آمادگی روانی قبل از طلاق!
بسیاری از افراد در دوران طلاق آنچنان درگیر مشکلات و هیجان های شدید می شوند که کمتر می توانند شرایط خودشان را به صورت منطقی بررسی کنند اما این دوران هم مانند هر دوره جدیدی از زندگی نیاز به آمادگی و ایجاد پیش زمینه هایی دارد که با ایجاد آنها در خود، می توانید راحت تر و با هزینه های کمتر از این مرحله پر استرس زندگی عبور کنید.
یادتان باشد هر قدر از زندگی مشترک خسته شده باشید، باز هم بعد از طلاق یک زندگی آرام، بی دغدغه و بی دردسر انتظارتان را نمی کشد. ممکن است مشکلاتی که با همسرتان داشتید تمام شود اما مشکلات دیگری پیش روی تان قرار می گیرد که اگر برای مقابله با آنها آماده نباشید، دچار آسیب های جدی می شوید. در ادامه به راه هایی برای غلبه بر مشکلات طلاق می پردازیم.بعد از طلاق یک زندگی آرام، بی دغدغه و بی دردسر انتظارتان را نمی کشد
1- کنار آمدن با احساس شکست
درخواست یا پذیرش طلاق غالبا به معنی اعتراف به این موضوع است که من در انتخابم اشتباه کرده ام و قادر به ادامه زندگی با کسی که انتخاب کرده ام، نیستم.
پذیرش این حقیقت و اعلام آن به دیگران ممکن است در شما احساس شکست، ناکامی و ناکارآمدی ایجاد کند. ممکن است شروع کنید به بد و بیراه گفتن به عقلتان، قلبتان یا هر کسی که واسطه این ازدواج بوده است.
این احساسات تا اندازه ای طبیعی است اما باید مراقب باشید که به صورت بیمارگونه گریبان روح و روان تان را نگیرد و شما را به ورطه افسردگی سوق ندهد.
در این مواقع می توانید به مثال هایی از زندگی که توانسته اید انتخاب های درستی داشته باشید و تصمیمات منطقی بگیرید فکر کنید.
به این موضوع فکر کنید که شما هم به حکم انسان بودن تان اطلاعات ناقصی برای تصمیم گیری داشتید و نمی توانستید رفتارهای طرف مقابل تان را پیش بینی کنید و در آن زمان با توجه به اطلاعات ناقص تان تصمیم گیری کرده بودید.
سعی کنید به آنچه از این تجربه تلخ آموخته اید فکر کنید و امیدوار باشید که با کسب این تجربه در آینده تصمیم های منطقی تر خواهید گرفت.
2- مدیریت هیجانات منفی نسبت به اطرافیان
شاید غالب ترین هیجانی که در این دوران تجربه می کنید، خشم باشد. خشم نسبت به همسر، کسی که شما را با هم آشنا کرده بود، خانواده همسر یا فردی که به نظر شما باعث و بانی این طلاق و جدایی است یا حتی خانواده خودتان که برای این وصلت به شما اصرار کرده بودند.
کنار آمدن با احساس شکست
بعد از این احساس خشم ممکن است تمایل به تلافی و انتقام در وجودتان بیداد کند. ممکن است بخواهید هر طور شده حساب این افراد را کف دست شان بگذارید، غافل از اینکه هر قدر این خشم و تمایل به انتقام در وجودتان مشتعل تر شود، تمرکز شما برای حل منطقی مشکلات تان کمتر می شود.
در این شرایط شما ممکن است برای آسیب زدن به آنها مجبور شوید به خود، فرزند و دیگر عزیزان تان هم آسیب بزنید. در این میان کودکان شما آسیب پذیرترین افرادی هستند که غالبا برای گروکشی و انتقام گرفتن از آنها استفاده می شود.
همین کارها ممکن است بعد از گذشت زمان و فروکش کردن خشم و عصبانیت، باعث ایجاد عذاب وجدان، احساس گناه و پشیمانی بیشتر شما شود. بنابراین بهتر است با مدیریت این خشم از راه هایی مانند دریافت کمک های تخصصی، پناه بردن به امور معنوی، درد دل با دوستان و انجام تمرین های آرام سازی اجازه ندهید که مشکلات تان چند برابر شده و عنان کار از دست تان خارج شود.
3- مواجهه با نگرانی نسبت به آینده
اگر نسبت به آینده خود نگران هستید، کاملا حق دارید. به هر حال شما ممکن است ناگهان خود را در این دنیا تنها بیابید و از این که آیا می توانید این تنهایی و مشکلات متعاقب آن را تحمل کنید، مطمئن نباشید.
برای کاهش این نگرانی ها می توانید دوباره سود و زیان این تصمیم خود را بررسی کنید. با خودتان حساب کنید که در ازای از دست دادن روال معمولی که داشتید چه چیزهایی به دست می آورید. فکر کردن به کارهای مثبتی که می توانید برای زندگی تان انجام دهید می تواند شما را کمی آرام تر کند.
4- مشکلات مالی
این موضوع ممکن است بیشتر گریبانگیر زنان شود. اگر جزو آن دسته از زنانی هستید که از استقلال مالی برخوردار نیستند، ممکن است بعد از طلاق با مشکلات جدی مالی روبرو شوید. بنابراین یکی از حوزه های مهمی که باید از قبل برای آن آماده شوید، کسب استقلال مالی است.
قبل از طلاق در مورد منبع مالی خود فکر کنید و در مورد پیدا کردن این منبع مالی برنامه ریزی کنید. تلاش کنید که حرفه ای یاد بگیرید یا دوره های آموزشی خاصی ببینید که بتوانید روی کار کردن در آن حرفه حساب کنید.
5- بازسازی روابط اجتماعی
ما در یک جامعه جمع گرا زندگی می کنیم که خیلی از تصمیم های فردی روی روابط اجتماعی اثر می گذارد. به این معنی که ممکن است بعد از طلاق، نحوه رفتار اطرافیان با شما تغییر کند. ممکن است افراد برای حفظ زندگی زناشویی خود از شما به عنوان یک مرد یا زنی که از همسرش جدا شده کناره گیری کنند.
این شما هستید که باید تلاش کنید تا با رفتار معقول و منطقی به اطرافیان فرصت دهید ممکن است دوستانتان ارتباط شان را با شما محدود کنند یا این که همکاران تان در محیط کار مزاحمت هایی برای تان ایجاد کنند. تمام این تغییرات در نگرش افراد به شما در جامعه ما طبیعی بوده و باید مراقب باشید که چنین دیدگاه ها و رفتارهایی شما را به انزوا نکشاند.
این شما هستید که باید تلاش کنید تا با رفتار معقول و منطقی به اطرافیان فرصت دهید تا شرایط جدید شما را بپذیرند. ضمنا می توانید روابط جدیدی ایجاد کرده و با قرار دادن خود در موقعیت جدید اجتماعی فرصت پیدا کردن دوست و آشناهای تازه را برای خودتان فراهم کنید.
در گروه های کوهنوردی یا طبیعت گردی عضو شوید. در جلسات فرهنگی شرکت کنید یا با عضویت در یک باشگاه ورزشی با افراد جدید آشنا شوید. به هر حال به یاد داشته باشید که عصبانی شدن از بی انصافی اطرافیان کمکی به حال شما نمی کند.
6- حفظ امید
بدانید که امید به ساختن یک زندگی بهتر و با اشتباهات کمتر بر اساس تجاربی که به دست آورده اید، می تواند به شما در پیمودن این مسیر دشوار کمک کند. به قول نیچه آنچه شما را نکشد، قوی ترتان می کند.
منبع :برترین ها
مطالب مرتبط
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- تماشای فیلم های مستهجن این پیامدهای ناگوار را دارد
- عکس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست!
- ترس از آمپول زدن
- زنان آلفا و ویژگیهای بارز آنها
- سبک های یادگیری
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری