مقالات گردشگری
تاثیر دورهمیهای خانوادگی و تعطیلات بر رفاه روانی
تعطیلات بهاری شگفت انگیزترین زمان سال است. همچنین این فصل، فصل دویدن بیشتر و داشتن موضوعاتی بیشتر در لیست کارهای روزانه ماست.
اگر از تعطیلات و شلوغی ناشی از آن احساس ناراحتی می کنید، متوجه می شویم. اما فراموش نکنید که استقبال از شلوغی که در این فصل از سال به وجود میآید میتواند یک نیاز اساسی را برآورده کند که همانا ارتباط با خانواده و دوستان است.
سنت های تعطیلات مانند هدیه دادن، دورهمی ها و تزئینات به دلیل هزینه های مالی که دارند می توانند استرس زا باشند. اما «کارلا ماری مانلی»، دکترا، روانشناس بالینی در بخش خصوصی در شهرستان سونوما، کالیفرنیا، می گوید: فراموش نکنید که این سنت ها می توانند نوعی مراقبت از خود نیز باشند.دکتر مانلی میگوید: سلامت ذهنی، عاطفی و جسمی ما زمانی تقویت میشود که به روشهای معناداری با دیگران در ارتباط باشیم. و تعطیلات زمان مناسبی برای غوطه ور شدن در لذت افزایش خلق و خو و به اشتراک گذاشتن لحظات ارتباطی با دوستان و خانواده است.
علاوه بر این، وی اضافه میکند که برنامهها و سنتهای تعطیلات احتمالاً بعد از گذشت زمان قرنطینه در سرتاسر همهگیری کرونا، ارزشمندتر و معنادارتر میشوند؛ از آنجایی که در دوران قرنطینه از جشنهای پیوندی خود محروم شدهایم، منطقی است که در این فصل از تعطیلات بیش از پیش آنها را گرامی بداریم.
خودمراقبتی شامل طیف وسیعی از مسائلی است که سلامت و تندرستی را افزایش می دهد
خودمراقبتی تمام مراحلی است که برای مراقبت از سلامت جسمی و عاطفی خود به بهترین نحو ممکن انجام می دهید. «ناتالی کاپانو»، مشاور بهداشت روان در شهر نیویورک، می گوید: همه ما نیازهای فیزیکی، عاطفی و اجتماعی داریم. وی میگوید، ما باید برای انواع شیوههای مراقبت از خود که همه آن نیازها، از جمله نیازهای اجتماعی را برآورده میکند، وقت بگذاریم.
وی خاطرنشان میکند که سنتهای تعطیلات میتوانند در طول فصل شلوغ تعطیلات احساس آرامش ایجاد کنند. این سنت ها، حس آشنایی را ارائه می دهند که در زمان افزایش استرس باعث آرامش می شود. کاپانو می گوید همه اینها مراقبت از خود است.
در حالی که همه سنتها و آیینهای تعطیلات به عنوان ابزاری برای ارتقای سلامت تصور نمیشوند (مثلاً شیرینیهای فصلی و بیدار ماندن برای زنگ زدن تبریک سال جدید)، اما اگر آنها را در حد اعتدال رعایت کنید، مطمئناً میتوانند بخشی از یک شیوه زندگی سالم باشند.
مانلی توضیح می دهد، این سنت ها به شما کمک می کنند تا برخی از نیازهای اساسی خود در زمینه ارتباط و تعلق را برآورده کنید.
آنچه علم در مورد خانواده و سنت ها و ارتباط می گوید
مانلی میگوید، سنتهای تعطیلات فرصتی ارائه می دهند تا بر آنچه تمرکز کنیم که ما را در دنیایی که اغلب احساس انزوا میکنیم، متحد میکند. وی توضیح میدهد: وقتی در سنتهایی سهیم هستیم که از نسلهای قبل منتقل شدهاند، احساس میکنیم با افرادی که با ما هستند و کسانی که نیستند مرتبط هستیم. و وقتی سنتهای جدید پرورش مییابند و جشن گرفته می شوند، احساس میکنیم که به هم پیوستهایم، زیرا میدانیم بخشی از خودمان را ارائه کردهایم که ممکن است بخشی از سنتهای نسلهای آینده شود.
بر اساس مطالعهای که در اکتبر ۲۰۱۶ منتشر شد، تحقیقات نشان میدهد که شرکت در مراسم خانوادگی (در واقع انجام آنها سال به سال و نه صرفاً یادآوری خاطرات آنها) باعث افزایش احساس صمیمیت با سایر اعضای خانواده و احساس شادی میشود.
همچنین پیش از این، بررسی ۳۲ مطالعه در زمینه اینکه چگونه آیینها (جشنهای تعطیلات و دورهمی های خانوادگی ) بر رفاه روانی خانوادهها تأثیر میگذارد، به این نتیجه رسید که این آیین ها در واقع، یک حس قوی هویت شخصی را همراه با احساس ارتباط در افراد ترویج میکند.
و البته فراموش نکنید که بسیاری از سنت ها و آیین های تعطیلات سرگرم کننده هستند. مانلی میگوید شما (یا خانوادهتان) احتمالاً این سنت ها را به این دلیل که از آنها لذت میبرید، انجام می دهد که این خود یک مزیت است. درگیر شدن در فعالیتهای غیر کاری میتواند بسیار مفید باشد.
وی می افزاید: پختن کوکی ها، تزئین خانه یا نوشتن کارت های تبریک تعطیلات همگی می توانند آرامش بخش و ترمیم کننده باشند، به این معنی که می توانند برای سلامت روان مفید باشند. بسیاری از مردم در زمان به اشتراک گذاشتن سنت های تعطیلات با دیگران احساس شارژ شدن و آرامش می کنند.
«مگان مارکوم»، روانشناس ارشد در مرکز درمان سلامت روانی و رفتاری در سان خوان کاپیسترانو، می گوید: فعالیت های آرامش بخش به کاهش سطح کورتیزول (هورمون استرس) در بدن، بهبود خواب و رفاه کلی کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که تعامل یا پیوند با دیگران باعث ترشح هورمون «اکسی توسین» می شود؛ اکسی توسین، هورمونی است که احساس امنیت عاطفی و دلبستگی را تقویت می کند.
چگونه در تعطیلات زیاده روی نکنیم
چگونه می توان از تمام مزایای مراقبت از خود در این فصل بهره مند شد اما تحت تأثیر آنها قرار نگرفت؟ دکتر مارکوم میگوید اول از همه، زیادهروی نکنید. توجه به این نکته مهم است که برای برخی، سنت های تعطیلات استرس زا هستند. سنت های تعطیلات، بسته به سابقه و تجربیات زندگی شما، لزوماً خاطرات خوشی را برای همه به ارمغان نمی آورد.
اگر جشنهای تعطیلات و کارهایی که باید انجام دهید برای شما احساس مراقبت از خود ندارند و در عوض احساس سنگینی و خستگی میکنند، در این گزارش به چند نکته برای برطرف کردن این حس اشاره شده است.
برای سایر روش های خودمراقبتی نیز وقت بگذارید
طبق اعلام «بنیاد بین المللی خودمراقبتی»، تمام اقداماتی که می توان برای ارتقای خودمراقبتی انجام داد، عبارتند از برخورداری از یک رژیم غذایی متعادل، شرکت در فعالیت های بدنی مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا ورزش ، مصرف داروهای تجویز شده و حفظ تمام قرارهای درمانی و سلامتی خود.
تعیین اهداف کوچک و دست یافتنی
«بنیاد پیشگیری از خودکشی آمریکا» پیشنهاد میکند، اهداف روزانه کوچکی را تعیین کنید، مانند خواندن پنج صفحه، ارسال پیامک برای یک دوست ، یا تهیه یک وعده غذایی سالم، تا اگر تعطیلات طاقتفرسا به نظر میرسد، به خودتان احساس موفقیت کنید.
کند کردن روند روزانه زندگی
زمانیکه روند روزانه زندگی خود را کند می کنیم تا آگاهانه درگیر تجربیات خود در زمینه قدردانی ، شادی و انرژی ارتباطی شویم در واقع مزایای مراقبت از خود بسیار بیشتری را از سنت های تعطیلات خود به دست می آوریم.
روی تجربه تمرکز کنید
مارکوم میگوید: اگر بیشتر روی کیفیت تعاملات (بهجای نقص در دستور پخت کوکیها) و خود تجربه تمرکز کنیم، میتوانیم خودمان را در لحظه ثابت کنیم و از آن لذت ببریم.
برای شرکت در مراسم سنتی مرز تعیین کنید
کاپانو میگوید، تعیین مرزهای سالم در تعطیلات ممکن است به معنای رد کردن دعوتها در زمانی باشد که زیاد کار میکنید، یا حال خوشی ندارید و یا قبول دعوت تنها برای شرکت در بخشی از یک مراسم باشد.
مطالب مرتبط
- تفاوت احساسات در زنان و مردان
- آسیبشناسی تاثیر فضای مجازی بر بنیان خانواده
- نقش خانواده در سلامت روان
- مقاله بررسی آفتها و موانع فردی سلامت روح و روان از دیدگاه اسلام
- عصبانیت شدید خود را با این روش ها کنترل کنید
- واقعیت های جالب درباره مردان که غافلگیرتان می کند
- رژیم غذایی پرچرب موجب پیشرفت سرطان پروستات میشود
- عوارض فشارخون بالا چیست؟
تگها
مطالب پربیننده
- کافه زبان، دولینگو فارسی با تمام امکانات
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- درباره امیر کبیر
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- درباره محسن مهر علیزاده