دفاع مقتدرانه از فوتبال ملی

دفاع مقتدرانه از فوتبال ملی

کنفدراسیون فوتبال آسیا در ۲۷ دی ۱۳۹۸ خورشیدی به فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرد که تیم‌های ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۰ از میزبانی محروم هستند در اعتراض به این تصمیم مدیران پرسپولیس، سپاهان، استقلال و شهرخودرو هم تصمیم گرفتند در صورت پافشاری AFC از این رقابت‌ها کناره‌گیری ‌کنند.

پنج سال از ماجرای دیدار تیم‌های ایرانی و عربستانی در لیگ قهرمانان آسیا در کشور ثالث می‌گذرد و کنفدراسیون فوتبال آسیا این‌بار در دومین تصمیم خود علیه فوتبال ایران، تصمیم گرفت تا میزبانی در لیگ قهرمانان آسیا را از تیم‌های ایرانی به صورت تمام و کمال اخذ کند. فدراسیون فوتبال ایران در بیانیه‌ای موضع خود را نسبت به این خبر اعلام کرد. در بیانیه فدراسیون فوتبال آمده بود که این فدراسیون روز جمعه نامه‌ای رسمی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا دریافت کرده و به موجب آن اعلام شده که کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم دارد، مسابقات لیگ قهرمانان آسیا به میزبانی تیم‌های ایرانی در فصل جدید را در کشور بی‌طرف برگزار کند. این در حالی است که ایران صاحب ورزش و تماشاگران پُرشور است و نبود ایران در این بازی‌ها، قطعا به AFC لطمه خواهد زد. این اتفاق به طور حتم با توجه به تصمیم قاطع و هماهنگ ورزش کشور مبنی بر عدم حضور در لیگ قهرمانان آسیا پیش‌رو، چالشی جدید در سطح فوتبال قاره کهن خواهد بود.

بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی به ابعاد مختلف تصمیم سیاسی کنفدراسیون فوتبال آسیا پرداخته اند.

رسانه های اصلاح طلب

مخالفت فوتبالیست‌ها و مدیران ورزشی از رای سیاسی و ظالمانه AFC

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت:
روزنامه اعتماد: در حالی که مقامات فوتبال ایران این‌طور وانمود می‌کردند که سلب میزبانی‌ از تیم‌های ایرانی یک بازی رسانه‌ای از طرف رسانه‌های عرب‌زبان منطقه است، اما خیلی زود مشخص شد که این داستان واقعیت دارد و کنفدراسیون فوتبال آسیا در تصمیمی ظالمانه میزبانی تیم‌های ایرانی را به بهانه واهی عدم امنیت سلب کرده است.
از آنجایی که این تصمیم از کمیته اجرایی AFC عبور کرده و مهدی تاج نیز عضو این کمیته است، انکار اولیه مسوولان فوتبال ایران جای تامل دارد و آنها با این کار فرصت یک روز رایزنی با کنفدراسیون فوتبال آسیا را از خود گرفتند. چهار تیم ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان، در جلسه‌ای که روزگذشته در وزارت ورزش برگزار شد تصمیم گرفتند اگر کنفدراسیون فوتبال آسیا بر موضع خود مبنی بر سلب میزبانی تیم‌های ایرانی پافشاری کرد، از حضور در لیگ قهرمانان آسیا انصراف بدهند. لازم به ذکر است که این تصمیم احتمالا امروز در کمیته اجرایی به رای گذاشته می‌شود و تمام امید تیم‌های ایرانی به مهدی تاج است که بتواند با لابی‌گری رای کنفدراسیون را به نفع تیم‌های ایرانی بازگرداند، اما تجارب قبلی و به‌خصوص مورد بازی در زمین بی‌طرف با تیم‌های عربستانی، نشان داده که نمی‌توان به دیپلماسی ورزشی مدیران فوتبال ایران دل بست و از همین حالا باید به فکر واکنش مناسب در قبال سلب میزبانی باشیم. در حال حاضر تیم‌های ایرانی چند راه چاره مقابل خودشان می‌بینند. یکی آنکه به این تصمیم ظالمانه تن بدهند و بپذیرند که در کشور ثالث بازی کنند تا این ماجرا ختم به خیر شود و با رایزنی‌هایی که در هفته‌های آتی انجام می‌شود، این محرومیت تنها منوط به بازی‌های دور مقدماتی و پیش‌ از مرحله گروهی باشد. یعنی استقلال و شهر خودرو بازی‌های تک‌حذفی پلی‌آف را در زمین ثالث برگزار کنند و در این فاصله یک ماهه باقی‌مانده تا آغاز مرحله گروهی، مقامات ورزش ایران از جمله وزیر ورزش و تیم حقوقی همراهش، با فشار به کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا و دادگاه عالی ورزش تمام تلاش‌شان را انجام بدهند تا این سلب میزبانی ملغی شود. این تصمیم شاید در شرایط فعلی عاقلانه‌ترین تصمیم باشد، اما به نظر می‌رسد مسوولان ورزش ایران آگاهند که شانس کمی برای بازگرداندن این رای دارند و می‌خواهند همین امروز انصراف رسمی تیم‌های ایرانی از مسابقات را اعلام کنند. انصراف تیم‌های ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا، علاوه بر اینکه حدود صد هزار دلار در مجموع جریمه در پی دارد، می‌تواند باعث محرومیت طولانی‌مدت تیم‌های ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا بشود.

تصمیم AFC سیاسی است، نباید قبول کنیم

روزنامه ایران به گفت و گو با سید مصطفی هاشمی طبا رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک پرداخته و آورد: کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرده که تیم‌های ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۰ از میزبانی محروم هستند و مدیران پرسپولیس، سپاهان، استقلال و شهرخودرو هم تصمیم گرفتند در صورت پافشاری AFC، از این رقابت‌ها کناره‌گیری ‌کنند. سیدمصطفی ‌هاشمی‌طبا رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی درخصوص تصمیم AFC به خبرنگار «ایران» گفت: «این یک تصمیم سیاسی است و نباید آن را بپذیریم. پذیرفتن این موارد، باعث می‌شود که توقعات جدیدی از ما داشته باشند. وقتی ما در یک مجموعه بین‌المللی منفعل هستیم و نفوذ نداریم، این اتفاق‌ها می‌افتد. فدراسیون ما دنبال این بود که شیخ سلمان بحرینی رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا شود، نتیجه‌اش هم این است. وقتی پیش‌بینی لازم را نداشته باشیم، چنین مسائلی پیش می‌آید. تأکید می‌کنم که این یک بحث سیاسی است و باید با آن مقابله کنیم. هر چند که شاید برای ما هزینه داشته باشد. یک بار باید این کار را انجام دهیم تا تکرار نشود.»
صعود نکردن تیم ملی فوتبال امید ایران از گروه خود در مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۲۰ توکیو، در حالی اتفاق افتاد که ‌هاشمی‌طبا خردادماه در مصاحبه‌ای به «ایران» گفته بود که «این بار هم امیدها به المپیک صعود نمی‌کنند.» او که در دو مقطع ریاست کمیته ملی المپیک را هم برعهده داشته، درباره این پیش‌بینی‌اش گفت: «صحبت‌های چند ماه قبل من پیش‌بینی نبود و یک موضوع واضح بود. تیم ملی امید هیچ کدام از مشخصاتی که یک تیم باید داشته باشد تا در تورنمنتی به این مهمی به موفقیت برسد را نداشت. تیم ملی امید اصلاً هویت ندارد. زمان جمع شدن بازیکنان و استفاده از آنها مشخص و تعریف شده نبود. حتی بازیکنان تفهیم نیستند که حضور در تیم امید چه نتیجه‌ای برایشان خواهد داشت. با در نظر گرفتن مجموعه این موارد، واضح بود که امیدها به المپیک نمی‌روند. حالا می‌گویند اگر آن توپ گل می‌شد، این طور می‌شد و اگر گروه دیگری بودیم، جور دیگری می‌شد. همه اینها حرف است و با اگر و اما هیچ کاری درست نمی‌شود. این تیم هر کاری می‌کرد، نمی‌توانست به المپیک برود.» تیم امید اردوها و بازی‌های تدارکاتی خوبی را پشت سر گذاشت اما ‌هاشمی طبا این تدارکات را قبول ندارد: «به نظرم حمایت کافی نبود، اردوهای خوبی نداشتند و بازی‌های تدارکاتی هم به اندازه لازم نبود. سرمربی تیم ملی امید هم که چند بار تغییر کرد. بنابراین، این تیم هیچ کدام از مشخصاتی که یک تیم برای موفقیت باید داشته باشد را نداشت.»

AFC را پر رو کرده‌ایم

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم رسول باختر نوشت: اولین سوالی که درباره سلب میزبانی تیم‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا مطرح می‌شود این است که آیا AFC چنین حقی دارد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بله؛ AFC همان طور که در مورد بازی تیم‌های باشگاهی ...ایرانی و عربستانی یا بازی‌های ملی عربستان با ایران و اردن پیش از این رای داده بود، صلاحیت این را دارد که بازی‌ها را در کشوری ثالث برگزار کند. اما چرا این نهاد می‌خواهد چنین کاری کند؟ با توجه به اتفاقی که در مورد هواپیماهای اوکراینی افتاد، تمام خطوط هوایی بین‌المللی فعلا از آسمان ایران عبور نمی‌کنند و این مساله متاسفانه علاوه بر اینکه تبعات مالی منفی برای ما دارد، تبدیل به دستاویزی شده تا آنها ادعا کنند، کشور ما امنیت پروازی ندارد. AFC می‌تواند در چنین شرایطی میزبانی را از کشوری بگیرد. متاسفانه برخوردهای AFC بر خلاف رویه FIFA بر مبنای مسائل سیاسی است.

ما نیز از لحاظ سیاسی در حوزه ورزش بسیار ضعیف عمل می‌کنیم. همان ‌طور که می‌بینیم در همین حین که باشگاهای ما حق میزبانی در کشور خودشان را از دست می‌دهند، کشور عربستان با یمن در حال جنگ مستقیم است و این کشور بارها و بارها با حملات پهپادی مورد حمله قرار گرفته و حتی تاسیسات نفتی این کشور که از حساسیت‌ بالایی در دنیا برخوردار است با حمله نیروهای یمنی آسیب دیده است. اما با این وجود AFC حتی به عربستان هشدار هم نداده چه برسد به اینکه بخواهد بازی‌ها را لغو کند یا به کشور دیگری ببرد. این مشکلی است که به هر حال وجود دارد. در چنین شرایطی ما نیاز به یک دیپلماسی قوی ورزشی داریم تا بتوانیم حق میزبانی را داشته باشیم. در چنین شرایطی سوال دوم این است که چه راهکاری باید در پیش بگیریم؟ طبیعتا ما باید در قدم نخست در کمیته ارزیابی با یک دفاعیه قوی حاضر شویم. ما باید توضیح دهیم با وجود اینکه اتفاقی ناخواسته رخ داده و ما خودمان هم مسوولیتش را پذیرفته‌ایم هیچ‌گاه ورزشکار خارجی در ایران دچار مشکل نشده است. ضمنا این اتفاق قطعا باعث شده ما دقت و حساسیت خود را چند برابر کنیم و این یعنی امکان بروز خطا به ‌شدت کاهش یافته است. ضمنا باید این نکته را یادآوری کنیم که آن اتفاق در یک شرایط بحرانی و جنگی رخ داده نه در شرایط عادی و روزمره. امروز مشخص شده نه کشور ما قصد ادامه عملیات نظامی دارد و نه امریکا دلش می‌خواهد جنگی را آغاز کند. این مساله در اظهارات رسمی مقامات دو کشور قابل اثبات است. با این وجود قطع به یقین AFC این استدلال را نخواهد پذیرفت چراکه خودش به خوبی همه این موارد را می‌داند و با علم بر این دفاعیات چنین رایی را صادر کرده. در قدم بعد ما باید در FIFA یا CAS دعوی خود را مطرح کنیم. حال سوال اینجاست که چرا ما باید به AFC شکایت کنیم، وقتی می‌دانیم ترتیب اثر داده نخواهد شد؟ پاسخ این است که ما باید سلسله مراتب را رعایت کنیم اما در دادگاه CAS شانس پیروزی ما بسیار بالا خواهد بود. چراکه آن نهاد متشکل از حقوقدانانی است که اعتبار و شهرت و شرافت خود را خرج مسائل سیاسی نمی‌کنند.

AFC اعتبارش را مدیون فوتبال ایران است

خبرگزاری برنا به گفت و گو با یوناتن بت کلیا دبیر فراکسیون ورزش پرداخت و آورد: بسیار خوشحالیم که مسئولان باشگاه‌های کشور با نگاه ملی تصمیم مدبرانه اتخاذ کردند که بسیار ارزشمند است. البته ارزشمند تر از آن هم حمایت هواداران از این تصمیم بود. پیش ‌از اینکه کنفدراسیون فوتبال آسیا بوجود بیاید، فوتبال ایران در حال افتخار آفرینی بود. شکی نیست که AFC اعتبارش را مدیون فوتبال ایران بوده و بسیاری از رکوردهای و اعتباراتی که کنفدراسیون فوتبال آسیا بویژه در لیگ قهرمانان آسیا کسب کرده مرهون حضور پرشمار تماشاگران ایرانی است. بی تردید ما از این تصمیم صحیح حمایت می‌کنیم. البته فراکسیون ورزش در این‌باره جلساتی نیز برگزار خواهد کرد و موضوع را در ابعاد مختلف آن بررسی می‌کنیم. مسئولان فدراسیون فوتبال هم باید با تمام توان بدنبال پیگیری این موضوع باشند.

آسیا بدون ایران

روزنامه ابتکار در گزارشی نوشت: روز جمعه یک خبر عجیب‌ فوتبال ایران را تکان داد. خبر سلب حق میزبانی باشگاه‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا که ابتدا دو خبرنگار عربستانی و کویتی آن را منتشر کردند و ساعاتی بعد، فدراسیون فوتبال ایران در بیانیه‌ای رسمی‌ محتوای آن را تایید کرد. براساس نامه‌ای که «کمیته مسابقات» کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیون فوتبال ایران ارسال کرده، این کمیته تصمیم گرفته باشگاه‌های ایرانی باید بازی‌های آسیایی خود را در زمین بی‌طرف و خارج از مرزهای ایران انجام دهند. تصمیمی که با واکنش شدید مدیران فوتبال مواجه شد و هر ۴ باشگاه استقلال، پرسپولیس، شهرخودرو و سپاهان اعلام کردند که در این شرایط حاضر به شرکت در لیگ قهرمانان آسیا نیستند و اگر کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) در تصمیم خود تجدیدنظر نکند، از این رقابت‌ها کنار می‌کشند. در ادامه این ماجرا، صبح دیروز مدیران‌ عامل ۴ باشگاه ایرانی نشست مشترکی در فدراسیون برگزار و بر موضع خود پافشاری کردند. آنها اعلام کردند، فقط درصورتی حاضر به شرکت در لیگ قهرمانان آسیا هستند که حق میزبانی به تیم‌های ایرانی برگردد. نکته‌ای که باید درنظر داشت آن است که کمیته مسابقات AFC به تنهایی مرجع تصمیم‌گیری در این خصوص نیست و باید مسئله میزبانی باشگاه‌های ایرانی به «کمیته اجرایی» ارجاع شود تا تصمیم نهایی در این کمیته اتخاذ شود. حالا خبر می‌رسد اعضای کمیته اجرایی امروز در جلسه‌ای با حضور همه اعضا، تصمیم کمیته مسابقات را بررسی می‌کنند. اگر به سوابق و گذشته رجوع کنیم، این رای احتمالاً در کمیته اجرایی هم تصویب خواهد شد و بعید است کمیته اجرایی، مصوبه‌ای خلاف نظر کمیته مسابقات داشته باشد، مگر اینکه رایزنی‌های موثری انجام شود و حق میزبانی به باشگاه‌های ایرانی برگردد. طبق قوانین لیگ قهرمانان آسیا، اگر باشگاهی از حضور در این رقابت‌ها انصراف دهد، جریمه نقدی و حداکثر تا ۲ سال محرومیت از حضور در لیگ قهرمانان‌ در انتظار آن باشگاه خواهد بود. ضمن اینکه انصراف دسته جمعی باشگاه ایرانی، می‌تواند روی تعداد سهمیه ایران در سال‌های آینده تاثیر منفی داشته باشد.

محرومیت تیم‌های ایرانی سناریوی سیاسی بود که اجرا کردند

خبرگزاری ایلنا به گفت و گو با حبیب کاشانی مدیرعامل اسبق پرسپولیس پرداخته و آورد: از مدیران خوش‌نام فوتبال ایران است که کارنامه نسبتاً موفقی هم در دوران حضورش در بخش‌های مختلف فوتبال داشته که اوج آن قهرمانی با پرسپولیس در لیگ هفتم است. او مدتی از فوتبال دور افتاده و بیشتر در گوشه و کنار آن دیده می‌شود تا در متن. با او در مورد شرایط روز فوتبال ایران صحبت کردیم:مدتی است که از فوتبال دور شدید و جایتان خالی است. انقدر هم از فوتبال دور نشدم و همین چند وقت قبل در مراسم بدرقه تیم المپیک حاضر شدم. در کل دوستان کاربلدتر از من زیاد هستند که در رأس کار حضور دارند و در این شرایط جای خالی امثال من زیاد به چشم نمی‌آید. در مورد بدرقه تیم المپیک گفتید. متاسفانه بازهم نتوانستیم به بازی‌ها صعود کنیم. شما که دوره قبل مسئولیت تیم را بر عهده داشتید دلیلش را چه می‌بینید؟

زمان ما شرایط به طور کامل با امروز فرق می‌کرد. آن زمان ما ۲۷ بازی تدارکاتی داشتیم. بچه‌های کادرفنی در حوزه خلیج فارس و با تیم‌های اروپایی بازی کردند و دیدارهای تدارکاتی مانند هلند و بلژیک و کویت و عمان و قطر و سوریه و عربستان و اوکراین و میانمار برایشان ترتیب دیده بودیم که خیلی خوب و مفید بود. آن زمان بازیکنان سرباز ما مشکل داشتند و شرایط خروج‌شان مثل امروز وجود نداشت. با همکاری ناجا و سپاه و نیروهای مسلح توانستیم این مشکل را حل کنید. شاید ۶۵-۷۰ درصد آن نفرات به تیم ملی اضفاه شدند و نفراتی مثل آزمون، جهانبخش، ترابی، عابدزاده و علی کریمی نسبت به آن دوره در رده بزرگسالان بازی می‌کنند. این سری اما شرایط خوبی نداشتیم و زمان برای تیم ما کشته شد و همان چیزی که همیشه متداول است سوختن زمان است. بازیکن استقلال اولین بازی ملیش در بازی آخر جلوی چین را تجربه کرد و گلر ما پیش از بازی‌ها حتی یک بازی دوستانه نداشت. وقت سوزی شد. ثبات در کادرفنی نداشتیم و استیلی دیر اضافه شد و همه این ها دست به دست هم داد که صعود نکنیم و بعد از آن پشت دست زدیم که ای کاش این کار را می‌کردیم و حکایت از پشیمانی دارد ولی در فوتبال روز دنیا همه به دنبال پیشرفت و بهتر شدن هستند و کسی منتظر ما نمی‌شود. در زمان شما هم صحبتش بود که کی‌روش اجازه نداده برای آزمون و جهانبخش نامه بزنید و آنها را در دور نهایی همراه داشته باشید؟ این موضوع به کی روش ربط پیدا نمی‌کرد و نتیجه اشتباهات خودمان بود. بازیکنان زیر ۲۳ سال تحت قانون بازی ملی نیستند و چون تحت قرارداد باشگاه‌ها هستند آنها اجازه نمی‌دهند غیر از فیفا دی در اختیار تیم امید باشند و بازی ما با ژاپن در فیفا دی نبود ولی کاری را از ژاپنی ها یاد گرفتم. آنها در قرارداد بازیکن خودشان لحاظ می‌کردند که باید در صورت نیاز به تیم امید کمک کند ولی در اینجا چنین چیزی نداریم و من از ژاپنی ها این را یاد گرفت و بعد از آن اعمال کردیم. این موضوع اصلاً ارتباطی به کی‌روش نداشت.

باشگاه‌های ایرانی نشان دادند زیر بار تصمیم ظالمانه AFC نمی‌روند

خبرگزاری ایسنا به گفت و گو با عبدالکاظم طالقانی عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال پرداخت و آورد: تصمیم باشگاه های ایرانی درخصوص شرکت نکردن در لیگ قهرمانان آسیا نشان دهنده این است که زیر بار ظلم نخواهند رفت. باشگاه‌های ایرانی نشان دادند زیر بار تصمیم ظالمانه AFC نمی‌رونددر خصوص تصمیم AFC مبنی بر محرومیت تیم های ایرانی و برگزاری مسابقات خانگی در کشور ثالث، اظهارکرد: امنیت کشور ایران به هیچ عنوان قابل معامله با هیچ کشوری نیست و در این زمینه نیز با هیچ کسی معامله نخواهیم کرد. اعتقاد داریم که کشورمان از امنیت کافی و کامل برای برگزاری تمام مسابقات بین المللی برخوردار است ولی متاسفانه AFC با این تصمیم ظالمانه خود، باعث شده است، تیم های ایرانی را که زحمات بسیاری برای رسیدن به اهداف خود می کشند، به صورتی محروم کند. تصمیم باشگاه های ایرانی درخصوص شرکت نکردن در لیگ قهرمانان آسیا نشان دهنده این است که زیر بار ظلم این تصمیم نخواهند رفت و من به عنوان عضو هیات رییسه فدراسیون نیز پشتیبانی خود را از باشگاه های ایرانی اعلام می کنم و پیگیر مسایل آن ها در هیات رییسه هستم. فدراسیون فوتبال قطعا در واکنش به این تصمیم AFC، اعتراض خود را اعلام خواهد کرد تا اگر عدالتی وجود داشته باشد، بتوانیم حق خود و کشور را از این تصمیم نا به خردانه AFC بگیریم.

رسانه های اصولگرا

همه برای وطن

روزنامه رسالت در مطلبی نوشت:
روزنامه رسالت: سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی بهانه‌ای به دست سوءاستفاده گران داد تا این بار از آستین کنفدراسیون فوتبال آسیا بیرون بیاید و ایران را کشوری ناامن جلوه داده و میزبانی را در مسابقات فوتبال لیگ قهرمانان آسیا به کشور بی‌طرف بدهد. کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم گرفته مسابقات لیگ قهرمانان آسیا به میزبانی تیم‌های ایرانی در فصل جدید را در کشور بی‌طرف برگزار کند.
در این صورت تیم‌های فوتبال سپاهان، پرسپولیس، استقلال و شهرخودروی ایران باید برای انجام بازی به کشور ثالث بروند. این در حالی است که پرسپولیس، استقلال و سپاهان از پرطرفدارترین تیم‌های ایرانی هستند که با رأی AFC از تشویق و همراهی طرفداران خود محروم می‌شوند. در پی این تصمیم AFC، فدراسیون فوتبال ایران درباره موضوع میزبانی نمایندگان کشورمان در لیگ قهرمانان آسیا از حریفان عنوان کرده و در بیانیه خود آورده است: «ایران آمادگی میزبانی از حریفان را به‌طور کامل دارد و در سال‌های گذشته این موضوع به کرات اثبات‌شده است. برگزاری بی‌نقص و به‌یادماندنی فینال لیگ قهرمانان آسیا در سال گذشته در تهران و در حضور جمع زیادی از مدیران ارشد بین‌المللی از مصداق‌های این موضوع است.»

کنفدراسیون فوتبال آسیا نهادی بین‌المللی و ورزشی است که همواره شعار عدم دخالت در امور سیاسی را مطرح کرده، اما بارها AFC و FIFA در تضاد با شعارهای فوتبالی به مباحث سیاسی پرداخته و آن‌ها را مطرح کرده‌اند. چنانچه این تصمیم ناشی از شیطنت برخی از اعضای کنفدراسیون فوتبال آسیا نباشد باید عربستان و امارات نیز از فهرست کشورهای برگزارکننده بازی‌ها حذف شوند، زیرا فرودگاه ریاض در روز ۱۴ آبان ماه ۹۶ مورد اصابت موشک یمنی قرار گفت و هشتم مهرماه ۹۷ نیز پهباد یمنی به فرودگاه دبی اصابت کرد، اما در کمال تعجب هیچ‌کدام از این موارد مصداق ناامنی برای AFC شناخته نمی‌شود. به دنبال بیانیه ظالمانه کنفدراسیون فوتبال آسیا مبنی بر بازی در زمین بی‌طرف، تیم‌های فوتبال سپاهان، پرسپولیس، استقلال و شهرخودروی ایران نیز از حضور در لیگ قهرمانان آسیا انصراف دادند. عدم حضور باشگاه‌های ایرانی نیز تبعاتی به دنبال خود خواهد داشت ازجمله این‌که با توجه به فرصت کم باقیمانده تا شروع لیگ قهرمانان آسیا، نمایندگان ایران با انصراف از این مسابقات هرکدام حداقل به مبلغ ۲۰ هزار دلار جریمه می‌شوند و احتمالا با دو سال محرومیت از بازی‌های بین‌المللی مواجه خواهند شد، اما عزت ملی و دفاع از حق مشروع ورزش ایران در میادین بین المللی بایستی مورد توجه قرار گیرد و وظیفه همه دستگاه های مسئول است که در این زمینه از تمام توان دیپلماسی و ورزشی کشور برای احقاق حق ورزش ایران استفاده نمایند.

نباید به سادگی از لیگ قهرمانان آسیا انصراف بدهیم

خبرگزاری مهر به گفت و گو با علی کفاشیان رئیس پیشین فدراسیون فوتبال پرداخته و آورد: کفاشیان به ارزیابی اش از تصمیم یکباره کنفدراسیون فوتبال آسیا برای سلب میزبانی از باشگاه‌های ایران در لیگ قهرمانان آسیا پرداخت و تاکید کرد که AFC در سال های گذشته و در موارد مشابه، از چند ماه قبل این پروسه را طی می‌کرد ولی در مورد ایران اتفاقات مشکوکی رخ داده است. رئیس پیشین فدراسیون فوتبال همچنین انصراف نمایندگان ایران از لیگ قهرمانان آسیا و عقب نشینی در مقابل این تصمیم را هم نادرست دانست و اعلام کرد که باید با لابی و مذاکره با کشورهای صاحب فوتبال آسیا، حکم AFC را عوض کرد. حتماً در جریان سلب میزبانی ایران از لیگ قهرمانان آسیا هستید. فکر می‌کنید علت این تصمیم کنفدراسیون آسیا چه بوده است؟ من دقیقاً در جریان عقبه و پیشینه این تصمیم نیستم و نمی دانم الان در چه مرحله‌ای است. بدون شک تصویب این رای به فوتبال آسیا صدمه زیادی می‌زند. ایران یکی از قطب‌های اصلی فوتبال آسیا است و غیبت تیم‌هایش در آسیا، ضربه سنگینی به فوتبال این قاره می‌زند. راهکار شما برای حل این مشکل چیست؟ باید سفت و محکم رفت و این قضیه را حل کرد. اگر کنار بکشیم و عکس العمل نشان ندهیم به ضررمان تمام می‌شود. نمی دانم دلیل این تصمیم چه بوده است. متاسفانه بعضی از کشورهایی که فوتبال ندارند، در هیات رئیسه کنفدراسیون آسیا عضو هستند و به این موارد رای می‌دهند. ما باید با کشورهای اصلی مثل کره جنوبی، ژاپن و قطر صحبت کنیم و ببینیم چه می‌شود. نمی دانم عواقب این تصمیم چیست ولی نباید به سادگی از آن گذشت. نباید ناراحت شویم و به همین راحتی بگوییم که در مسابقات شرکت نمی‌کنیم. باید از طریق فیفا و حتی شکایت به دادگاه عالی ورزش پیگیر شویم. ایران کشور امن و امانی است و رویدادهای مختلف در آن برگزار می‌شود.

نبود ایران در لیگ قهرمانان آسیا به AFC لطمه می‌زند

خبرگزاری تسنیم به گفت و گو با بهرام افشارزاده مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال پرداخت و آورد: بهرام افشارزاده درباره سلب میزبانی از تیم‌های ایرانی در مسابقات فوتبال لیگ قهرمانان آسیا اظهار داشت: این یک تصمیم کاملاً سیاسی بود. فدراسیون فوتبال باید ارتباطی قوی با مدیران کنفدراسیون فوتبال آسیا داشته باشد و این موضوع را حل کند. مدیران فدراسیون باید با عوامل AFC صحبت کنند و برای آنها دلایل منطقی بیاورند. اگر فدراسیون‌نشینان این ارتباط قوی را داشتند، مشکلی ایجاد نمی‌شد. وی با اشاره به لزوم دخالت سایر سازمان‌ها در این موضوع تصریح کرد: این یک کار دسته‌جمعی است و همه ارگان‌ها از جمله کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و جوانان و حتی وزارت امور خارجه باید به این موضوع ورود کنند. کنفدراسیون فوتبال آسیا دست کشورهای عربی و تحت نفوذ آنهاست. مدیران فدراسیون فوتبال باید موضوع را پیش از این پیگیری می‌کردند. فدراسیون در این موضوع همه‌کاره نیست و سایر نهادها باید به کمک فدراسیون فوتبال بیایند. ایران کشوری با فوتبال حرفه‌ای و ورزشی پرافتخار است. اگر در این موضوع، کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) و نیز سایر نهادها را دخالت دهیم، خیلی خوب می‌شود. افشارزاده درخصوص اینکه ممکن است دامنه این محرومیت‌ها فراتر از فوتبال برود و به ورزش‌های دیگر هم کشیده شود، گفت: فوتبال با سایر ورزش‌ها متفاوت است. در رشته‌های دیگر نمی‌توان این‌قدر اعمال نفوذ کرد. کشورهایی مثل قطر که در تصمیمات AFC نفوذ دارند می‌توانند خیلی به ما کمک کنند. این کشور جام جهانی ۲۰۲۲ را برگزار می‌کند و ما باید از همه کانال‌های ممکن، موضوع را حل کنیم.

AFC از کجا کوک می‌شود؟

سایت خبری مشرق در گزارشی آورده است: با لابی آل‌سعود در کنفدراسیون فوتبال آسیا، فوتبال ایران از میزبانی مقابل تیم‌های باشگاهی عربستانی محروم شد، اتفاقی که با توجه به تعداد بالای تماشاگرانی ایرانی در دیدارهای آسیایی در نهایت به سود سعودی‌ها بود و از نظر قدرت‌نمایی نیز نشان داد که مسئولان فدراسیون فوتبال ایران در مقابل لابی و مافیای عربستانی‌ها در AFC عاجز مانده‌اند. کفاشیان چهار سال نایب رییس کنفدراسیون آسیا در آسیای میانه بود و در زمان حضور او در AFC، کنفدراسیون فوتبال آسیا در پی افزایش تنش‌ها میان عربستان با ایران در خواست سعودی‌ها را قبول کرد و به تقابل تیم‌های ایرانی و عربستانی در کشور ثالث رای داد. از آن زمان تاکنون نیز علی‌رغم برگزاری مناسب و ایمن دیدارهای ملی و باشگاهی فوتبال ایران مقابل تیم‌های غیر عربستانی، کنفدراسیون فوتبال آسیا رای خود را تغییر نداده و مسئولان فوتبال ایران نتوانسته‌اند به خوبی از منافع فوتبال کشور دفاع کنند. کفاشیان چهار سال برای تغییر این حکم ضد ایرانی AFC فرصت داشت اما هرگز خبری از چانه‌زنی، لابی، تهدید و هر مسئله‌ دیگری که منجر به تغییر رای کنفدراسیون فوتبال آسیا در راستای برگزاری عادی دیدار تیم‌های فوتبال ایرانی و عربستانی شود، نشد. همان زمان که فوتبال ایران از میزبانی مقابل نمایندگان عربستانی محروم شد عده‌ای معتقد بودند که با تصمیم مسئولان ارشد ورزش ایران باید از حضور در لیگ قهرمانان آسیا انصراف داد، در سوی مقابل نیز عده‌ای معتقد بودند که باید با چانه‌زنی و مذاکره و لابی این چالش را حل کرد و اجازه نداد که فوتبال ایران بی دلیل از حضور در سطح اول فوتبال آسیا محروم شود. با گذشت چند سال از اجحاف در حق فوتبال ایران از سوی مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا هرگز گزارش دقیقی از روند مذاکرات مسئولان فدراسیون فوتبال در مورد بازپس‌گیری حق میزبانی نمایندگان ایرانی در تقابل با نمایندگان سعودی ارائه نشد و تصمیم جدید کمیته مسابقات AFC، فوتبال ایران را در موقعیت جدیدی قرار داده است که باید یا زیر بار مافیای کشورهای عربی که سردمدار آن‌ها عربستان است برود یا اینکه برای دفاع از حقانیت خود تبعات تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا را به جان بخرد. طی چهار سال گذشته که دیدار نمایندگان فوتبال ایران و عربستان در کشور ثالث برگزار شده، تمامی دیدارهای نمایندگان ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا و دیدارهای تیم ملی به بهترین شکل ممکن در داخل کشور میزبانی شده است و این سوال مطرح می‌شود که آیا حضور در ایران صرفا برای عربستانی‌ها چالش‌برانگیز است؟ یا اینکه اگر ایرانی‌ها برای میزبانی از تیم‌های ملی و باشگاهی غیر عربستانی مشکلی ندارند به چه علت تصمیم AFC طی چهارسال اخیر تغییر نکرده و حتی در موضع تندتری نمایندگان ایران را از میزبانی در لیگ قهرمانان آسیا محروم کرده است.

غیبت ایران به ضرر آسیاست

روزنامه کیهان در گزارشی نوشت: کمیته مسابقات کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم دارد مسابقات لیگ قهرمانان آسیا به میزبانی تیم‌های ایرانی در فصل جدید را در کشور بی‌طرف برگزار کند. بلافاصله پس از دریافت نامه، مسئولان فدراسیون فوتبال جلسه‌ای را با حضور تمام مسئولان مرتبط برگزار کرد و مراحل اولیه پیگیری ویژه در این باره به سرعت آغاز شد. دیروز هم جلسه دیگری در فدراسیون فوتبال با حضور مدیران باشگاه‌های استقلال، پرسپولیس، سپاهان و شهرخودرو به عنوان نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا برگزار شد. در پایان جلسه اعلام شد که براساس صحبت‌های مدیران چهار نماینده ایران، این تیم‌ها تنها در صورتی حاضر به حضور در لیگ قهرمانان آسیا می‌شوند که بتوانند در ایران میزبان رقبایشان باشند، در غیر این صورت از این رقابت‌ها کناره‌گیری می‌کنند. یکی از دلایل مهم عدم قبول تصمیم AFC این است که در صورت قبول این موضوع، به مرور میزبانی رقابت‌های دیگر فوتبال و همچنین ورزش‌های دیگر هم از ایران گرفته می‌شود که ضربه سنگینی به ورزش ایران وارد می‌کند. محمدحسن انصاری‌فرد، مدیرعامل پرسپولیس پس از این جلسه اظهار کرد: باید مقابل این حکم ایستادگی کنیم چون اگر این اتفاقات رخ بدهد، سایر رشته‌های ورزشی ما از طریق کمیته بین‌المللی المپیک هم محروم می‌شوند. به خاطر حیثیت و آبروی کشورمان زیر بار این موضوع نمی‌رویم و قاطعانه مقابل خواسته AFC می‌ایستیم. کشور ما امن است و حق هوداران خودمان می‌دانیم که از بازی‌های خانگی بهره‌مند شوند و نباید هواداران خودمان را از چنین موضوعی محروم کنیم. مسعود تابش، مدیرعامل سپاهان که در این جلسه حضور داشت، درباره موضوع سلب میزبانی‌ها بیان کرد: در جلسه به این جمع‌بندی رسیدیم که در کشور خودمان به عنوان میزبان بازی کنیم و به خاطر هواداران ما نباید محروم بشویم. وقتی که ما در کشور خود بازی نکنیم، در امتیازگیری دچار مشکل می‌شویم و اجازه بدهید که یک مقدار بیشتر تامل کنیم تا بتوانیم به نتایج بهتری برسیم.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه