اپلیکیشن Sygic: اپلیکیشنی عالی برای مسیریابی آفلاین

اپلیکیشن Sygic: اپلیکیشنی عالی برای مسیریابی آفلاین

Sygic یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌ها برای مسیریابی آفلاین است که به علت وابستگی بسیار اندک به اینترنت و در نتیجه صرفه‌جویی در مصرف پهنای باند آن، به طور ویژه در کشورهایی با دسترسی اینترنت ضعیف یا پرهزینه طرفداران فراوانی دارد. این اپلیکیشن با دانلود و ذخیره‌سازی نقشه‌ها روی دستگاه کاربر، امکان استفاده از اغلب قابلیت‌ها را در حالت آفلاین فراهم می‌آورد. البته با توجه به اضافه شدن امکان دانلود نقشه‌ها و مسیریابی آفلاین به اکثر اپلیکیشن‌های مسیریابی در سال‌های اخیر، این قابلیت Sygic را دیگر نمی‌توان به تنهایی یک عامل برتری آن بر رقبا دانست. اما در عین حال مزایایی همچون امکان استفاده از قابلیت‌های بیش‌تر و محدودیت‌های کم‌تر در حالت آفلاین، استفاده اندک از پهنای باند در زمان اتصال به اینترنت، عدم محدودیت در دانلود نقشه‌ها و همچنین اشغال فضای ذخیره‌سازی کم‌تر برای نگهداری نقشه‌ها روی دستگاه کاربر، این اپلیکیشن را از دیگر رقبا متمایز ساخته و به یکی از بهترین گزینه‌ها برای مسیریابی آفلاین بدل نموده است.

Daniela Zelinova سخنگوی شرکت اسلواکیایی Sygic به دنبال اضافه شدن قابلیت نقشه‌های آفلاین به Google Maps، در گفت‌وگو با نویسنده The Verge بزرگ‌ترین برتری اپلیکیشن مسیریابی شرکتش را امکان دانلود نقشه‌های بزرگ‌تر با اشغال فضای ذخیره‌سازی کم‌تر دانسته و در بیان محدودیت‌های اپلیکیشن‌ گوگل می‌گوید: "می‌دانم که گوگل قابلیت نقشه‌های آفلاین خود را معرفی کرده است، اما کاربران آن هنوز قادر نیستند تا با استفاده از آن مسیر لوس آنجلس تا سان فرانسیسکو را طی کنند.". چرا که هنگام دانلود نقشه ایالت کالیفرنیا -- که شهر لوس آنجلس در آن قرار دارد --، گوگل فقط اجازه دانلود 7500 مایل مربع (معادل تقریبا 19500 کیلومتر مربع) یعنی چیزی در حدود یک چهارم مساحت کل ایالت را به کاربر می‌دهد. وی همچنین می‌افزاید که دانلود همین مساحت محدود از نقشه کالیفرنیا در اپلیکیشن Google Maps، حدود 1.5 گیگابایت از فضای ذخیره‌سازی دستگاه کاربر را اشغال خواهد نمود، در حالی که Sygic برای دانلود و ذخیره‌سازی نقشه کل ایالت کالیفرنیا به حدود 330 مگابایت فضا نیاز دارد. در شرایطی که این نقشه 330 مگابایتی شامل پوشش خیابانی، داده‌های لازم برای مسیریابی turn-by-turn، اطلاعات در مورد مکان‌ها، نشانه‌های جغرافیایی و نمای سه‌بعدی از مشخصه‌های زمین‌شناسی می‌شود.

در مقابل این سخنان بد نیست اشاره کنیم که نقشه‌های Google Maps معمولا اطلاعات و جزئیات بیش‌تری را شامل می‌شوند، اما نه در حدی که این اختلاف حجم بسیار بالا را توجیه نماید. از سوی دیگر به نظر می‌رسد که یکی از دلایل حجم پایین نقشه‌های Sygic، فشرده‌سازی داده‌های مربوط به نقشه باشد که همین مساله می‌تواند عاملی تاثیرگذار بر کندی قابل توجه عملیات جست‌وجو روی نقشه و همچنین پایداری نسبتا پایین این اپلیکیشن باشد.

به نظر می‌رسد که توسعه‌دهندگان Sygic اعتقاد و تعصب خاصی به مسیریابی آفلاین دارند. چرا که پس از نصب و در همان اجرای اولیه این اپلیکیشن، کشور و منطقه‌ای که کاربر در آن قرار دارد را شناسایی نموده و با تایید وی دانلود نقشه‌های مربوطه را آغاز می‌کنند. جالب این‌جاست که در صفحه اولیه هیچ گزینه‌ای برای صرف نظر کردن از دانلود نقشه‌ها و استفاده از منابع آنلاین وجود نداشته و کاربر برای استفاده از Sygic راهی جز تایید این دانلود نسبتا پرحجم و طولانی پیش روی خود نمی‌بیند. بنابراین چنانچه قصد استفاده از این اپلیکیشن را در سفرهای خود داشته و از دسترسی به اینترنت با کیفیت در مقصد اطمینان ندارید، بهتر است قبل از حرکت اقدام به نصب اپلیکیشن و دانلود نقشه‌های مورد نیاز نمایید.

اگرچه رابط کاربری Sygic در نگاه اول شباهت زیادی به Google Maps دارد، اما با ورود به منوهای اپلیکیشن و استفاده از قابلیت‌های آن، این شباهت به تدریج رنگ می‌بازد. صفحه اصلی این اپلیکیشن تشکیل یافته است از تصویر نقشه به همراه یک نوار جست‌وجو در بالا و دو دکمه کوچک در پایین صفحه، یکی برای دسترسی به منوی سریع و دیگری برای تعیین موقعیت کاربر. به علاوه در گوشه سمت چپِ نوار جست‌وجو دکمه‌ای برای دسترسی به یک منوی همبرگری مشاهده می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت که رابط کاربری Sygic چندان هوشمندانه طراحی نشده و جای بهبود دارد. به عنوان مثال در حالی که یک منوی سریع شامل ابزارها و تنظیمات کاربردی در صفحه اصلی قابل دسترس بوده و بخشی از فضای آن نیز بلااستفاده رها گردیده، یک داشبورد با کاربردی تقریبا مشابه نیمی از فضای منوی همبرگری اپلیکیشن را اشغال نموده است. از مزایای رابط کاربری این اپلیکیشن می‌توان به ظاهر چشم‌نواز و کاربردی نقشه در حالت سه‌بعدی و همچنین تیره شدن تم رنگ نقشه در هنگام شب اشاره نمود.

Sygic که از نقشه‌های خوب TomTom بهره می‌گیرد، همچون اکثر رقبای خود امکانات و اطلاعات مختلفی از جمله راهنمای مسیریابی صوتی، اطلاعات زنده از وضعیت ترافیکی، هشدار در مورد موقعیت پلیس و دوربین‌های کنترل سرعت، راهنمایی در خصوص محل‌های پارک مناسب، اطلاعات در مورد پمپ بنزین‌ها و جاذبه‌های گردشگری را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. یکی از قابلیت‌های جالب این اپلیکیشن Head-up Display یا HUD نام دارد که در هنگام شب با فعال نمودن آن و قرار دادن گوشی روی داشبورد، می‌توان اطلاعات و راهنماهای مسیریابی را از طریق انعکاس تصویر گوشی روی شیشه جلوی خودرو مشاهده نمود. این قابلیت موجب می‌شود تا مسیریابی در شب به صورتی راحت‌تر و امن‌تر انجام گیرد. Dashcam یکی دیگر از امکانات Sygic است که از طریق منوی سریع اپلیکیشن قابل فعال‌سازی بوده و با قرار گرفتن گوشی در مقابل شیشه جلو و روی داشبورد، امکان تصویربرداری از نمای روبروی راننده را همزمان با انجام عملیات مسیریابی فراهم می‌آورد.

Sygic برای سیستم‌عامل‌های Android، iOS و Windows به صورت رایگان به ترتیب از App Store ،Play Store و Microsoft Store قابل دانلود است. البته در حالت رایگان تنها استفاده از نقشه‌ها و مسیریابی ساده برای کاربر امکان‌پذیر بوده و برای بهره‌مندی از دیگر قابلیت‌ها و امکانات این اپلیکیشن لازم است مبالغ مختلفی -- از 2 تا 100 دلار -- پرداخت شود. این اپلیکیشن که به طور پیوسته و منظم توسط شرکت توسعه‌دهنده آن مورد ارتقا و به‌روزرسانی قرار می‌گیرد، تا کنون از سوی کاربران Play Store، App Store و Microsoft Store به ترتیب امتیاز‌های 4.4، 4.0 و 3.6 از 5 را دریافت نموده است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه