مقالات فناوری نانو

عرضه نوآوری‌ها و فناوری‌ها در قالب یک رویداد

عرضه نوآوری‌ها و فناوری‌ها در قالب یک رویداد

دانشگاه آزاد در آخرین اقدام خود در حوزه فناوری و نوآوری قرار است رویدادی را با عنوان رویداد گام دوم برگزار کند که سراهای نوآوری در این رویداد نقش اساسی دارند. رویدادی که دانشگاه آزاد با تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری در سطح ملی ظاهر می‌شود.

دانشگاه آزاد در آخرین اقدام خود در حوزه فناوری و نوآوری قرار است رویدادی را با عنوان رویداد گام دوم برگزار کند که سراهای نوآوری در این رویداد نقش اساسی دارند. رویدادی که دانشگاه آزاد با تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری در سطح ملی ظاهر می‌شود.

سراهای نوآوری با محوریت حمایت از کارآفرینان، افراد مستعد، ایده‌پرداز و خلاق ازطریق ایجاد بسترهای حمایتی و توانمندساز، سعی در پرورش ایده‌های نو و کاربردی با رویکرد اشتغالزایی دانش‌بنیان و ثروت‌آفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی دارند. سرای نوآوری یک نهاد اجتماعی است که ازطریق ایجاد شبکه‌های نوآوری شامل آموزش‌های فناوری و خلاقیت، مدارس کسب‌وکار، مراکز نوآوری، شتاب‌دهنده‌ها، مراکز رشد، پارک علم‌وفناوری و با بهره‌گیری از زیرساخت‌های آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی و با تمرکز بر یک حوزه فناورانه منجربه پیشرفت جامعه در آن حوزه می‌شود.

ایجاد سرای نوآوری در دانشگاه آزاد با هدف حرکت به‌سمت دانشگاه‌های کارآفرین و نسل سوم بود؛ حرکتی که برای توسعه امور پژوهشی و ایجاد درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه شکل گرفت. دانشگاه آزاد برای رسیدن به این هدف یعنی همان دانشگاه فناورانه و حل مساله در ابتدا معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری را تأسیس کرد تا برای ترویج نوآوری و کارآفرینی در کشور اقدامات مؤثری انجام دهد. سپس سراهای نوآوری در این دانشگاه راه‌اندازی شد تا زیست‌بوم فناوری توسعه پیدا کند. سرای نوآوری شامل مراکز رشد، صاحبان سرمایه، شتاب‌دهنده‌ها و پارک‌های علم‌وفناوری است و استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در آن فعالیت دارند. درواقع تمرکز اصلی در این سراها روی اقدامات پژوهشی و فناورانه است و می‌خواهد دانشگاه آزاد اسلامی را به دانشگاهی کارآفرین، کارآمد و سرآمد تبدیل کند.

دانشگاه آزاد در آخرین اقدام خود در حوزه فناوری و نوآوری قرار است رویدادی را با عنوان رویداد گام دوم برگزار کند که سراهای نوآوری در این رویداد نقش اساسی دارند؛ رویدادی که دانشگاه آزاد با تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری در سطح ملی  ظاهر می‌شود. در این گزارش در گفت‌وگو با معاون سرای نوآوری رباتیک و اتوماسیون صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، رئیس سرای نوآوری فناوری ارتباطات و اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، رئیس سرای‌ نوآوری فناوری‌های پیشرفته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین و رئیس سرای نوآوری تکنولوژی نساجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک از آخرین اقدامات و همچنین برنامه‌های آنها در رویداد گام دوم جویا شده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

معاون سرای نوآوری رباتیک و اتوماسیون صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد:

 

۵۱هسته و ایده استارتاپی از ۱۷ رویداد به سازمان مرکزی معرفی می‌شوند

ایده راه‌اندازی سرای نوآوری رباتیک و اتوماسیون صنعتی در سال ۹۸ و بعد از بازدید معاونت پژوهش و فناوری سازمان مرکزی از مجموعه رباتیک یزد که سابقه خوبی در مسابقات رباتیک کل کشور دارد، شکل گرفت.

محمدمهران‌ لسان‌صدق، معاون سرای نوآوری رباتیک و اتوماسیون صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در گفت‌وگو با «فرهیختگان» درخصوص این سرا توضیح داد: «ایده راه‌اندازی سرای نوآوری رباتیک و اتوماسیون صنعتی در سال ۹۸ و بعد از بازدید معاونت پژوهش و فناوری سازمان مرکزی از مجموعه رباتیک یزد که سابقه خوبی در مسابقات رباتیک کل کشور دارد، شکل گرفت.»  او اضافه کرد: «بعد از این بازدید با تهیه یک پروپوزال و طرح تجاری، طرح راه‌اندازی این سرای نوآوری به سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی ارسال و مورد تصویب سازمان مرکزی قرار گرفت. این سرا در راستای توسعه فن‌بازار دانشگاه آزاد اسلامی طبق دستورالعمل سراسری طراحی شده و ازنظر ساختار شامل شتاب‌دهنده، مرکز رشد تخصصی، پارک علم‌وفناوری، مدرسه کسب‌وکار و همچنین صندوق خطرپذیر است.» معاون سرای نوآوری رباتیک و اتوماسیون صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد با بیان اینکه هرکدام از سراهای نوآوری یک مأموریت تخصصی دارند، ادامه داد: «درواقع این سراها در هر منطقه براساس پتانسیل و ظرفیت‌ها و نیازهای منطقه طراحی شده‌اند. این سرای نوآوری نیز براساس همین موضوع در یزد طراحی و به تصویب رسید. این سرا در بازدید سورنا ستاری، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تدوین شد و با ارائه کمک ۵ میلیاردی لزوم راه‌اندازی این سرا را مورد تاکید و رصد قرار داد.»

لسان با اشاره به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد گفت: «دانشگاه آزاد یزد جزء برترین دانشگاه‌های کشور در حوزه رباتیک بوده و در انجمن رباتیک دانشگاه نیز چندین شرکت دانش بنیان و فناور ایجاد شده، بر همین مبنا باوجود زیرساخت‌های مناسبی که در این حوزه وجود دارد، زمینه لازم برای ایجاد سرای نوآوری در حوزه رباتیک واحد یزد فراهم شد. نحوه کار ما در حوزه رباتیک به‌صورتی بوده که بسیاری از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی خواستار عضویت در انجمن رباتیک واحد یزد بودند.» او خاطرنشان کرد: «از اهداف راه‌اندازی سراهای نوآوری کمک به توانمندسازی هسته‌ها و شرکت‌های فناور و تکمیل زیست‌بوم فناوری است. درحال حاضر آماده‌سازی ساختمان اصلی سرای نوآوری رباتیک و اتوماسیون صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد دردست اقدام است و هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.» لسان گفت: «درحال پذیرش ایده‌ها در این سرای نوآوری هستیم و فضای کار اشتراکی آماده است و تلاش داریم با منتورینگ و مشاوره درکنار هسته‌های استارتاپی قرار بگیریم. همچنین می‌خواهیم با برنامه‌ریزی‌های مدون و اصولی به رشد شرکت‌های فناور کمک کنیم.» معاون سرای نوآوری رباتیک و اتوماسیون صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد درخصوص رویداد گام دوم نیز توضیح داد: «گام دوم دانشگاه آزاد یک رویداد ملی است که قرار است در اردیبهشت‌ماه سال آینده از هزار استارتاپ، هزار شرکت فناور و خلاق و هزار هسته پژوهشی و زیرساخت آزمایشگاهی در تمام کشور در محل مصلی تهران رونمایی شود. درحقیقت این رویداد نشان‌دهنده توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های دانشگاه آزاد اسلامی است که در راستای گام دوم انقلاب اسلامی به مسئولان، نهادها، کارآفرینان، صنایع و عموم مردم معرفی خواهد شد.»

او در ادامه اظهار کرد: «در این راستا برای استان‌های مختلف مأموریت‌های متنوعی طراحی شده و هرکدام سهمی در برگزاری این رویداد خواهند داشت. برای استان یزد نیز با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، هسته‌های پژوهشی و زیرساخت‌های آزمایشگاهی معرفی شده و توانمندی‌ها در این حوزه احصا شده است. در زمینه استارتاپ‌ها، با مسئولیت مستقیم مرکز رشد فناوری یزد، ۱۷ رویداد طراحی شده است که پس از برگزاری این رویدادها درصدد هستیم ۵۱ هسته و ایده استارتاپی را که از بهترین‌های این ۱۷ رویداد هستند به سازمان مرکزی معرفی کنیم.»

لسان تصریح کرد: «از مزایای برگزاری این رویدادها برای استارتاپ‌ها و صاحبان ایده، علاوه‌بر جوایز نقدی که در هر رویداد اعطا می‌شود، امتیاز استقرار در مرکز رشد، پشتیبانی و حمایت مدیریتی و مشاوره‌ای از هسته‌ها خواهد بود. همچنین تلاش داریم با آموزش‌های فناوری، نوآوری و اصول راه‌اندازی کسب‌وکارها بتوانیم به افراد صاحب ایده ازجمله اساتید و دانشجویان کمک کنیم تا بتوانند راه مطئمنی را در راه‌اندازی کسب‌وکارهای کوچک و خلاق طی کنند.» او تاکید کرد: «درواقع تلاش داریم به دانشجویان و اساتید دارای ایده کمک کنیم تا ایده و علم خود را به ثروت تبدیل کنند. این رویداد در راستای اهداف راهبردی دانشگاه آزاد اسلامی که همان تبدیل به دانشگاه کارآفرین است، طراحی شده است.»

رئیس سرای نوآوری فناوری ارتباطات‌واطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان :

احصای ۱۰ ایده فناورانه از واحدهای ۲۸‌گانه استان اصفهان

سرای نوآوری فناوری ارتباطات و اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان درحال توسعه است. در تنها مرکز شتاب‌دهنده سرای نوآوری، یک شرکت سه‌جانبه ازطرف دانشگاه، صندوق پژوهش نوآوری و سازمان نظام صنفی به نام نوپا در سرا مستقر شده و فعالیت‌های شتاب‌دهنده سرایی را پیگیری می‌کند. همچنین ۵۱ درصد از سهام شرکت به‌نام دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان است.

فرساد زمانی، رئیس سرای نوآوری فناوری ارتباطات‌واطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان درخصوص عملکرد سال ۱۴۰۰ این سرای نوآوری عنوان کرد: «سرای نوآوری فناوری ارتباطات و اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان درحال توسعه است. در تنها مرکز شتاب‌دهنده سرای نوآوری، یک شرکت سه‌جانبه ازطرف دانشگاه، صندوق پژوهش نوآوری و سازمان نظام صنفی به نام نوپا در سرا مستقر شده و فعالیت‌های شتاب‌دهنده سرایی را پیگیری می‌کند. همچنین ۵۱ درصد از سهام شرکت به‌نام دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان است.»

او اضافه کرد: «شرکت نوپا توانسته تیم‌های بیشتری را جذب کند؛ در این زمینه سازمان نظام صنفی کمک‌های شایان‌توجهی انجام داد. همچنین صندوق پژوهش نوآوری، ۶۰۰ میلیون تومان سرمایه به سرای نوآوری کمک کرده است. شرکت نوپا توانسته چندین سرمایه‌گذار دیگر را مانند شرکت خطرپذیر هدهد و شرکت آیفاند در مرکز مستقر کند و همچنین یک استارتاپ استودیو توسط این شرکت راه‌اندازی شده که ۸ شرکت زیرمجموعه آن به فعالیت مشغول هستند.»

رئیس سرای نوآوری فناوری ارتباطات‌واطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان با بیان اینکه مرکز رشد دانشگاه امسال با استفاده از تجهیزات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان چندین واحد فناور در سرای نوآوری مستقر کرده است، افزود: «درحال حاضر ۱۲ واحد فناور در مرکز رشد مشغول‌به کار هستند. در فعالیت‌های امسال مرکز سرای نوآوری، یک‌سری محصول مانند آموزش مجازی بومی و سامانه تخصیص منابع تولید شده است. از دیگر طرح‌های سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد می‌توان به کنسرسیوم هوش مصنوعی اشاره کرد که به‌تازگی در استان راه‌اندازی شده و قرار است با این کنسرسیوم، تیم‌های هوش مصنوعی استان را تقویت کرده و در بحث صنعت بتوانیم فعالیت درخور توجهی داشته باشیم.»

او تصریح کرد: «همچنین در طرح‌های پویش و پایش به‌دنبال طرح‌های فناوری اطلاعات هستیم تا از آنها حمایت کنیم. سرای نوآوری درپی تقویت ارتباط خود با صنعت است و توانسته در این راستا نیز چندین تفاهمنامه ازجمله تفاهمنامه با شرکت پخش فرآورده‌های نفتی و شرکت فناوری ارتباطات دنیز منعقد کند که فعالیت آنها در زمینه سلامت خواهد بود.» او درخصوص نقش سرای نوآوری فناوری و ارتباطات در رویداد گام دوم گفت: «مجموعه‌ای در سرای نوآوری تشکیل شده که قرار است این سرا را به‌سمت فناورهای خلاق و استارتاپ‌ها پیش برده و هدف سرای نوآوری ما نیز تجمیع گروه‌های پژوهشی و ایده‌های نوآورانه مبتنی‌بر فناوری در محورهای تخصصی فناوری اطلاعات است. درواقع می‌خواهیم با تأمین جوایز بتوانیم این ایده‌ها را جذب کرده و به تولید برسانیم.» زمانی در ادامه اظهار کرد: «به دنبال آن هستیم تا در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی جذب و تامین مالی برای گرفتن ایده‌ها راداشته باشیم. درواقع می‌خواهیم نوعی تشویق برای ایده‌های استارتاپی درنظر گرفته شود. برگزاری دو رویداد را در این راستا تدارک دیده‌ایم که فراخوان این دو رویداد برای ایده‌ای فناورانه در حوزه هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات را به‌زودی اعلام خواهیم کرد.» 

او اضافه کرد: «این دو رویداد تا اردیبهشت سال آینده برگزار خواهد شد؛ یکی از این رویدادها پانزدهم اسفند ماه امسال و دومین رویداد نیز آخر فروردین ماه سال ۱۴۰۱ خواهد بود. ۲۸ واحد دانشگاهی در استان اصفهان حضور دارند که به نظر می‌رسد از هرکدام از این رویدادها ۱۰ ایده فناورانه احصا شود.»

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه