مقالات سیاسی و اجتماعی
شناسنامه ملی
ملتها نقاط اوج و حضیض دارند. دقیقا مثل خود ما انسانها که هرکدام در زندگی خود نقاط قلهای را میتوانیم نام ببریم و طبیعتا علاقهمند به تکرارشان هستیم و با مرور خاطراتشان، سرزنده میشویم چون «توانستهایم»، نوید «میتوانیم» دیگری است.
ملتها نقاط اوج و حضیض دارند. دقیقا مثل خود ما انسانها که هرکدام در زندگی خود نقاط قلهای را میتوانیم نام ببریم و طبیعتا علاقهمند به تکرارشان هستیم و با مرور خاطراتشان، سرزنده میشویم چون «توانستهایم»، نوید «میتوانیم» دیگری است.
در ادامه یادداشت ۳۰ بهمن روزنامه فرهیختگان به قلم اسماء اسدیپور کارشناسارشد فلسفه تعلیموتربیت میخوانیم: بعضی که مرض به قلبهایشان رخنهکرده، علاقه دارند هروقت ملت عزیز ایران به نقاط اوج خود مثل ایامالله دههفجر افتخار میکند، نقاط حضیض زندگی خود را به ملت حقنه کنند و بگویند چون همه آدمهای آن روز که انقلاب کردند، زنده نیستند، پس انقلاب تمام شده است. اینها از درک مفاهیم کلان اجتماعی عاجزند.
ملتها نقاط اوج و حضیض دارند. دقیقا مثل خود ما انسانها که هرکدام در زندگی خود نقاط قلهای را میتوانیم نام ببریم و طبیعتا علاقهمند به تکرارشان هستیم و با مرور خاطراتشان، سرزنده میشویم چون «توانستهایم»، نوید «میتوانیم» دیگری است؛ همچنین نقاطی پست در زندگی داریم که دوست نداریم دوباره تکرار شوند و اگر بهخاطرشان میآوریم، برای پرهیز از تکرار آنهاست. یک جامعه هم دقیقا مانند یک انسان، موجودی زنده است و طراوت و شادابیاش را از یادآوری نقاط اوج خود بهدست میآورد. ملتی که بتواند نقاط اوج تاریخ خود را زنده نگه دارد و برای مسیر آینده از این نقاط اوج ایده و انرژی دریافت کند، ملتی روبهجلو است. مناسبتهایی که مقام معظم رهبری برای دیدار با مردم و قشرهای مختلف انتخاب میکنند، اکثرا ناظر به نقاط اوج حرکتهای جمعی ملت ایران در دهههای گذشته هستند.
همچون دیدار ۱۹بهمن با نیروی هوایی ارتش که یادآور بیعت شگفتیساز همافران با امامخمینی (قدسسره) است. ملتی که زنده است و درحال پیشروی، نیاز دارد که دائما از شیوه آفرینش نقاط اوج در گذشته الگو و انرژی بگیرد تا انگیزه خلق نقاط اوجی دیگر در امروز و فردایش زنده بماند.
نقاط اوجی که یک ملت میآفریند، منحصر به آفرینندگان حماسهها نیست. این افتخارات در شناسنامه افرادی که آن را بهوجود آوردهاند نوشته نمیشود، بلکه برای کل هویت آن ملت ثبت میشود. مثل سلولهای بدن آدمی که درطول عمر بارهاوبارها جایگزین میشوند، ولی تشخص فرد عوض نمیشود. نقاط اوجی که یک ملت ساخته، متعلق به تشخصی است که آن ملت دارد، نهفقط متعلق به تکتک افراد. افتخارات یک ملت متعلق به یک روح جمعیاست که با یک حرکت جمعی، در عالم ایجادشده؛ این روح جمعی، موجود جدیدی است که ویژگیهای منحصربهفرد خود را داشته و شخصیتی متمایز از مجموع تکتک افراد دارد. همچنانکه ما یک انسان را مجموع تکتک سلولهایش معنا نمیکنیم -چراکه سلولها دائما درحال جایگزین شدنند، اما هویت فرد از اول تا آخر زندگی برای او ثابت است- روح جمعی هم هویتی مستقل و البته برآیندی از همه ملت است.
چه شهدایشان که پیش از این از دنیا کوچ کردهاند ولی در آفرینش این روح جمعی مجاهدت کردهاند، چه آنها که هنوز در این دنیا زندگی میکنند و چه آنانی که بعدها و در نسلهای بعد به این مسیر میپیوندند و نسبت به حفظ این روح جمعی احساس مسئولیت میکنند. افراد انسانی درطول حیات یک ملت دائم میمیرند و جایشان را به انسانهای دیگر میدهند. حتی امام امت به ملکوتاعلی میرود، اما روحی که آن ملت به وجود آورده، ویژگیهایش و اهدافش با حفظ همان هویت پابرجاست. لذا مقام معظم رهبری میفرمایند: «این بیعت، بیعت با شخص نبود؛ بیعت با هدفها بود، بیعت با آرمانها بود... این یک کار معنوی بود، لذا این کار جریان دارد... هرکسی در هر دورهای در مسیر آن آرمانها حرکت کند، درواقع در این حرکت سهیم و شریک است.»
بعضی که مرض به قلبهایشان رخنهکرده، علاقه دارند هروقت ملت عزیز ایران به نقاط اوج خود مثل ایامالله دههفجر افتخار میکند، نقاط حضیض زندگی خود را به ملت حقنه کنند و بگویند چون همه آدمهای آن روز که انقلاب کردند، زنده نیستند، پس انقلاب تمام شده است. اینها از درک مفاهیم کلان اجتماعی عاجزند. مقام معظم رهبری در کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن میفرمایند: «جامعهای که دارای ولایت شد، مردهای است که دارای «جان» خواهد شد. یک مرده را شما در نظر بگیرید، این بیجان افتاده آنجا. مغز دارد، کار نمیکند. چشم دارد، نمیبیند... چرا؟ چون جان ندارد... جامعهای که ولایت ندارد، استعدادها در این جامعه هست، اما یا خنثی میشود، بههدر میرود، نابود میشود، هرز میشود یا بدتر، به زیان انسان به کار میافتد... .»ص(۵۶۷) لذا میبینیم که امام به همافران فرمودند: «شما ارتش را آزاد کردید، ارتش را از خدمت طاغوت به خدمت اسلام درآوردید.» ملت ایران تصمیم گرفت از ولایت طاغوت خارج شود و به ولایتالله داخل شود و این کاری مربوط به همان روح جمعی بود.
تا زمانی که این ملت تحت ولایتالله است، روحی دارد و جانی، و یک موجود واحد است اگرچه نسلهایی عوض شوند. خیل عظیمی که امروز دلش با انقلاب است و همچنین همه آنها که منتقد بعضی مدیریتها هستند و همین انتقادشان هم بهجهت دلسوزی برای انقلاب است، نهتنها در افتخاراتی که شهدای انقلاب آفریدهاند، سهیم هستند، بلکه با همه پیامبران و صلحا و شهدای تاریخ در یک عهد هستند و در یک کار مشترک و معنوی با آنها شریک. مقام معظم رهبری میفرماید: «وقتی جلوی امام شعار میدادند -ما همه سرباز توییم- امام فرمودند شما سرباز امام زمانید، سرباز قرآن و اسلام هستید.» امام شکستهنفسی یا تعارف نمیکرد، حقیقت را میگفت و این حقیقت ناظر به همان روح جمعی است. یا وقتی مقام معظم رهبری میفرمایند «بیعت با امامخمینی، بیعت با رسولالله است»، اشارهشان به اتصال ملت ایران به بعثت پیامبراکرم(ص) است، هرچند رسول خدا در قید حیات نباشند.
مطالب مرتبط
- دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران
- گسترش فساد در جامعه در دوران پهلوی
- مقاله علمی و پژوهشی اندیشه امام خمینی، ارتباطات اجتماعی و روابط سیاسی
- مقاله علمی و پژوهشی گفتمان پوشش زنان پس از انقلاب اسلامی
- مقاله علمی و پژوهشی انقلاب اسلامی و گفتمان های انتخاباتی
- مقاله علمی و پژوهشی انقلاب اسلامی ، کارکرد رسانه ها و حقوق مطبوعات
- مقاله علمی و پژوهشی انقلاب اسلامی در مطبوعات آمریکا
- فرار شاه و پایان رویای پهلویها
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- کتاب پیوند زخم خورده
- درباره فخرالدین عراقی
- درباره محسن مهر علیزاده
- کتاب آموزش علیه آموزش
- خلاصه کتاب سواد بصری