مقالات آموزشی
تعلیم و تربیت و ضرورت آموزش حضوری
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: کیفیت یادگیری با آموزش غیرحضوری کاهش مییابد، تعلیم و تربیت در بستر آموزش حضوری اتفاق میافتد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: کیفیت یادگیری با آموزش غیرحضوری کاهش مییابد، تعلیم و تربیت در بستر آموزش حضوری اتفاق میافتد.
علیرضا کمرئی اظهار کرد: در ۱۸ ماه گذشته و پس از توقف آموزش حضوری به دلیل شیوع ویروس کرونا، به ناچار از روشهای غیرحضوری برای انتقال حداقل دانش بهره گرفته شد که البته چاره دیگری در این زمینه وجود نداشت.
وی ادامه داد: البته شیوع ویروس کرونا و توقف آموزش حضوری در تمامی کشورهای دنیا اتفاق افتاد و تعطیلی مدارس سبب شد تا جایگزینهای دیگری برای آموزش حضوری در نظر گرفته شود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش یادآورشد: تعطیلی مدارس و جایگزین شدن روشهای آموزش غیرحضوری سبب شد تا تعاملات میان دانش آموز و معلم کاهش یابد و معلم کمتر بتواند در یک ارتباط تعاملی مشکلات دانش آموزان را حل کند.
کمرئی خاطرنشان کرد: ماهیت آموزش و پرورش زمانی است که معلم و دانش آموز در فضای مدرسه تعاملات خود را شکل میدهند و دانش آموز در همه ابعاد و موقعیتها به رشد مورد نظر میرسد.
وی افزود:در شرایط آموزش غیرحضوری، موقعیتهای دیگر مانند آموزش مجازی و تلویزیونی در زمینه انتقال دانش تا حدودی میتوانند تاثیرگذار باشند، اما تعلیم و تربیت در یک ارتباط رویارو بین معلم و دانش آموز در نظر گرفته میشود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان در فضای غیرتعاملی و در بستر غیرحضوری کمتر میتوانند نقش تسهیلگری خود را ایفا کنند، گفت: یادگیری در چنین شرایطی به حداقل خود میرسد و دانشآموزان نمیتوانند به انتظارات نظام آموزشی و تالیفات کتابهای درسی پاسخ دهند.
کمرئی عنوان کرد: نظام تعلیم و تربیت با آماده کردن محتواهای مختلف قصد دارد که اتفاقاتی در رفتار و کیفیت یادگیری دانشآموزان رخ دهد، بنابراین باید کم کم به سمت آموزشهای حضوری پیش رفت.
وی تاکید کرد: در حال حاضر با توجه به آسیبهای ناشی از تعطیلی آموزش حضوری در بسیاری از ابعاد زندگی دانش آموزان، دغدغه بازگشت دانشآموزان به مدرسه در تمام دنیا وجود دارد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تعطیلی مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا در تغییر سبک زندگی دانش آموزان موثر بوده است، گفت: تعطیلی مدارس بعد سلامت، آداب اجتماعی و رشد عاطفی دانشآموزان را هم تحت تاثیر قرار داده است.
افت تحصیلی دانشآموزان بدون تعامل با معلم
کمرئی افزود: شایستگیهای پایه مانند خواندن، نوشتن و محاسبه کردن باید در دانش آموزان ابتدایی تقویت شود که با آموزش غیرحضوری و بدون تعامل معلم و دانشآموزان این دروس به درستی فراگرفته نمی شود.
وی یادآورشد: وقتی یادگیری پایه به درستی صورت نگیرد، در سالهای آینده افت آموزش در کشور بوجود میآید و احتمال میرود که در دراز مدت و کوتاه مدت سبب ترک تحصیلی دانش آموزان شود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: دانش آموزان میان پایه هم با عدم یادگیری درست مطالب بویژه در علوم پایه در یادگیری مباحث مرتبط، در سالهای آینده با مشکل مواجه میشوند.
کمرئی اظهار داشت: دانش آموزان پایه دوازدهم نیز در آزمونهای مختلف شرکت میکنند و باید قابلیتهایی را از حیث دانش آموزی کسب کرده باشند،با توقف آموزش حضوری کیفیت یادگیری آنها نیز پایین می آید.
وی بیان کرد: سیستم ارزشیابی آموزش و پرورش در شرایط حضور فیزیکی دانش آموزان در مدارس در هر استان انجام میشود و امتحاناتی از دانش آموزان گرفته میشود تا اشکالات یادگیری رفع شود اما در آموزش غیرحضوری این اقدام نیز متوقف میشود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: بیشتر دانشآموزان هم در موقعیتی قرار نگرفتهاند که در شرایط آموزش غیرحضوری بیشتر یاد بگیرند و انگیزه بیشتری برای خواندن پیدا کنند، بنابراین این آثار تاثیر خود را بر کیفیت یادگیری و حدود انتقال دانش به دانشآموزان میگذارد و آمادگی دانش آموزان برای شرکت در آزمونها کاهش مییابد.
کمرئی یادآورشد: البته این شرایط برای همه دانش آموزان وجود دارد و عمومی و یکسان است اما هنگامی که شرایط برابر دانشآموزان در مدرسه بهم خورده، ممکن است عده ای با توجه به دسترسیهای خود مانند استفاده از کلاسها و گرفتن معلم بتوانند افت تحصیلی را جبران کنند و عده ای دیگر نتوانند نقص یادگیری فضای مجازی را رفع کنند و در این شرایط نابرابر عدهای از دانش آموزان آسیب ببینند.
وی گفت: ارزیابیها از سال تحصیلی گذشته دانش آموزان پایه دوازدهم نشان داد که در شرایط آموزش غیرحضوری میانگین امتحانات نهایی کاهش یافت، در واقع دانش آموزان در پاسخگویی به سوالات با نگاه آموزش و پرورش افت داشتند و مشخص است در پاسخگویی به سوالات سازمان سنجش که با پیچیدگی و دشواری بیشتر همراه است، با مشکل مواجه شوند.
مدارس و سایر مراکز آموزشی پس از شیوع ویروس کرونا در کشور از ابتدای اسفند ماه سال ۹۸ تا کنون تعطیل شد و آموزشها در بستر غیرحضوری مانند فضای مجازی، شبکه شاد، مدرسه تلویزیونی و بسته های آموزشی پیگیری شد.
هرچند که آموزش و پرورش اردیبهشت ۹۹ اقدام به بازگشایی مدارس به صورت اختیاری برای رفع اشکال دانش آموزان کرد اما آموزش بازهم در سال تحصیلی جدید با توجه به گسترش ویروس کرونا و هراس عمومی از انتقال این ویروس به خانوادهها به صورت غیرحضوری دنبال شد.
در این میان مسوولان آموزش و پرورش با توجه به ارزیابیهای صورت گرفته از آموزش غیرحضوری بارها اعلام کردند که آموزش غیرحضوری آثار مخرب بسیاری برای دانش آموزان به همراه دارد و فواید بازگشایی مدارس بسیار بیشتر از آموزش غیر حضوری است.
مطالب مرتبط
- اندکی درباره درسپژوهی
- معرفی کتاب
- کتاب آموزش علیه آموزش
- درباره علی مرادخانی
- مدرسه پویا
- کلاس معکوس دروازه ای به سوی یادگیری معکوس
- وظایف دانش آموز
- موانع یادگیری
تگها
- معلم
- یادگیری
- آموزش و پرورش
- دانش آموز
- افت تحصیلی
- ارتباط تعاملی
- سازمان سنجش
- بازگشایی مدارس
- تعلیم و تربیت
- وزارت آموزش و پرورش
- انتقال دانش
- شیوع ویروس کرونا
- ویروس کرونا
- آموزش مجازی
- تعطیلی مدارس
- کتابهای درسی
- بسته های آموزشی
- دانش آموزان ابتدایی
- فضای مدرسه
- آموزش حضوری
- آموزش غیرحضوری
- رشد عاطفی دانشآموزان
- یادگیری پایه
- ترک تحصیلی
- سیستم ارزشیابی آموزش و پرورش
- سوالات سازمان سنجش
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده