مقالات سیاسی
تبیین؛ جهاد عظیم این روزگار
جهاد در ادبیات اسلامی یعنی تلاش و کوشش در تقابل با دشمن و تبیین یعنی زدودن غبار فتنه، تحریف و جهل از اذهان و عجیب که جهاد را توأم با تبیین کرد.
جهاد در ادبیات اسلامی یعنی تلاش و کوشش در تقابل با دشمن و تبیین یعنی زدودن غبار فتنه، تحریف و جهل از اذهان و عجیب که جهاد را توأم با تبیین کرد.
در ادامه این یادداشت که ۱۰ بهمن به قلم سعید صلح میرزایی نویسنده و پژوهشگر جهاد در ادبیات اسلامی منتشر شده، آمده است: یعنی تلاش و کوشش در تقابل با دشمن و تبیین یعنی زدودن غبار فتنه، تحریف و جهل از اذهان و عجیب که جهاد را توأم با تبیین کرد. مگر تبیین میتواند در تقابل با دشمن مطرح شود؟ بله حتماً. دشمن همیشه تلاش داشته است پیشقراولان فرهنگی و رسانهایاش را زودتر به میان مردم بفرستد تا فتوحاتش کمهزینهتر و شیکتر به دست آید.
اینبار که میداند در جهاد نظامی و علمی و سیاسی، مغلوب است دو حربه را توأمان به کار گرفته است؛حربه تحریف و حربه تحریم و اگر در تحریف پیروز شود و بتواند روایت خود را بر مردم، تحمیل کند حربه تحریمش هم کارگر خواهد بود. خدای ناکرده.
جریان تحریف و جنگ روایتها
دشمن آمده است واقعیتهایی را تحریف و روایت خود را به عنوان روایت صحیح در ذهن مردم بویژه جوانان وارد کند. به سراغ اصول و مبانی و آرمانها میرود تا با تحریف آنها، صورت انقلاب و اسلام را بگذارد و سیرت آن را آنگونه که میپسندد، تحریف کند. به سراغ تاریخ میرود و برای آنکه بگوید اصل انقلاب، اشتباه بوده است به تحریف دوران طاغوت ستمشاهی پرداخته و رضاخان و محمدرضا و هویدا و دیگر فاسدان آن رژیم را بزک میکند.
تسخیر لانه جاسوسی را، جنگ را، مجازات تروریستهای منافقین خلق را، عزل منتظری را، فتنه تقلب ۸۸ و دهها واقعه دیگر را وارونه روایت میکند تا جوان ما به تردید بیفتد. دستاوردهای نظام و کارآمدی انقلاب اسلامی را انکار میکند تا مردم ما انقلاب را ناتوان از حل مشکلات و رساندن کشور به قلههای پیشرفت بدانند. ظرفیتهای کشور را پوشیده میدارد و ضعفها را چند برابر نشان میدهد تا امید مردم و جوانان به آینده درخشان از بین برود. آخر اینکه خودش را آنچنان شکستناپذیر نشان میدهد که خیال هرگونه مقاومت را هم از ذهنها میرباید.
طبیعی است وقتی انسان با این همه تحریف و روایتهای وارونه مواجه میشود خود را ببازد و آینده را تاریک ببیند و افسرده شود. اینجاست که معلوم میشود جهاد تبیین این دوران چرا مهمترین عرصه جهاد است و به دیگر جهادها (نظامی، سیاسی، اقتصادی و علمی) بها میدهد و چرا دعای پایانی سخنان رهبر انقلاب در دیدار با مداحان میشود: «ما را سربازان جهاد عظیم این روزگار که جهاد تبیین است قرار بده.»
تو کجای این میدان ایستادهای؟
فرمانده به من و تو خطاب کرد که آیا جایگاه خود را در این میدان میدانی؟ آیا نسبت به غبارآلود و تحریف شدن اطرافیانت، حساسیت لازم را به خرج دادهای؟ دشمن پیشرفت کشور و انقلاب و اسلام، به کمک مزدوران با مزد و بیمزدش به جان ذهن برادران و خواهران و فرزندان ما افتاده است و میخواهد بگیرد از او هر آن چیزی را که میتواند او را برای استقامت ورزیدن در رسیدن به قلههای آرمانی کمک کند.
جهادی برای همه
قدم اول این است که حساسیت زمان و شرایط را درک کنی. همین تو را به حرکت وامیدارد وقتی که بدانی چه راه طولانی را طی کردهایم و از چه جایگاهی و با گذر از چه موانع بزرگی چون خیانت نفوذیها، جنگ نظامی، نظام اداری فرسوده به جا مانده از دوران طاغوت، تروریسم، مدیران ناکارآمد و تحریم، توانستهایم به اینجا برسیم و چه آینده مشعشعی انتظارمان را میکشد و البته این آینده خودبهخود به وجود نخواهد آمد و کمک و همدلی همگانی را میطلبد و یکی از شرایط مهمش آن است که همه خود را سرباز جهاد عظیم تبیین بدانند.
پس باید به هرکس که حوزه تأثیر دارد بگوییم که به میدان بیاید و این میشود حفظ زنجیره تواصی جهاد تبیین. قدم بعدی آن است که مجهز شویم به سلاح اطلاعات و داده. در این دوران، زمان رسیدن به جواب به چند دقیقه کاهش یافته و تقریباً برای همه محتواهای مورد نیاز در جهاد تبیین، پایگاه اطلاعرسانی و کانال و صفحه وجود دارد و فقط کافی است کمی جستوجو کنی. بعد از آن باید سؤالات و شبهات ذهن اطرافیانت را رصد کنی و چه بهتر قبل از آنکه این تیرهای مسموم به مخاطبانت برسد، خود را مجهز کنی.
اگر زمانی تذکر لسانی همگانی را گفتمان کردیم حالا باید تبیین همگانی را گفتمان کنیم. هیچکس نباید با دیدن ذهن غبارآلود دوستان و اقوام و مرتبطینش، آرام بنشیند. حالا میتوان شبکه شد و با دیگران همافزایی کرد و قدم بعدی فعال شدن حلقههای میانی است و متراکم شدن مطالبه عمومی برای تشکیل یک قرارگاه ملی جهاد تبیین.
مطالب مرتبط
- سیری در مبارزات سیاسی علامه محمدتقی جعفری
- درباره حشد الشعبی
- انقلاب سفید؛ تلاشی برای مدرنسازی یا تمرکز قدرت
- احزاب، حاکمیت و خواستههای مدنی
- مقاله تبیین شاخصههای مثبت شخصیت انسان از منظر نهجالبلاغه
- چرا احزاب ما محفلی است؟
- مشارکت سیاسی؛ چرا و چگونه؟
- مقاله علمی و پژوهشی جهاد و اسارت از دیدگاه قرآن و اهلبیت
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- کتاب آموزش علیه آموزش