریستی در این سال در ۱۳ دی توسط آمریکایی ها اتفاق افتاد و در جریان آن آمریکایی ها در حمله موشکی بالگردهای خود به ۲ خودرو در فرودگاه بغداد، سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون نیروی مردمی عراق (الحشد الشعبی) و همراهان دیگرشان را مورد هدف حمله قرار دادند و آنها را به شهادت رساندند. این حمله با نظارت و دستور مستقیم رییس جمهوری آمریکا انجام شد. به گفته مقامهای دولتی و وزارت دفاع آمریکا، ترامپ ابتدا در ۲۸ دسامبر (شنبه هفتم دی ) گزینه ترور را رد کرده و به جای آن مجوز حمله به گروههای مورد حمایت ایران را مطرح کرد.
اینها تنها نمونههایی برجسته از اقدامات تروریستی علیه ایران بعد از انقلاب اسلامی هستند و طبق بررسی های انجام شده بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از ۱۷هزار تَن از ایرانیان قربانی ترور شدهاند.
مطالب مرتبط
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- مزایای خانواده های پرجمعیت
- همسر معتاد و چگونه زندگی کردن با آنها ا
- تاثیر باورنکردنی اسم افراد بر سرنوشت و وضعیت روحی آنها
- دوست بد شما این نشانه ها را دارد!
- افراد حسود و راه های برخورد با این افراد
- دلایل خیانت زوج های عاشق پیشه به یکدیگر
- اعتیاد به پورنو گرافی و نقش آن در زندگی زناشویی
تگها
مطالب پربیننده
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- چگونه خشم بهاری را کنترل کنیم
- چگونه تشخیص دهیم یک تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده؟
- آموزش کامل تهیه سبزه عید با تخم شربتی
- کاهش وزن علمی و بدون برگشت
- چگونه میتوان از اینستاگرام، تیکتاک و گوشیهای همراه فاصله گرفت؟
- کمبود چه مواد غذایی باعث افزایش ابتلا به افسردگی میشود؟
- چطور مامان بابای خودمان باشیم؟
- مادران تلفنهمراه خود را به کودکشان بدهند یا خیر؟
- چرا مردان در بیان احساسات خود موفق نیستند؟
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره امیر کبیر
- کتاب پیوند زخم خورده
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- تورم به کدام سو میرود؟