در 2 هفته استرس خود را درمان کنید
وقتی که با موانع و مشکلات برخورد میکنید، از خودتان بپرسید که چقدر این موقعیت پیش آمده استرسزاست؟ آیا این مشکل بیشتر از سه ماه طول میکشد؟ یا اینکه بیشتر از سه سال؟
مشکلات و مسائلی که طی مدت طولانیتر برطرف میشوند و مشکلاتی که ممکن است به شما ضربههای سنگینتری وارد کنند، روی کاغذ بنویسید.
دقیقاً مشخص کنید که طرز فکرتان نسبت به آن مسأله چیست و چگونه میتوانید موقعیت را تغییر دهید. این کار به شما کمک میکند برخوردی بهتر با آن مشکل داشته باشید. تمام قدمهایی که باید بردارید طبقهبندی و یک برنامه واقعی برای برطرف کردن آن مشکل طرحریزی کنید.
یکشنبه: به دنبال حمایت دیگران باشید
فهرستی از تمام کسانی که میتوانند شما را هم از نظر کلامی و هم از نظر عملی کمک کنند، تهیه کنید. درمورد مسائل عاطفی، مالی و کاری نیاز به کمک و حمایت دیگران دارید. همین که بدانید کسانی هستید که در مواقع رویارویی با مشکلات شما را حمایت و پشتیبانی میکنند، مقدار زیادی استرسهایتان کاهش مییابد و احساس آرامش و راحتی بیشتری میکنید.
دوشنبه: یک گیاه یا گل بکارید
مهم نیست در یک جعبه کوچک پشت پنجره و اتاقتان گیاهی میکارید یا در باغچه و حیاط خانه، مهم تأثیر مثبت اینکار روی شماست تا با همین کار کوچک بیشتر احساس خوشبختی کنید.
طی تحقیقاتی که اخیراً روی گروهی از بیماران قلبی به عمل آمده این بیماران بعد از جلسات و کلاسهای گل و گیاه کاری به طور ناگهانی با کاهش ضربان قلب و بهبود حال عمومیشان مواجه میشدند.
اگر خود را در باغچه خانهتان سرگرم کنید و یا اینکه مشغول کاشتن گیاه و گلی در گلدان باشید، توجهتان به عوامل استرسزا کاهش مییابد و آرامش بیشتری به دست میآورید.
سهشنبه: چای بنوشید
نوشیدن مداوم چای سیاه، باعث کاهش هورمونهای استرس و افزایش احساس راحتی بیشتر در بدن میشود. فقط به یاد داشته باشید که چای و قهوه را شبها قبل از خواب ننوشید تا باعث بر هم خوردن خواب شبانه شما نشود.
چهارشنبه: خودتان را ماساژ دهید
ماساژهای کوتاه در سالنهای ورزشی، محل کار، داخل حمام و . . . واقعاً تأثیر شگفتانگیزی در کاهش استرسهای انباشته شده در شما دارند یک ماساژ پانزده دقیقهای میتواند اعصاب را آرام کند؛ پس هر چند روز یکبار این کار را انجام دهید.
دست چپتان را جلوی خود بگیرید. انگشتان دست چسبنده به هم باشند و کف دست رو به بالا با استفاده از انگشت شست دست راست نقطه فرو رفته بین انگشت شست دست چپ و سایر انگشتها را با حرکت چرخشی ماساژ دهید و به آرامی تا عدد 15 بشمارید. این کار را با دست راست، پای راست و پای چپتان نیز انجام دهید.
پنجشنبه: بازی کنید
برخی معماهای به روز و جدید را حل کنید، کمی سودوکو حل کنید و . . . این نوع سرگرمیها تأثیر زیادی در کاهش استرس و بهبود روحیه و خلقوخو دارند. براساس پژوهشهای به عمل آمده با بازی کردن، نگرانیها کاهش مییابند و سیستم عصبی نیز آرامتر میشود. یک بازی را پیدا کنید که بیشتر از سایر بازیها شما را جذب میکند.
جمعه: قدردان باشید
روی چیزهایی که باید به خاطر آنها ممنون و سپاسگزار باشید، تمرکز کنید وقتی که اجازه میدهید چیزهای خوب در مرکز فکر و اندیشه شما باشند، موارد استرسزا و نگران کننده کمکم به حاشیه میروند.
3 تا 5 مورد از چیزهایی خوبی را که دارید و به خاطر آنها شاکر و سپاسگزارید، روی کاغذ بنویسید، مثلا: همسرتان امروز برای شما چای ریخته است، یکی از نزدیکانتان به شما تلفن زده و جویای احوالتان شده است،
حال خوب و خوشی دارید و . . . اگر توجه کنید موارد بسیاری پیدا میکنید که خوب و خوشایند هستند، ولی شما از آنها غافلید. اگر به خاطر نعمتهای خدا شاکر و به خاطر محبت دیگران قدردان باشید، اینکار به زودی به یک حالت طبیعی ذهنی در شما مبدل میشود...
باید بدانید که حتی جویدن یک آدامس صورتی نیز تأثیر موقتی در ایجاد آرامش دارد. رنگ صورتی فشارخون را کاهش میدهد؛ پس کمی به روز خود و به زندگیخود صورتی اضافه کنید.
استرسها و اضطرابها
افکار منفی به استرسها و اضطرابها انرژی و سوخت میرسانند
شنبه هفته بعد: صورتی فکر کنید.
شاید فکر کنید این کار خیلی دخترانه و بچگانه است، اما باید بدانید که حتی جویدن یک آدامس صورتی نیز تأثیر موقتی در ایجاد آرامش دارد. رنگ صورتی فشارخون را کاهش میدهد؛ پس کمی به روز خود و به زندگیخود صورتی اضافه کنید.
البته منظور این نیست که حتماًدیوارهای اتاق و محل کارتان را صورتی کنید، ولی مثلا میتوانید کاغذها را در پوشههای صورتی نگهداری کنید، بالش خود را روکش صورتی بکشید و . . .
یکشنبه : تلویزیون را خاموش کنید
به طور مداوم تلویزیون در خانهتان و حتی گاهی اوقات محیط کارتان روشن است، اخبار خوب و بد میشنوید، نگرانیهایتان بیشتر میشوند، محرکهای تصویری و صوتی آزارتان میدهند و شما را در عین حال که ناراحت میشوید، کاری برای کاهش این استرسها نمیکنید. کمی محیط خود را آرامتر کنید. تلویزیون را خاموش کنید تا بار ناراحتیها و استرسهایتان در اثر شنیدن اخبار ناخوشایند، بیشتر نشود.
دوشنبه: به مناظر زیباتر توجه کنید
تا جایی که ممکن است، از خیابانهای شلوغ شهر دوری کرده و سعی کنید از مسیرهایی رفت و آمد کنید که درخت بیشتری دارند. هر چه درخت، پرنده، گل و گیاه بیشتری ببینید، حال بهتری پیدا میکنید و استرسهایتان کم میشوند.
سهشنبه: اخمهایتان را باز کنید
هر روز چند بار خود را در آیینه تماشا کنید. برخی از عضلات و نواحی بدن تحت تاثیر استرس بیشتر تغییر میکنند و تنشها بیشتر روی آنها انرژی میگذارند. برخی افراد تحت تأثیر استرسها پیشانی، لبها، چشمها، ابروها و... را جمع میکنند و تغییر حالت میدهند جلوی آیینه بایستید و گره ابروها را باز کنید.
چهارشنبه: جلوی افکار منفی را بگیرید
افکار منفی به استرسها و اضطرابها انرژی و سوخت میرسانند؛ بنابراین وقتی که افکار آسیبرسان و مخرب به ذهنتان هجوم آوردند، از خودتان سوال کنید: چطور میتوانم به یک موقعیت مثبتتر فکر کنم و یا دستکم خنثی باشم؟ سعی کنید جلوی افکار منفی خود یک تابلوی ورود ممنوع بگذارید، کمی نفس عمیق بکشید و بعد انتخاب کنید که به این افکار منفی ادامه دهید یا اینکه طرز فکر خود را تغییر دهید.
پنجشنبه: دست افتادهای را بگیرید
به طور داوطلبانه کار نیکویی انجام دهید. به یک دانشجو برای پرداخت هزینه تحصیلاتش کمک کنید، به زنان بیخانمان، کودکان بیسرپرست و . . . کمک کنید و اگر استطاعت مالی اندکی دارید، از کمکهای معنوی خود دریغ نورزید. همدردی کردن با دیگران و شنیدن غصهها و ناراحتیهایشان باعث میشود کمتر دچار استرس و نگرانی شوید و نسبت به خودتان احساس بهتری داشته باشید.
جمعه: بخندید، بخندید و بخندید
افرادی که بیشتر میخندند، آندروفین بیشتری در بدنشان ترشح میشود و احساس بهتری خواهند داشت پس از همین حالا به هر بهانهای بخندید و تمام بدن خود را رها سازید....
منبع: ماهنامه دنیای سلامت
مطالب مرتبط
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- تماشای فیلم های مستهجن این پیامدهای ناگوار را دارد
- عکس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست!
- ترس از آمپول زدن
- زنان آلفا و ویژگیهای بارز آنها
- سبک های یادگیری
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری