مقالات تغذیه و سلامت
آشنایی با خواص و مضرات جگر گوسفند
جگر گوسفند سرشار از ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز بدن و یک خوراکی مفید برای درمان و پیشگیری از کم خونی است.
جگر گوسفندی یکی از غذاهای خوشمزه و مفید برای بدن است که سرشار از مواد مغذی است. البته نکتهای که باید هنگام مصرف جگر در نظر داشته باشید این است که مقدار کلسترول جگر بالاست بنابراین نمیتوان به عنوان وعده غذایی ثابت از آن استفاده کرد از سویی دیگر باید همراه با جگر گوسفند پیاز و سبزی زیادی مصرف کنید تا فیبر لازم برای دفع کلسترول جگر از بدن را تامین کرده باشید.
از آنجا که بسیاری از مود مغذی در جگر ذخیره میشود تا برای مصارف بعدی مورد استفاده قرار بگیرد میتوان با مصرف جگر، حجم زیادی از مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کرد.
ارزش غذایی جگر گوسفندی
۱۰۰ گرم جگر گوسفندی از نظر ارزش غذایی حاوی مواد زیر است:
کالری
۱۳۹
چربی
۵ گرم معادل ۸ درصد مقدار مورد نیاز روزانه ( DV )
چربی اشباع
۱.۹ گرم معادل ۱۰ درصد DV
کلسترول
۳۷۱ میلی گرم معادل ۱۲۴ درصد DV
سدیم
۷۰ میلی گرم معادل ۳ درصد DV
پتاسیم
۳۱۳ میلی گرم معادل ۹ درصد DV
پروتئین
۲۰ گرم معادل ۴۱ درصد DV
ویتامین ب ۱۲
۱۵۰۱ درصد DV
ویتامین آ
۴۹۲ درصد DV
مس
۳۴۹ درصد DV
ریبوفلاوین
۲۱۴ درصد DV
نیاسین
۸۱ درصد DV
پانتونیک اسید
۶۱ درصد DV
آهن
۴۱ درصد DV
فسفر
۳۶ درصد DV
روی
۳۱ درصد DV
ویتامین ب ۶
۲۴ درصد DV
تیامین
۲۳ درصد DV
ویتامین ث
۷ درصد DV
منیزیم
۵ درصد DV
کلیسم
۱ درصد DV
مواد مغذی موجود در جگر گوسفند
جگر گوسفند سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مختلف است و در مقایسه با سایر گوشتها کالری کمتری دارد. اغلب افراد جگر را به عنوان غذایی کامل برای خونسازی میشناسند.
جگر گوسفند مانند سایر گوشتها منبع سالم از پروتئین است، بیش از یک چهارم حجم جگر گوسفندی را پروتئین تشکیل داده است که اسیدآمینههای ضروری بدن را تامین میکند و به بهبود عضله سازی، بهبود متابولیسم کمک کرده و باعث میشود زودتر احساس سیری کنید و مانع از پرخوریهای بعدی در طول روز میشود.
مصرف به اندازه جگر میتواند نقش زیادی در بالا بردن توان جسمی و درمان کم خونی داشته باشد. از آنجا که جگر گوسفند مقدار زیادی ویتامین آ دارد به تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت بینایی و بهبود سلامت پوست کمک میکند.
جگر گوسفند بمب ویتامین ب ۱۲ است
ویتامین ب ۱۲ موجود در ۱۰۰ گرم جگر گوسفند ۱۵ برابر ویتامین ب ۱۲ مورد نیاز بدن است. از آنجا که این ویتامین محلول در چربی است و مقدار اضافه آن در بدن ذخیره میشود، نباید در مصرف جگر گوسفند زیاده روی نمود.
ویتامین ب ۱۲ نقش اساسی در تشکیل گلبولهای قرمز، متابولیسم سلولی، عملکرد اعصاب، تولید DNA، بهبود خلق خو و کاهش اختلالات خواب دارد و به درمان افسردگی کمک میکند.
مقدار کافی مصرف ب ۱۲ میتواند احتمال ابتلا به آلزایمر و مشکلات حافظه در افراد مسن را کاهش دهد.
ویتامین ب ۱۲ به تراکم استخوان کمک کرده و مانع از پوکی استخوان میشود.
جگر گوسفند سرشار از ویتامین آ
هر ۱۰۰ گرم جگر گوسفند ۴ برابر مقدارمورد نیاز روزانه بدن، ویتامین آ دارد. این ویتامین محلول در چربی است بنابراین مقدار اضافه آن در بدن ذخیره شده و برای روزهای بعد مورد استفاده قرار میگیرد. ویتامین آ یکی از کاتالیزورهای مهم در فعالیتهای بیوشیمیایی بدن است و به پیشگیری از پیری زودرس، تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی، تقویت بینایی، جذب مواد مغذی، رشد استخوانها و باروری کمک میکند.
جگر گوسفند منبع غنی از ویتامین ب ۲
هر ۱۰۰ گرم جگر گوسفند بیش از ۲ برابر ریبو فلاوین یا ویتامین ب ۲ بدن را تامین میکند. ریبوفلاوین برای عملکرد صحیح سلولی ضروی است و نقش موثری در تبدیل غذا به انرژی دارد به همین دلیل است که مصرف جگر گوسفند باعث تقویت انرژی و قوای بدنی میشود.
جگر گوسفند منبع غنی ویتامین ب ۳
هر۱۰۰ گرم جگر گوسفند میتوانید ۸۱ درصد ویتامین ب ۳ یا نیاسین بدن را تامین کند. این ویتامین به کاهش کلسترول خون و تری گلیسرید کمک میکند و مانع از بروز بیماریهای قلبی و تصلب شرائین میشود و تا حدودی میتواند خطر کلسترول بالای جگر را کاهش دهد.
نیاسین جگر میتواند به تنظیم قند خون کمک کرده و برای درمان دیابت موثر باشد.
ویتامین ب ۳ جگر به کاهش آکنههای دردناک پوست، التهاب، خارش و قرمزی پوست را کم میکند و باعث می شود پوست سالم و شاداب تری داشته باشید.
نیاسین موجود در جگر گوسفند با بسیاری از مشکلات حافظه مرتبط با افزایش سن مقابله میکند و احتمال بروز آلزایمر، سردردهای میگرنی و افسردگی و بیخوابی را کاهش میدهد.
ویتامین ب ۳ موجود در جگر گوسفند، باعث کاهش دردهای مفصلی، کاهش التهاب مفاصل، افزایش انعطاف پذیری بدن و افزایش استحکام عضلات میشود و علایم خستگی مفاصل را کاهی میدهد.
جگر منبع غنی از ویتامین ب ۵
هر ۱۰۰ گرم جگر میتواند ۶۱ درصد مقدار مورد نیاز ویتامین ب ۵ یا پانتونیک اسید بدن را تامین نماید. ویتامین ب ۵ جگر نقشی کلیدی در عملکردهای بدن دارد از تولید سلولهای قرمز خون گرفته تا تولید هورمونهای جنسی، تبدیل نشاسته به گلوکز و سنتز کلسترول.
بدن از پانتونیک اسید برای تجزیه اسیدهای آمینه و تولید انرژی استفاده میکند، این ویتامین برای سلامت اعصاب و پیشگیری از افسردگی اهمیت زیادی دارد.
ویتامین ب ۵ جگر نقش مهمی در تقویت و افزایش ضخامت موها و بهبود سریعتر زخمها و آبرسانی به پوست دارد در نتیجه از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند.
منبع غنی مس
یکی از مواد معدنی ضروری برای حفظ سلامت بدن مس است. هر ۱۰۰ گرم جگر گوسفند بیشتر از ۳ برابر مقدار مورد نیاز روزانه مس دارد . وجودکافی مس در بدن برای فعالیت اغلب آنزیمها ضروری است و کمک زیادی به تولید انرژی و عملکرد مناسب مغز مینماید.
منبع خوب آهن
بر خلاف تصور عامه مقدار آهن موجود در جگر گوسفند نسبت به سایر ویتامینها و مواد معدنی زیاد نیست و هر ۱۰۰ گرم جگر گوسفند فقط نیمی از آهن مورد نیاز روزانه را تامین میکند ولی با این حال ترکیب مواد مغذی دیگر در کنار آهن، جگر را تبدیل به یکی از مواد خوراکی بسیار خون ساز میکند. تامین آهن مورد نیاز بدن برای تولید هموگلوبین خون و اکسیژن رسانی مناسب به بافتها و اندامها ضروری است.
مصرف جگر در بارداری
جگر در صورتی که به صورت متعادل و ماهی ۱ – ۲ بار مصرف شود، میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی مادر، پیشگیری از کم خونی فقر آهن و رشد بهتر جنین شود.
کمبود ویتامین ب ۱۲ در دوران بارداری میتواند منجر به زایمان زودرس، کم وزنی نوزاد یا حتی نقایص مادرزادی شود.
مصرف یک وعده جگر میتواند تا مدتها ویتامین ب ۱۲ مورد نیاز مادر و جنین را تامین کند.
زنان باردار باید دقت داشته باشند که جگر را از منبع مطمئن تهیه کرده و به صورت کاملا پخته شده مصرف کنند و از مصرف جگر خام یا نیم پز اجتناب کنند.
عوارض و مضرات مصرف جگر
جگر باید تازه مصرف شود. ماندگاری جگر در یخچال حداکثر ۲ روز است و نباید آن را داخل فریزر نگهداری کنید.
مصرف جگر برای افرادی که چربی خون بالا دارند، ممنوع است.
از آنجا که مقدار کلسترول موجود در جگر بالا است، زیاده روی در مصرف جگر گوسفند میتواند منجر به افزایش کلسترول شده و خطر سکته قلبی را افزایش دهد.
از سویی دیگر به دلیل غلظت بالای برخی از ویتامینها و مواد معدنی موجود در جگر، زیاده روی در مصرف آن در زمان بارداری میتواند منجر به ناهنجاری های ژنتیکی شود.
مصرف جگر نیم پز میتواند باعث ورود انگل ها به سیستم بدنی شوند، بنابراین همیشه باید از جگر کاملا پخته شده استفاده کنید.
عوامل خطر ساز جگر
برای این که از سلامت جگر مطمئن باشید باید از نظر ظاهری جگر را بررسی کنید.
رنگ جگر باید کاملا یکدست و بدون رنگ سیاه باشد.
هنگامی که جگر را برش میدهید ممکن است لختههای خون به دام افتاده در بافت جگر را با عوامل بیماری زا اشتباه بگیرید بنابران لخته خون را بین دو انگشت بمالید اگر از هم باز نشد نشان دهنده عوامل بیماری زا و کیست انگلی غیر قابل مصرف بودن جگر است.
به گزارش وب گاه بیتوته، وجود دانههای سفید روی جگر نشان دهنده غیر قابل مصرف بودن جگر است.
مطالب مرتبط
- خلاصه کتاب سواد بصری
- خواص بینظیر نان سنگک
- مهارت جرأت مندی و فواید آن
- هرگز ماهی را با این خوراکیها نخورید
- مقاله حمایت از اقلیتها در اسناد جهانی حقوق بشر
- کمک به دانش آموزان در انجام تکالیف مدرسه
- مقاله تاثیر تمرین بدنی و ذهنی بر یادگیری حرکتی دانش آموزان عقب ماندة ذهنی آموزش پذیر
- مقاله مقایسه تطبیقی نظریه محقق طوسی و علامۀ حلّی در معاد جسمانی با نظریه شبیهسازی
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری