مقالات هوش مصنوعی

تشخیص لوسمی با هوش مصنوعی

تشخیص لوسمی با هوش مصنوعی

 مطالعات جدید محققان دانشگاه بن در آلمان نشان می‌دهد هوش مصنوعی گزینه قابل اعتمادی برای تشخیص لنفوم و لوسمی است.

 مطالعات جدید محققان دانشگاه بن در آلمان نشان می‌دهد هوش مصنوعی گزینه قابل اعتمادی برای تشخیص لنفوم و لوسمی است.

به گزارش ساینس،‌ وجود سرطان‌ سیستم لنفاوی معمولا با آنالیز نمونه خون یا مغز استخوان تشخیص داده می‌شود. مطالعات جدید محققان دانشگاه بن نشان می‌دهد هوش مصنوعی نیز گزینه قابل اعتمادی برای تشخیص لنفوم و لوسمی است.
لوسمی گروهی از انواع سرطان است که معمولا از مغز استخوان شروع می‌شود و باعث شکل‌گیری تعداد زیادی گلبول سفید غیرطبیعی می‌شود. عفونت‌های مکرر، خونریزی، کبودی، تب، لرز، خستگی ناگهانی و کاهش وزن از جمله مهمترین نشانه‌های این بیماری است.
در این روش ماشین با استفاده از داده‌های به دست آمده از آزمایشگاه سرطان خون مونیخ آموزش داده شده است و سپس لوسمی در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود. محققان معتقدند هدف از توسعه هوش مصنوعی، جایگزینی آن با پزشکان نیست؛ بلکه استفاده بهینه از اطلاعات موجود در داده هاست.
محققان معتقدند با استفاده از این روش می‌توان لوسمی را در مراحل اولیه تشخیص داد. شایع‌ترین نوع لوسمی در بزرگسالان AML نام دارد و یک چهارم موارد ابتلا را شامل می شود. اثر مستقیم این بیماری بر مغز استخوان است. علت این بیماری تولید بیش از حد سلول‌های خونی نابالغ است که در طول زمان مانع از رشد سلول‌های خونی نرمال می‌شوند. مراحل پیشرفت این بیماری بسیار سریع است و نیاز به درمان فوری دارد.
شیمی درمانی و پیوند مغز استخوان رایج‌ترین درمان این عارضه است. با این حال بیماری با احتمال بالایی قابل بازگشت است. محققان براین باورند در صورتی که احتمال عود بیماری قابل پیش بینی باشد، می‌توان با تغییر روش‌های درمانی و مداخله دارویی، راهکارهای موثری‌تری را برای بهبود انتخاب کرد.
محققان امیدوارند در آینده‌ای نزدیک از این روش برای تشخیص رماتیسم استفاده کنند.
نتایج این مطالعه در نشریه Patterns منتشر شده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه