استرس رفتن به مدرسه را چطور کاهش دهیم؟

استرس رفتن به مدرسه را چطور کاهش دهیم؟

با نزدیک شدن به مدرسه استرس مربوط به آن نیز در کودکان و نوجوانان افزایش پیدا می کند که راه هایی برای کاهش این استرس ارائه می شود

پیشگیری از استرس رفتن به مدرسه

تابستان مثل یک چشم بر هم زدن به پایان رسید و حالا پاییز پشت در خانه مان رسیده است. دانش آموزان در همه سنین از پیش دبستانی گرفته تا دانشجو، خود را برای سال جدید آماده می کنند. مدرسان جدید را پیش بینی می کنند، به دوستان جدید، و تجربیات جدیدی که قرار است بیاموزند فکر می کنند.

اگر شما هم قرار است به مدرسه بازگردید ( یا فرزندتان قرار است این کار را بکند ) با انتقالی هیجان انگیز و البته استرس زا روبرو هستید. این استرس ها می توانند در شکل های متفاوتی خود را نشان دهند.

طبیعتا جهت آماده شدن برای سال جدید ماموریت های متعددی برای انجام دارید. می خواهید برای خرید لیست بلند بالایی که شامل لباس، نوشت افزار، و حتی شاید گجت های الکترونیکی است پول خرج کنید.

از نظر اجتماعی ممکن است خود را آماده ی ملاقات افراد جدید کنید و به دوستان قدیمی بدرود بگویید. از نظر احساسی با ناشناخته هایی در فرم معلم، کلاس درس، و قوانین روبرو هستید. در چنین شرایطی ممکن است به راحتی احساس ناتوانی کنید.

اما بیایید از نظر دیگر هم به این اتفاق نگاهی بکنیم، شروع سال جدید تحصیلی مسیری است به سوی فرصت های هیجان انگیز جدید. که به شما اجازه یادگیری و رشد می دهند، کاری می کند منعطف شوید و دوستان جدیدی در زندگی خود وارد کنید. برای تغییر از یک ذهنیت پر استرس به ذهنیتی مثبت اندیش، به این 5 راه علمی خود را عادت دهید تا بتوانید سال جدید را آزاد از فشارها و پر انگیزه شروع کنید.

1- یادی از خاطرات سال پیش

اگر فکر می کنید بازگشت به فضای تحصیلی دشوار است به یاد سال های گذشته بیفتید، و به خاطر بیاورید آنها نیز سخت بوده است. اما آنها نیز گذشته اند و منجر به یادگیری تجربیات جدید شده اند. یاد آوری مواردی خاص کمکتان می کند به خاطر بیاورید چه چیزهایی از مدرسه رفتن را دوست داشتید، و توجهتان از موارد نگران کننده منحرف شود. در واقع یاد آوری روزهای شاد گذشته استرس تان را کاهش می دهد و علائم افسردگی را درمان می کند.

تحقیقات نشان داده اند افرادی که تجربیات خوب را به یاد می آورند – مثلا با تماشای آلبوم عکس یا دیدن فیلمی در گوشی همراه – در واقع دوباره آن تجربه خوب را زندگی می کنند و از وقوع مجدد آن احساسات نفع می برند. مدتی تنها یا با دیگر دوستان به عکس های جالب سال گذشته نگاه کنید. روی هر عکس مدتی مکث کنید، و به یاد بیاورید بودن در هر کدام از آن شرایط چه احساسی داشت.

سعی کنید تمام جزئیات خوب را به خاطر بیاورید: چه چیزی پوشیده بودید؟ هوا چطور بود؟ برای به جا ماندن آن روز چه کاری کردید؟ انعکاس این موقعیت های شاد در گذشته کمک می کند استرسی که در زمان حال دارید کاهش پیدا کند.

2- تغییرات را به عنوان فرصتی برای رشد قبول کنید

نسیم نقولا طالب، متفکر و نویسنده کتاب پرفروش قویه سیاه است، که بر مفهوم ضد شکنندگی: توانایی رشد، کشف دوباره خود، و تکامل مهارت های جدید در زمان رویارویی با تغییر شرایط نوشته شده بود. با توجه به طرز فکر طالب، تغییر منشاء تمام خلاقیت ها و رشد در زندگی، کار، و حتی زیست شناسی و تکامل است. از این منظر، چالش ها به معنای رشد در آینده – چیزی که باید قبول کرد و از آن اجتناب نکرد – هستند.

به جای اینکه روی شروع سال تمرکز کنید، خود را در پایان آن تصور کنید. خود را ببینید که از مدرسه فارغ التحصیل شده اید ( و یا فرزندتان که فارغ التحصیل شده ) و به عقب نگاه کنید. تصور کنید چقدر تکامل یافته تر و تواناتر خواهید بود، و از اینکه به چنین موفقیتی رسیدید چقدر به خود افتخار می کنید. وقتی درک کنید که رو به رشد پیش می روید دیگر احساس اضطراب نخواهید داشت.

3- سازمان دهی درهم و برهمی ها

برای کاهش استرس بازگشت به مدرسه باید رسیدگی و پیگیری تعداد زیادی از موارد فیزیکی در نظر گرفته شود. از جمله، فرم ها، برگه ها، کتاب ها، و وسایل مدرسه. اگر هر کدام از اینها در جای مناسب نگهداری نشوند، بهم ریختگی پیش می آید که یکی از عوامل اصلی ایجاد استرس و تنش است.

در تحقیقی که سال 2012 انجام شد محققان متوجه شدند درهم و برهمی فیزیکی خانه باعث افزایش شدید هورمون استرس در جریان خون خانم ها می شود. روانشناسان نیز تا به حال در این مورد بسیار گفته اند. برای اینکه از بهم ریختگی و استرسی که به دنبالش می آید جلوگیری کنید، زمانی را به مرتب کردن وسایل و قرار دادن هر چیز سر جای خود اختصاص دهید.

از شب قبل کیف مدرسه و لباستان را آماده کنید، کتاب ها و وسائل مدرسه را در کشو، دراور و هر جایی که مخصوصشان است قرار دهید. سعی کنید لیستی از کارهایی که برای آماده شدن باید انجام دهید تهیه کنید و تا پایان روز تکمیلش کنید.

4- تنفس آگاهانه برای کاهش استرس بازگشت به مدرسه

بسیاری از ما وقتی گرفتار، مشغول و یا مضطرب هستیم به صورت غیر ارادی نفسمان را حبس می کنیم. تحقیقی در سال 2007 نشان داده 80 درصد از مردم هنگام مکاتبات ایمیلی خود بدون اینکه متوجه شوند نفس خود را حبس می کنند. زمانی که مشغول انجام کاری هستیم و یا خود را آماده ی کاری می کنیم نیز پدیده ای مشابه اتفاق می افتد.

درست و عمیق نفس نکشیدن به این معناست که مغزمان به آن اندازه که نیاز است اکسیژن دریافت نمی کند. ما را از قابلیت کاهش دهنده ی استرس تنفس محروم می سازد. بسیار مهم است که هر یک مدت کمی مکث کنیم و درست نفس بکشیم. تمرین تنفس آگاهانه می تواند کمک کند مغز بهتر استرس و احساسات را کنترل نماید. تمرین تنفس آگاهانه را می توانید هر زمان و هر جایی که خواستید انجام دهید تا جلوی الگوهای تنفس مخرب مانند نگه داشتن نفس را دفع کنید.

می خواهید یک گام جلوتر بروید؟ تنها چند دقیقه مدیتیشن در روز کمک می کند افکار منفی از بین بروند و صدمه ای که استرس به بدن و ذهنمان زده التیام بیابد.

5- به ذهن خود چشم انداز های مبتنی بر آینده بدهید

ذهن از شبیه سازی حوادث قریب الوقوع استفاده می کند تا با نگرانی های آینده دست و پنجه نرم کند. ما آینده را تجسم می کنیم تا بتوانی به صورت ذهنی رفتارهای مناسب را تمرین کنیم. به سناریو فرضی پاسخ دهیم، و در نتیجه احساس کنیم که بیشتر آماده ایم. اما اگر تصویر واضحی از وضعیت آینده خود نداشته باشید.

شبیه سازی چیزهایی که در حال آمدن هستند سخت می شود: کلاستان چه شکلی خواهد بود؟ کجا خواهی نشست؟ چه کسی کنارت خواهد نشست؟ معلم چه شکلی خواهد بود؟

چیزهایی که نمی دانید را رها کنید، این تفکرات بیشتر باعث افزایش استرس و اضطراب می شود. برای اینکه به ذهنتان کمک کنید برای آینده ناشناخته بیشتر آماده شود. هر کاری بکنید تا با آنچه به زودی محیط جدیدتان می شود آشنا شوید.

بروید و کلاس جدیدتان را ببینید، به گروه های شبکه اجتماعی مخصوص مدرسه یا کلاستان ملحق شوید. با معلم جدید خود ملاقات کنید و یا به صورت آنلاین او را بررسی کنید. هر چقدر جزئیات بیشتری در اختیار داشته باشید، تصویر ذهنی بهتری خواهید ساخت. هر چقدر این تصویر واقعی تر باشد میزان استرستان نیز کمتر می شود.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه