مقاله بررسی فقهی و حقوقی ارث رد و اجازه در معاملات غیر نافذ

مقاله بررسی فقهی و حقوقی ارث رد و اجازه در معاملات غیر نافذ

مقاله علمی و پژوهشی " بررسی فقهی و حقوقی ارث رد و اجازه در معاملات غیر نافذ" مقاله ای است در 34 صفحه و با 42 فهرست منبع که در مجلات معتبر علمی و پژوهشی با رویکرد حقوق خصوصی منتشر شده است

در این مقاله علمی و پژوهشی به مباحث  ارث؛ معاملات غیر نافذ؛ رد و اجازه؛ حکم پرداخته شده است

چکیده مقاله

قانون مدنی ایران به پیروی از فقه اسلامی در ماده 140، ارث را چهارمین سبب تملک معرفی کرده است.

یکی از مباحثی مهمی که بعد از فوت طرفین در عقود و قراردادها ( معاملات)  مطرح می‏شود این است، حقوقی که متوفی به‏واسطه عقد پیدا نموده، چه وضعیتی پیدا می‏کند. یکی از این حقوق (متوفی)  حق رد و اجازه در معاملات غیر نافذ می‏باشد  بطوریکه بعد از فوت صاحب حق، آیا این حق قابلیت به  ارث رسیدن  را دارد؟ و ورثه چگونه باید نسبت به اعمال آن اقدام نمایند؟

 در این خصوص، قانون مدنی و سایر قوانین دیگر  به‏طور کامل به این امر نپرداخته و فقط در ماده 253 قانون مدنی به ارث رسیدن اجازه در  معامله فضولی بیان شده است. در مورد رد و اجازه در معاملات غیر نافذ، فقیهان آن را از جمله احکام می‏دانند ولی در بین حقوق‏دانان اختلاف نظر وجود دارد به طوریکه بعضی از حقوق‏دانان اجازه در معاملات فضولی، که از جمله معاملات غیر نافذ می باشد را در زمره حقوق به‏شمار آورده و سایر حقوق‏دانان آن را حکم تلقی نموده‏اند اما نظر غالب هم از نظر فقهی و هم از نظر حقوقی بر حکم بودن رد و اجازه در معاملات غیر نافذ می‏باشد.

دوم اینکه رد و اجازه در معاملات غیر نافذ با تبعیت از مال مورد معامله به ارث می‏رسد یا مستقل از آن؟   درخصوص این مسئله باید گفت که ؛ تبعیت ارث رد و اجازه در معاملات غیر نافذ ازارث اصل مال است، لذا رد و اجازه با تبعیت از مال به ارث می‏رسد با این تفسیر که مال متوفی به هریک از ورثه به ارث برسد آن ورثه با توجه به مالکیت خود از آن ارث می‏برد. که در این مقاله بیشتر به احکام و شرایط و نحوه به ارث رسیدن این حق می پردازیم.

عنوان مقاله [English]

Jurisprudence and legal review of refuse and permission inheritance in blunt transactions

چکیده [English]

Article 140 of the Iranian Civil Code, following Islamic jurisprudence, regards inheritance as the fourth cause of ownership.  After death, one of the most important issues raised from the contract is the legal rights that had been given to the deceased.  One of the legal rights is a consent to or refusal of a blunt transaction. In other words, the questions are: Is this right subject to inheritance after the right owner dies? If yes, how should heirs act?

Iranian Civil Code and other legislation have not dealt with this issue adequately. Article 253 of the Code only states that this consent or refusal can be inherited in unauthorised transactions. In relation to this consent or refusal in blunt transactions, Islamic jurists treat it as a warrant, whereas there is a controversy among lawyers. Some lawyers consider it to be a right; however, others perceive it as a warrant. The prevailing view is the latter.  Another question posed here is whether the inheritance of the consent or refusal depends on the subject-matter of the contract or it is an independent issue. In answering this question, it should be said that the inheritance of the consent or refusal is followed by inheritance of the subject-matter of contract (property). In other words, it can be interpreted that the property of the deceased is inherited to each heirs who inherits based on their own ownership. This article considers how this right is inherited, and examines relevant provisions and circumstances.  

کلیدواژه‌ها [English]

inheritance, Unauthorised Transaction, Blunt Transaction, Consent to or Refusal of Blunt Transactions, Right, Warrant

دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد می تواند از محتوای این مقاله برای رساله دکترا و پایان نامه کارشناسی ارشد بهره ببرند .

قیمت این محصول: 9,900 تومان
تلفن همراه:
جهت دریافت رسید بانکی و شناسه پرداخت شماره موبایل معتبر وارد نمایید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه