ممنوعیت استفاده از کتابهای کمک آموزشی در مدارس ابتدایی
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: بر اساس سند تحول مبنی بر تنوع بخش محیط یادگیری و مشارکت هدفمند خانواده و مدرسه تصمیم گرفتیم در سال تحصیلی جدید استفاده از کتاب های کمک آموزشی را در مدارس ممنوع کنیم.
رضوان حکیم زاده در مراسم انتخابات انجمن اولیا و مربیان که در مدرسه شاهد حضرت زینب برگزار شد، ضمن گرامی داشت هفته دفاع مقدس، اظهار کرد: نسلی را تربیت خواهیم کرد که عشق وطن را در دل داشته و جا پای شهیدان بگذارند.
حکیم زاده با توجه به آغاز فعالیت انجمن های اولیا و مربیان و انتخابات این انجمن گفت: انجمن اولیا و مربیان یکی از موثرترین بسترها برای جلب اولیا در امر تعلیم و تربیت است. در سازمان ها مدیریت برای تسهیلگری و رسیدن به هدف ها است و راهبرد مدیران زمانی اتفاق می افتد که با مشارکت در آموزش همراه باشد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: اعتقاد داریم اگر خانواده ها به عنوان ذینفعان مشارکت موثری داشته باشند، بسیاری از آسیب ها که حکایت از فاصله خانواده و مدرسه را دارد، کم رنگ تر خواهد شد.
حکیم زاده ادامه داد: در مدارس شاهد این هماهنگی بیشتر است و در مدارس دیگر نیز باید شاهد این هماهنگی باشیم.
وی خاطر نشان کرد: خانواده و مدرسه هر دو باید نقش تربیتی را برعهده گیرند و این وظیفه نباید تنها بر عهده مدرسه باشد. بر عهده داشتن این نقش توسط هر دو قشر نتایج خوبی را در تربیت فرزندان به همراه خواهد داشت.
حکیم زاده با توجه به اینکه ذی نفعان اصلی آموزش و پرورش تنها دانش آموزان هستند، گفت: هنر ما و والدین این است که صدای کودکان را بشنویم. به علت رویه غلطی که داریم صدای آنها را نمی شنویم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر دانش آموزان در شورای مدرسه آموزان نقش فعالی نداشته باشند صدای آنها شنیده نخواهد شد. دانش آموزان متوسطه به نسبت ابتدایی بهتر می توانند حرف خود را بازگو کنند.
حکیم زاده گفت: علم روانشناسی با اشاره به اقتضائات و ویژگی های کودکی به این موضوع اشاره دارد که اگر در برنامه ریزی ها به این اقتضائات توجه کرده و صدای کودکان را بشنویم در آینده آنها این فرصت را پیدا می کنند که پرسشگری داشته باشند. کودکان به دلیل معصومیت و فطرت پاکیکه دارند در صورت فراهم شدن این شرایط می توانند خودشان باشند.
به کودکان برچسب نخبه نزنیم
وی ادامه داد: نباید به کودکان برچسب نخبه بزنیم. همه افرادی که از حیث تحصیلی، شغلی و فرهنگی موفق هستند، الزاما نخبه نبوده بلکه افراد عادی هستند که به نسبت بقیه قدرت یادگیری و پردازش مطالب در آنها در مقایسه با همسن هایشان فرق دارد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: کودک تیزهوش نه در حل مسائل بلکه در طرح مسائل تیزهوش است. متاسفانه در صدا و سیما تعلیمات غلطی (مانند خرید بسته و کتاب های آموزشی) به بچه ها داده می شود. این کار کودکی آنها را نادیده گرفته و نابود می کند.
وی ادامه داد: کلاس های متعدد و پشت سر هم فرصت کودکی را از دانش آموزان می گیرد. ممکن است آنها در آینده افراد موفقی در زمینه تحصیل شوند، اما دیگر افراد شادی نخواهند بود.
۸ میلیون دانش ابتدایی در سال تحصیلی جدید ثبت نام کرده اند
حکیم زاده ادامه داد: ۸ میلیون و ۲۶۰ هزار دانش آموز ابتدایی ثبت نام شده در سال تحصیلی جدید داریم که این تعداد سرمایه اصلی ما است و باید بدانیم با آنها چطور برخورد کنیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: بزرگ ترین گرفتاری ما این است که اولیا انتظارات به جایی از فرزندان خود ندارند و در مقایسه آنها با دیگر دانش آموزان و سرزنش آنها بر می آیند. این رفتار کرامت ذاتی کودکان را خدشه دار می کند. کودکان صاحب کرامت هستند و نباید این کرامت را خدشه دار کنیم.
خانواده و مدرسه به جای یکدیگر نقش بازی نکنند
وی تصریح کرد: ما با ضمیر جمع خدا را عبادت می کنیم و می گوییم خدایا ما را کمک کن که این گرایش به سمت جمع بوده و باید این نکته مدنظر باشد.
حکیم زاده افزود: انجمن اولیا و مربیان یعنی خانواده و کادر مدرسه برای شنیدن صدای فرزندان مشارکت داشته و برای رفع نیاز آنها کوشا باشند. خانواده و مدرسه در عین همکاری باید به نقش ها و وظایف خود عمل کرده و به جای یکدیگر نقش بازی نکنند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: نباید برای خانواده ها دستور العمل در ساعت بعد از مدرسه داده شود. جبران ضعف آموزشی فرزندان بر عهده خانواده نیست و آنها برای همین امر کودکان خود را به مدرسه می فرستند. این نقش بر عهده مدرسه است و نباید بالعکس آن نیز خانواده ها در انجام این نقش که بر عهده مدرسه است، دخالت کنند.
ممنوعیت برگزاری آزمون های مختلف در مدارس
وی افزود: در سال تحصیلی جدید و در معاونت ابتدایی بر اساس سند تحول مبنی بر تنوع بخشی محیط یادگیری و مشارکت هدفمند خانواده و مدرسه و ... تصمیم بر این شد که در مدارس ابتدایی کتاب های کمک آموزشی ممنوع اعلام شود. هم چنین از خانواده ها می خواهیم کودکان خود را در حل مسائل در کتاب زندگی تشویق کنند. ما باید کودکان را مدیریت کنیم تا آنها داخل و خرج خانواده را با همین حساب و کتاب کردن ها محاسبه کنند.
حکیم زاده همچنین برگزاری آزمون های مختلف را نیز در مدارس ممنوع اعلام کرد و گفت: نباید کودکان تبدیل به نقطه هایی در نمودار شوند و هر روز در معرض مسابقه قرار گیرند. آنها باید به قابلیت های خود در ۶ ساعت تربیتی دست پیدا کرده و از جهت تربیت سیاسی- اقتصادی ، علمی و فناوری، اعتقادی و دینی رشد کنند و به صورت متوازن حرکت کنیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: کودکان بسیار حساس هستند و در محیط مدرسه فضای فیزیکی و علمی خوبی وجود دارد، اما این محیط جو سوم و چهارمی نیز دارد که با چشم دیده نمی شود. فضای روانی عاطفی مدرسه و اینکه دانش آموزان تا چه میزان احساس امنیت روانی در این محیط داشته باشند، بسیار مهم است.
حکیم زاده ادامه داد: این فضای روانی و عاطفی به کلماتی بر می گردد که ما به بچه ها می گوییم. گاهی اوقات کلمات ما روح بچه ها را به درد می آورد. شکایت بچه ها از طرف مدرسه به والدین یکی از کارهایی است که روح بچه ها را دچار آسیب می کند.
وی گفت: برنامه ای مبنی بر خشونت زدایی همه جانبه از کودکان داریم تا نسبت به یکدیگر مهربان باشند و به نتایج موفق تری در زمینه آموزشی دست پیدا کنیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: نظام ما نظام تشویقی است که در کنار فضای فیزیکی باید فضای روانی عاطفی خوبی فراهم شود تا دانش آموزان این حس را داشته باشند که در فضای خوبی درس می خوانند. اگر کودکان حس کنند با آنها مهربان هستیم موفق تر خواهند بود.
حکیم زاده تصریح کرد: پیامبر به دلیل خوش اخلاق بودن و نرم خویی توانست افراد را به دور خود جمع کنند. اگر پیامبر تندخو می بود، علی رغم ویژگی های دیگر مردم از اطراف او پراکنده می شدند.
انتخابات انجمن اولیا و مربیان امروز در مدرسه شاهد حضرت زینب برگزار و در پایان مراسم از اعضای انجمن مدرسه شاهد توسط معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران و مدیر کل انجمن اولیا و مربیان تقدیر شد.
مطالب مرتبط
- کتاب آموزش علیه آموزش
- مدرسه پویا
- انتخابات شوراهای دانشآموزی
- حضرت عیسی (ع) و حضرت مریم (س) در کتاب های درسی
- انتخابات شورای دانشآموزی الکترونیکی برگزار میشود
- سئوالات پرسش مهر روحانی از دانش آموزان
- آمار دانشآموزان کشور
- مقاله علمی و پژوهشی سواد رسانه ای ، نظام تربیتی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
تگها
مطالب پربیننده
- کافه زبان، دولینگو فارسی با تمام امکانات
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده