هنگام مشاجره و اختلاف نظر با فرزندتان اینگونه رفتار کنید

هنگام مشاجره و اختلاف نظر با فرزندتان اینگونه رفتار کنید


امروزه یکی از سخت ترین کار ها برقرای ارتباط فرزندان است. پدر و مادری که قدرت برقراری رابطه با فرزندان خود را دارند قطعا فرزندان بهتر و موفق تری را تربیت و تحویل جامعه خواهند داد. نصیحت کردن یکی از روش های برقراری ارتباط با فرزندان است اما ناکار آمد ترین روش نیز همین نصیحت کردن است. با دکتر سلام همراه باشید.

زهرا مومنی کارشناس خانواده در رابطه با مشاجره ی میان والدین و فرزند نوجوان گفت:برخی والدین با فرزندان خود مشاجره می کنند و انتظار دارند همیشه پیروز شوند و فرزند خود را وادار سازند تا به آن چیزی که آنها صحیح می دانند عمل کنند، این والدین همواره در حال نبرد با فرزندانشان هستند ولی هیچ گاه پیروز نمی شوند.

این کارشناس خانواده و تربیت کودک ادامه داد: به واقع باید دانست هرگاه با فرزندان خود وارد مشاجره و اعمال فشار به نوجوان شدید بدانید بازنده خواهید شد، اگر درمواردی با نوجوان اختلاف پیدا کردید به جای آوردن فشار بکوشید تا قوانینی وضع کنید که از طریق آن اختلاف هایتان را برطرف سازید.

وی با تاکید بر این که گاهی بهتر است شیوه های کنترل را تغییر دهید، بیان داشت: بدین معنا که اگر نوجوان به نصیحتی گوش نمی کند به جای مجبور ساختن آنها به اطاعت و تقلید بهتر است بگذاریم راهی را که ما نادرست می دانیم، بپیمایند و پیامدهای آنرا پذیرا باشند چرا که از این طریق می توانیم همکاری آنها را جلب کنیم.

مونی افزود: اگر از نوجوان انجام کاری مثل چمن زنی را درخواست می کنید بهتر است به او بگویید که چند روز فرصت داری چمن ها را کوتاه کنی و الا از پول تو جیبی در این هفته خبری نیست، فرزند شما ممکن است چمن ها را کوتاه نکند و پول تو جیبی هم نگیرد اینش یوه ی برخورد خیلی بهتر از آن است که از او بخواهید در چند روز آینده چمن ها را کوتاه کند و پیوسته یادآوری کنید و ناگزیرش سازید که این کار را انجام دهد.استفاده از چنین شیوه اهیی نیاز به کاربرد زور، فشار ، عصبانیت و کنترل دائمی نخواهد داشت.

این کارشناس خانواده تشرح کرد:با نوجوان خود همانند یک دوست و فردی بالغ برخورد کنید، با توجه به این که نوجوانان تمایل زیادی به صحبت کردن ندارند، برقراری ارتباط با آنها دشوار است.

مومنی تصرح کرد: متاسفانه بخش عمده ای از گفت و گوهای والدین با فرزندان نوجوان در نصیحت کردن، اصلاح اشتباهات و آموزش به آن ها خلاصه می شود،از این رو آنان سخنان شما را بیشتر به عنوان یک سخنرانی تلقی می کنند تا یک ارتباط دوستانه برای بهبود این روابط باید مکالمات هود را بر دلبستگی های آنها از جمله موسیقی، ورزش، لباس و … متمرکز کنیم. برای برقراری چنین ارتباطی با فرزندان خود، وقت آزاد و کافی به این امر اختصاص دهید.

منیع: تیتر یک

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه