مقالات تغذیه و سلامت
مصرف ماهی و پیشگیری از بروز بیماری قلبی
نتایج مطالعهای جدید نشان میدهد که مصرف منظم ماهیهای چرب میتواند به جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در افراد در معرض خطر مانند افرادی که قبلاً بیماری قلبی یا سکته مغزی داشتند، کمک کند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، محققان این مطالعه را بر اساس دادههای چهار مطالعه روی حدود ۱۹۲ هزار نفر انجام دادند. حدود ۵۲ هزار نفر از این افراد به بیماریهای قلبی عروقی مبتلا بودند.
نتایج این مطالعه نشان داد، افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی هستند با مصرف منظم ماهی های چرب از ابتلا به این بیماری ها پیشگیری کنند.
محققان متوجه شدند که عامل این موضوع اسیدهای چرب اُمگا ۳ است که با خطر کمتر بروز مشکلات عمده بیماری های قلبی عروقی مانند حملات قلبی و سکته مغزی در حدود یک ششم افراد پر خطری که هفته ای دو بار ماهی غنی از امگا ۳ مصرف می کردند، در ارتباط است.
«اندرو منته»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مک مستر کانادا، در این باره میگوید: مصرف ماهی در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی یک مزیت پیشگیری کننده قابل توجه است.
وی افزود: این مطالعه پیامدهای مهمی برای رهنمودهای مربوط به مصرف ماهی در سطح جهان دارد که نشان میدهد افزایش مصرف ماهی و به ویژه ماهیهای چرب برای بیماران قلبی عروقی ممکن است یک مزیت قلبی عروقی نسبی داشته باشد.
به گفته منته، «افرادی که کمتر در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی هستند، هنوز هم میتوانند با خوردن ماهیهای غنی از امگا ۳، از خود در برابر بیماریهای قلبی عروقی محافظت کنند، اما فواید آن برای سلامتی نسبت به افراد پرخطر کمتر است.»
انجمن قلب آمریکا نیز مصرف دو وعده ۱۰۰ گرمی ماهی در هفته را توصیه می کند. بهترین گزینه در این مورد، ماهی های چرب با دوز بالا اسیدهای چرب اُمگا۳ است. این نوع ماهی ها شامل سالمون، ماهی تن، خال مخالی، قزل آلا دریاچه، شاه ماهی و ساردین است.
البته این گروه قلب هشدار می دهند هر نوع ماهی انتخاب کنید، اما آن را سرخ نکنید؛ چرا که مطالعات نشان می دهد خطر نارسایی قلبی در افرادی که ماهی سرخ کرده مصرف می کنند ۴۸ درصد افزایش می یابد.
به گفته محققان، اسیدهای چرب اصلی اُمگا۳ موجود در ماهی EPA و DHA هستند. EPA دارای خواص ضدالتهابی است که به مقابله با سخت و تنگ شدن عروق خونی که می تواند به حمله قلبی منجر شود کمک می کند. همچنین چربی های اُمگا۳ خون را کمتر در معرض لختگی قرار می دهند و دوز بالای آن می تواند به کاهش تری گلیسیریدها، نوعی چربی خون کمک کند.
محققان تاکید می کنند ماهی های چرب تنها منبع اُمگا۳ نیستند. دانه چیا، دانه کتان و گردو هم از منابع خوب اسید آلفا لینولنیک (ALA) هستند که پیش ماده EPA تلقی شده و سپس به DHA تبدیل می شوند.
سه اسید چرب تشکیلدهنده خانواده امگا-۳ عبارتند از آلفا-لینولنیک اسید (ALA)، ایکوساپنتائنوئیک اسید(EPA) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید(DHA). آلفا- لینولنیک اسید (ALA) در گردو و برخی از انواع گیاهان یافت میشود. دو اسید چرب دیگر، یعنی ایکوساپنتائنوئیک اسید (EPA) ودوکوزاهگزائنوئیک اسید (DHA) در ماهی مانند سالمون و از جمله در روغن و مکملهای ماهی وجود دارد.
مطالب مرتبط
- عوارض فشارخون بالا چیست؟
- ۱۱ راهکار برای مقابله با پرفشاری خون
- هوای مغزتان را داشته باشید
- درمان آسیب نخاعی با داروی سکته مغزی
- 5 خوراکی برتر برای فصل های سر کدامند؟
- چرا بداخلاق و حساس میشویم؟
- اضطرابتان با این رفتارهای اشتباه تشدید خواهد شد
- عاملی مرموز که باعث میشود کم خوابی گریبانگیر شما شود
تگها
مطالب پربیننده
- چگونه تشخیص دهیم یک تصویر با هوش مصنوعی ساخته شده؟
- آموزش کامل تهیه سبزه عید با تخم شربتی
- کاهش وزن علمی و بدون برگشت
- چگونه میتوان از اینستاگرام، تیکتاک و گوشیهای همراه فاصله گرفت؟
- کمبود چه مواد غذایی باعث افزایش ابتلا به افسردگی میشود؟
- چطور مامان بابای خودمان باشیم؟
- مادران تلفنهمراه خود را به کودکشان بدهند یا خیر؟
- چرا مردان در بیان احساسات خود موفق نیستند؟
- آیا در برزخ، شفاعت وجود دارد؟
- "همای سعادت" اسطوره یا واقعیت؟!
- گیاهانی که استرس خانه و محل کار را کاهش میدهند
- سیگارهای الکترونیک یک جایگزین توهم زا
- سونامی سالمندی، بحران پیش روی کشور
- درباره خانه عباسیان، شاهکار معماری ایران در کاشان
- درباره قنات بلده فردوس؛ بیبدیل در دل کویر
- درباره شغاب، گورستان دلاوران در بوشهر
- کاخ خسرو کرمانشاه؛ شکوهی به جا مانده از دوران ساسانی
- درباره پل ساسانی دزفول، کهنترین پل آجری جهان
- چگونه سینمای ایران به رکورد فروش ۱۰۰۰ میلیارد تومان رسید؟
- لذتبخشترین نماز
- درباره تذهیب و انواع آن
- چقدر برای شریک زندگیمان وقت بگذاریم؟
- مواد غذایی موثر در بهبود علائم یائسگی
- حضرت زهرا (س) و تاکید روی آموزش علم
- هشدار؛ چه پیامکهایی را باز نکنید
- اسانسهای دافع اضطراب را بشناسیم
- حضرت زهرا (س)، الگوی بیبدیل یک زن مسلمان
- درمان تورم کف و قوزک پا
- معرفی غذاهای سنتی ایرانی در شب یلدا همراه با تصاویر
- نحوه آموزش صبر و بردباری به کودکان
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره امیر کبیر
- کتاب پیوند زخم خورده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- درباره فخرالدین عراقی
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده
- تورم به کدام سو میرود؟
- طغیان سرخک