مقالات روانشناسی
چگونه به فرزندمان عزت نفس بدهیم
القای حس مثبت از خود در فرزندان یکی از وظایف بسیار مهم والدین است. اگر نوجوانان عزت نفس مناسبی داشته باشند، ظرفیت تبدیل شدن به بزرگسالانی سازگار را خواهند داشت.
احساسات مثبت عزت نفس و پذیرش خود، کودکان را قادر می سازد تا چالش های جدیدی را انجام دهند - شکست بخورند و دوباره تلاش کنند. هر موفقیتی به آنها غرور می دهد و آنها را تشویق می کند که بهترین کار را انجام دهند تا دوباره احساس خوبی داشته باشند. کودکانی که عزت نفس پایینی دارند، ناامن و فاقد اعتماد به نفس هستند. آنها در نهایت سردرگم می شوند و از خودشان مطمئن نیستند. عزت نفس پایین مانع از موفقیت می شود، زیرا فرزندان شما از ترس طرد شدن تمایلی به تعامل با دیگران ندارند. آنها جرات دفاع از خود را ندارند و به طور کلی از رویارویی با چالش ها اجتناب می کنند. هنگامی که آنها بر اثر اشتباهات عقب می افتند، بازگشت برای آنها دشوار است و در نهایت دچار استرس می شوند که این خود مشکلات سلامتی برای آنها به همراه دارد.
ایجاد عزت نفس در کودک
هر کودکی فوق العاده و خاص است. با این حال، عزت نفس با گفتن مداوم این واقعیت به آنها ایجاد نمی شود. همچنین، پاداش دادن مداوم به آنها باعث ایجاد عزت نفس در آنها نمی شود. کودکان عزت نفس را از شکست ها و موفقیت های خود بدست می آورند. به همین دلیل است که والدین هوشمند میتوانند اعتماد به نفس را برای مقابله با چالشهای زندگی روزمره در کودکان ایجاد کنند.
۸ نکته برای ایجاد عزت نفس در کودکان
به فرزندانتان حق انتخاب بدهید: مهم است که به فرزندانتان اجازه دهید خودشان انتخاب کنند. با این حال، این انتخاب ها باید در مجموعه ای از گزینه هایی باشد که خودتان تعیین می کنید. به عنوان مثال، به آنها حق انتخاب غذایی برای خوردن صبحانه بدهید. این کار به فرزندان شما قدرت می دهد، زیرا آنها می توانند انتخاب های ساده ای در سنین پایین داشته باشند به همین ترتیب زمانیکه بزرگ می شوند، می توانند انتخاب های سخت تری داشته باشند.
به آنها مسئولیت دهید: به فرزندان خود از سنین پایین مسئولیت هایی در حوزه کارهای خانه بدهید؛ کارهایی مانند مراقبت از حیوان خانگی خانواده، تمیز کردن میز شام، یا مرتب کردن اسباب بازی های خود. این مسئولیت ها موجب تقویت مهارت های حل مسئله آنها می شود و به کودکان احساس شایستگی بیشتری می کنند. با این حال باید توجه داشت که کارهای محوله به کودکان نباید برای سن آنها زیاد باشد، زیرا باعث می شود احساس کنند که بیش از حد کار می کنند.
برای کودکانتان وقت صرف کنید: باید برای پیادهروی، آموزش دوچرخهسواری یا لذت بردن از صرف غذا با فرزندتان وقت بگذارید. وقت گذراندن با کودکان پیوند بین والد-فرزند را محکم می کند و به آنها اطمینان می دهد که در صورت شکست از آنها حمایت خواهید کرد.
به کودکان نشان دهید هیچکس کامل نیست: وقتی فرزندتان اشتباه میکند یا شما را ناامید میکند، واکنش شما برای احساس او نسبت به خودش در آینده بسیار مهم است. واکنش بیش از حد باعث ایجاد اعتماد به نفس نمی شود. به آنها توضیح دهید که هیچ کس از آنها انتظار ندارد که کامل باشند و مثال هایی در این زمینه برای آنها بیان کنید.
به آنها اجازه دهید از اشتباهات خود بیاموزند: کارهایی را که خودشان می توانند انجام دهند، انجام ندهید، یا به سؤالاتی که خودشان می توانند بفهمند، پاسخ ندهید.به فرزندان خود فضایی بدهید تا خودشان کارهای پیش روی خود را انجام دهند. این کار به آنها کمک می کند تا مهارت های جدیدی را توسعه دهند و از وابستگی بیش از حد به شما جلوگیری کنند. با این حال، شما باید صبور باشید زیرا آنها سعی می کنند این کار را به تنهایی انجام دهند. زمانیکه آنها با موفقیت از عهده امور پیش روی خود بر می آیند، اعتماد به نفس و شایستگی بیشتری پیدا میکنند.
کودک خود را زیاد تحسین نکنید: در صورت لزوم آنها را تحسین کنید و در خصوص تعریفهای خود دقیق باشید. برای مثال به جای «تو خیلی باهوشی»، میتوانید بگویید: «من از روشی که خودت فهمیدی خوشم میآید». به جای اینکه به آثار هنری خط خطی او نگاه کنید و بگویید: «خیلی زیباست»، آنچه را که دوست دارید یا میخواهید توسعه دهند، توصیف کنید. بگویید: «من عاشق انتخاب رنگ شما و نحوه استفاده شما از تمام فضای روی کاغذ هستم.»
به فرزندان خود احترام بگذارید: صدا زدن کودکان خود با اسم و لغات کنایه آمیز عامل مهمی در کاهش اعتماد به نفس در آنهاست.احساسات فرزندتان را تحقیر نکنید. قبل از جواب دادن به آنها فکر کنید و هنگام صحبت با آنها کلمات خود را عاقلانه انتخاب کنید.اشتباهاتشان را به وضوح به آنها نشان دهید و بدون کوچک کردنشان، آنها را اصلاح کنید.
منحصر به فرد بودن آنها را به کودکانتان نشان دهید: مهم است که به فرزندان خود، منحصر به فرد بودن آنها را نشان دهید. سعی کنید آنها را با افراد دیگر مقایسه نکنید. قدر استعدادها و شخصیت ویژه آنها را بدانید.
سعی کنید اعتماد به نفس کودکانتان را به طور طبیعی پرورش دهید، اما به یاد داشته باشید که ایجاد اعتماد به نفس در کودک فرآیندی است که زمان می برد. محترمانه رفتار کنید، نشان دهید که همیشه انها را می پذیرید، ارتباط میان خود و کودکانتان را تقویت کنید و مهمتر از همه، الگوی یک فرد با اعتماد به نفس باشید.
مطالب مرتبط
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- تماشای فیلم های مستهجن این پیامدهای ناگوار را دارد
- عکس پروفایل تان، نشانه شخصیت شماست!
- ترس از آمپول زدن
- زنان آلفا و ویژگیهای بارز آنها
- آموزش مهارت خودآگاهی به کودکان
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری