مقالات پزشکی

ارتباط کاهش وزن و ابتلا به سرطان روده بزرگ

ارتباط کاهش وزن و ابتلا به سرطان روده بزرگ

 اگرچه کاهش وزن ممکن است بر ظاهر شکم افراد تأثیر بگذارد اما مهم‌تر از آن نتایج مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد کم کردن وزن خطر ابتلا به سرطان کولورکتال یا کولون را کاهش می‌دهد.

 اگرچه کاهش وزن ممکن است بر ظاهر شکم افراد تأثیر بگذارد اما مهم‌تر از آن نتایج مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد کم کردن وزن خطر ابتلا به سرطان کولورکتال یا کولون را کاهش می‌دهد.

به گزارش پایگاه اینترنتی ام. اس. ان، سرطان کولورکتال یا کولون نوعی سرطان است که در روده بزرگ شروع می شود. روده بزرگ قسمت پایانی دستگاه گوارش است. سرطان روده بزرگ به طور معمول در بزرگسالان و افراد مسن شایع است، ولی ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد.

معمولاً در این بیماری ابتدا اشکالی به نام پولیپ در قسمت داخلی روده بزرگ تشکیل می شود. این توده های کوچک در ابتدا غیر سرطانی (خوش خیم) هستند اما با گذشت زمان برخی از این پولیپ ها می توانند به سرطان روده بزرگ تبدیل شوند.

اکنون نتایج یک مطالعه جدید که در مجله JNCI Cancer Spectrum منتشر شده است، نشان می دهد که حتی یک مقدار کم کاهش وزن می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

محققان در مطالعه‌ای درمورد غربالگری سرطان پروستات، ریه، کولورکتال و تخمدان، حدود ۱۷ هزار شرکت‌کننده را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند افرادی که در طول دوره این مطالعه  پنج ساله، وزن کم کردند، ۴۶ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به پولیپ در روده بزرگ بودند.

این رشد که آدنوم نیز نامیده می شود به شدت با ایجاد سرطان مرتبط است و به همین دلیل در جریان غربالگری کولونوسکوپی بیرون آورده می شوند.

کاهش وزن چقدر تفاوت ایجاد می کند؟

محققان در این مطالعه متوجه شدند شرکت کنندگانی که حدود ۶ پوند (۲.۷۲۱کیلوگرم) اضافه وزن داشتند ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به پولیپ بودند.

اگرچه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا اشاره می‌کند که سرطان کولورکتال سومین سرطان شایع در مردان و زنان است اما میزان کلی آن در ۲۰ سال گذشته رو به کاهش بوده است.

بسیاری از متخصصان بر این باور هستند که این کاهش به احتمال زیاد به دلیل غربالگری بیشتر از جمله توصیه‌های جدید مبنی بر این است که کولونوسکوپی به جای ۵۰ سالگی باید از ۴۵ سالگی شروع شود.

با این حال، این کاهش در میزان ابتلا به سرطان کولورکتال در همه گروه‌های سنی یکسان نیست.

به گفته یی کیان نانسی یو پزشک در بخش جراحی کولون و رکتوم در مرکز سرطان ام دی اندرسون( M.D. Anderson) در دانشگاه تگزاس، این روند برای افراد زیر ۴۰ سال در جهت دیگری است و این یک مشکل بزرگ است.

وی تصریح کرد: اگر روند فعلی ادامه یابد، احتمال دارد سرطان روده بزرگ در افراد زیر ۳۵ سال ۹۰ درصد افزایش یابد و سرطان رکتوم تا سال ۲۰۳۰، حدود ۱۲۵ درصد افزایش یابد.

این پزشک تاکید کرد: شیوع بیشتر این بیماری یک نگرانی مهم است، اما درمان نیز یک مساله جدی دیگر است. در حدود ۶۰ درصد از این بیماران جوان، سرطان کولورکتال در مرحله سوم  و چهارم تشخیص داده می شود که درمان آن سخت تر است.

نانسی یو یادآور شد: این بدان معناست که  رعایت استراتژی شیوه زندگی سالم، در هر سنی، بخش مهمی از کاهش خطر ابتلا به این سرطان است. به گفته انجمن سرطان آمریکا، علاوه بر کاهش وزن، سایر راه‌های کاهش خطر کولورکتال، ورزش منظم و همچنین مصرف یک رژیم غذایی سالم با میوه‌ها و سبزیجات فراوان است.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه