کتاب چرا می‌خوابیم

کتاب چرا می‌خوابیم


کتاب چرا می‌خوابیم نوشتۀ متیو واکر، یکی از پرفروش‌ترین و مؤثرترین آثار روانشناسانه در زمینه چیستی خواب و تأثیر آن بر زندگی و سلامت ماست که نامزد جایزۀ کتاب لس آنجلس تایمز در بخش علوم و فناوری شده است.

دربارۀ کتاب چرا می‌خوابیم:

سلامتی و طول عمر همراه با احساس رضایت از زندگی و داشتن روان سالم و ظاهری جذاب از جمله خواسته‌های مطلوب هر فردی است. آیا شما نیز خواهان چنین سبکی از زندگی هستید؟ پس از همین امروز الگوی خوابتان را بر اساس یافته‌های این کتاب تغییر دهید.

این اثر که یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز است، با ترسیم پیشرفت‌‎های علمی و چندین دهه تحقیق بالینی، توضیح می دهد که چگونه می‌توانیم از خواب برای بهبود یادگیری، خلق و خو و بالا بردن سطح انرژی بهره بگیریم و همچنین از بیماری‌هایی همچون سرطان، دیابت و آلزایمر پیشگیری کنیم.

واکر با پاسخگویی به پرسش‌های مهمی در زمینه خواب، شما را با خود همراه می‌سازد. سوالاتی نظیر: کافئین و الکل چگونه بر خواب تأثیر می‌گذارند؟ REM چیست و در هنگام خواب REM چه اتفاقی می افتد؟ چرا الگوی خواب ما در طول زندگی تغییر می‌کند؟ وسایل کمکی خواب معمولاً چه تاثیری بر ما دارند و آیا می‌توانند در دراز مدت آسیب برسانند؟

کتاب چرا می‌خوابیم (Why We Sleep) به زبانی ساده و گیرا بخش اعظمی از پژوهش‌ها و یافته‌های به روز دانشمندان را اختیارتان قرار می‌دهد تا علاوه بر بهبود عادت‌ها و سبک زندگی‌تان در زمینه خواب، از مکانیسم جالب و هیجان انگیز مغز در زمان خواب آگاه شوید. ساختار کتاب به گونه‌ای است که متیو واکر (Matthew Walker) در فصل‌های آغازین به چیستی و فلسفه خواب و تعریف علمی و دقیق آن می‌پردازد، سپس از اهمیت و ضرورت این پدیدۀ شگرف و تأثیر آن بر سلامتی جسمی و روحی‌تان سخن می‌گوید. واکر در فصلی مجزا به بررسی تأثیر فناوری و زندگی پرمشغله و اضطراب آور امروزی بر خواب می‌پردازد.

یکی از نقاط قوت این اثر خواندنی، پژوهش‌محور بودن آن است که باعث قابل استنادتر شدن آن می‌شود. شما پس از خواندن این کتاب به درک متفاوتی از مقولۀ خواب خواهید رسید.

خواندن کتاب چرا می‌خوابیم به چه کسانی توصیه می‌شود؟

این کتاب به تمامی افرادی که علاقمند به مطالعات روانشناسانه در زمینه خواب هستند پیشنهاد می‌گردد.

با متیو واکر بیشتر آشنا شویم:

این متخصص مغز و اعصاب و استاد دانشگاه کالیفرنیا در سال 1973 در لیورپول انگلستان متولد شد. این دانشمند سرشناس انگلیسی در سال 1996 از دانشگاه ناتینگهام فارغ‌التحصیل شد و تحصیلات خود را در زمینه علوم اعصاب و تخصصا در فیزیولوژی مغز و اعصاب ادامه داد و توانست در سال 1999 مدرک دکتری خود را از دانشگاه نیوکاستل اخذ کند. او که مدتی به عنوان دانشیار روان‌پزشکی در دانشگاه هاروارد مشغول بود موفق به انجام تحقیقات ارزشمندی در زمینه خواب شده است.

در بخشی از کتاب چرا می‌خوابیم می‌خوانیم:

خواب در شب قبل از یادگیری

خوابِ قبل از یادگیری به توانایی ما در ایجاد خاطرات جدید نیروی تازه‌ای می‌بخشد. هر شب این کار را می‌کند. زمانی که بیدار هستیم، مغز دائماً اطلاعات جدید را (به‌عمد یا غیر‌عمد) به‌دست می‌آورد و جذب می‌کند. این اطلاعات مربوط به حافظه که در حال عبور هستند، توسط قسمت‌های خاصی از مغز ضبط می‌شوند. در مورد اطلاعاتی که مبتنی بر واقعیتند (یا آنچه اکثر ما فکر می‌کنیم از نوع یادگیری کتابی است، مانند به‌خاطر سپردن نام افراد، شماره تلفن جدید یا مکانی که ماشین خود را پارک کرده‌اید) منطقه‌ای از مغز به نام هیپوکامپ به شما کمک می‌کند تا این تجربه‌های در حال عبور را متوقف و جزئیات آن‌ها را به‌هم وصل کنید. هیپوکامپ ساختاری انگشت‌مانند و دراز است که در دو طرف مغز شما و در عمق آن قرار گرفته است و مخزنی کوتاه‌مدت یا انبار موقت اطلاعات را برای اندوختن خاطرات جدید ارائه می‌دهد. متأسفانه، هیپوکامپ ظرفیت ذخیره‌سازی محدودی دارد، تقریباً مانند فیلم‌های قدیمی دوربین عکاسی یا اگر بخواهیم از قیاس مدرن‌تری استفاده کنیم، فلش مموری. اگر از ظرفیت آن فراتر بروید، این خطر وجود دارد که نتوانید اطلاعات بیشتری اضافه کنید، یا خاطره‌ای را با دیگری جایگزین کنید: یک بدبیاری که «فراموشی به‌دلیل تداخل» نامیده می‌شود.

پس مغز چگونه از پس این چالش برمی‌آید؟ چند سال پیش، این سوال برای تیم تحقیقاتی من مطرح بود که آیا خواب به کمک یک مکانیسم انتقال به حل این مشکل ذخیره‌سازی کمک می‌کند یا نه. ما بررسی کردیم که آیا خواب خاطرات جدید را به محل نگهداری دائمی‌تر و طولانی‌مدت‌تری در مغز منتقل و با این کار، انبار‌های حافظه‌ی کوتاه‌مدت ما را آزاد می‌کند تا با توانایی شاداب‌تری برای یادگیری بیدار شویم یا نه.


فهرست مطالب
بخش اول: چیزی که خواب نامیده می‌شود
فصل اول: خوابیدن...
فصل دوم: کافئین، پرواز‌زدگی و ملاتونین
فصل سوم: تعریف و ایجاد خواب
فصل چهارم: تختخواب‌ میمون‌های بزرگ، دایناسورها و چرت‌زدن با نیمی از مغز
فصل پنجم: تغییرات خواب در طول زندگی
بخش دوم: چرا باید بخوابید؟
فصل ششم: مادر شما و شکسپیر می‌دانستند
فصل هفتم: بیش‌ازحد افراطی برای ثبت در کتاب رکوردهای جهانی گینس
فصل هشتم: سرطان، حملات قلبی و زندگی کوتاه‌تر
بخش سوم: چگونه و چرا رؤیا می‌بینیم
فصل نهم: یک بیماری روانی روتین
فصل دهم: رؤیا، درمانی شبانه
فصل یازدهم: خلاقیت در رؤیا و کنترل رؤیا
بخش چهارم: از قرص‌های خواب تا تحول اجتماعی
فصل دوازدهم: اتفاقات عجیب و ترسناکی که در شب می‌افتند
فصل سیزدهم: آی‌پدها، سوت کارخانه‌ها و نوشیدن پیش از خواب
فصل چهاردهم: آسیب‌زدن و کمک‌کردن به خواب‌تان
فصل پانزدهم: خواب و جامعه:
فصل شانزدهم: چشم‌اندازی جدید برای خواب در قرن بیست‌و‌یکم
نتیجه‌گیری؛ خوابیدن یا نخوابیدن
درباره‌ی نویسنده
ضمیمه: دوازده نکته برای داشتن خواب سالم

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه