مقالات پزشکی

دو عامل افزایش سرطان پروستات

دو عامل افزایش سرطان پروستات

زمانی که سرطان پروستات در استخوان‌ها و غدد لنفاوی لگنی منتشر شود متأسفانه کاری زیادی برای بیمار نمی‌توان انجام داد و در صورت زیادشدن بایستى تحت جراحى خارج کردن بیضه‌ها و یا درمان هورمونی قرار بگیرد.


 
استاد دانشگاه علوم پزشکی بابل چاقى و مصرف سیگار را از عوامل افزایش سرطان پروستات دانست.
دکتر شافی سرطان پروستات را شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر در مردان و سرطانی بدون دانست و گفت:چاقى، مصرف سیگار و مصرف زیاد چربی‌های حیوانى باعث افزایش ابتلا به این سرطان می‌شوند.

او می‌گوید: زمانی که سرطان پروستات در استخوان‌ها و غدد لنفاوی لگنی منتشر شود متأسفانه کاری زیادی برای بیمار نمی‌توان انجام داد و در صورت زیادشدن بایستى تحت جراحى خارج کردن بیضه‌ها و یا درمان هورمونی قرار بگیرد.

به گفته شافی میزان ابتلا به این بیماری در افرادی که خانواده درجه‌یک (پدر، پسر و برادر) آن‌ها به بیماری سرطان مبتلا بودند، خطر ابتلا در آن‌ها دو برابر است و اگر دو نفر از اعضای خانواده به این بیماری مبتلا شدند، خطر ابتلا تا ۸ برابر افزایش می‌یابد.

او با توجه به اینکه خطر مبتلا شدن به سرطان پروستات به سن ابتلاى افراد خانواده هم ارتباط دارد، گفت: هرچه سن مبتلا شده جوان‌تر باشد خطر بالاتری وجود دارد و افراد بالاى ٥٠ سال و بیماران ٤٥ سال به بالا باسابقه خانوادگى سرطان پروستات بایستى تحت بررسى ازنظر سرطان که شامل آزمایش خون (PSA) و معاینه پروستات که از راه مقعد بوده قرار بگیرند که چنین افرادی شانس بدخیم شدن بیشتری دارند.

به گفته متخصص جراحی کلیه و فلوشیب اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی بابل در صورت غیرطبیعی بودن پروستات و یا افزایش psa، نمونه‌برداری سوزنى پروستات با هدایت سونوگرافى از راه مقعد باید سریع انجام شود.

او می‌گوید: بهترین درمان برای بیمارانی که سرطان آن‌ها محدود به محیط پروستات بوده جراحی تحت عنوان جراحی رادیکال پروستات به‌عنوان انتخاب اول می‌باشد و انتخاب‌های بعدی درمان‌های هورمونى می‌باشد.

مصرف حبوبات، گوجه‌فرنگی و فراورده آن، چاى سبز، سلنیوم، ویتامین D و E با کاهش ابتلا به سرطان پروستات همراه بوده است.

به گفته شافی اگر سرطان پروستات به غده لنفاوی لگنی یا استخوان‌ها انتشار پیدا کند باید درمان‌های هورمونی و جراحی برداشت بیضه‌ها انجام شود.

او می‌گوید: متأسفانه سرطان پروستات در مراحل اولیه هیچ‌گونه علامتی ندارد و خواستگاه سرطان پروستات بیشتر در اطراف و محیط پروستات بوده و علائمی مانند بزرگی خوش‌خیم پروستات ندارد و زمانی بیمار متوجه خواهد شد که درمان آن به‌سختی امکان‌پذیر خواهد بود به همین دلیل باید آزمایش‌های دوره‌ای را جدی بگیرید.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه