واکسن کرونا

سینوفارم و پاستوکووک بزنید!

سینوفارم و پاستوکووک بزنید!

 با تغییر ماهیت ویروس کرونا و جهش‌هایی که در ماه‌های اخیر از خود نشان داد، لزوم واکسیناسیون کودکان جدی‌تر شده و بیشتر کارشناسان بر این باور هستند که زدن واکسن برای کودکان بهتر از نزدن آن است، زیرا ممکن است سویه جدید کودکان را بیش از بزرگسالان درگیر کند.

 با تغییر ماهیت ویروس کرونا و جهش‌هایی که در ماه‌های اخیر از خود نشان داد، لزوم واکسیناسیون کودکان جدی‌تر شده و بیشتر کارشناسان بر این باور هستند که زدن واکسن برای کودکان بهتر از نزدن آن است، زیرا ممکن است سویه جدید کودکان را بیش از بزرگسالان درگیر کند.

در ادامه گزارش ۱۴ دی روزنامه شهروند آمده است: ماجرای واکسیناسیون کودکان زیر ١٢ سال از همان روزهای نخستی که واکسیناسیون در کشور آغاز شد، محل بحث و گفت‌وگوی بسیاری از کارشناسان بود. برخی از کارشناسان بر انجام واکسیناسیون کودکان زیر ١٢ سال تاکید داشتند و برخی نیز بر این موضوع صحه می‌گذاشتند که ممکن است واکسیناسیون برای این کودکان الزامی نداشته باشد.اما با تغییر ماهیت ویروس کرونا و جهش‌هایی که در ماه‌های اخیر از خود نشان داد، لزوم واکسیناسیون کودکان جدی‌تر شده و بیشتر کارشناسان بر این باور هستند که زدن واکسن برای کودکان بهتر از نزدن آن است، زیرا ممکن است سویه جدید کودکان را بیش از بزرگسالان درگیر کند.
 

بحث واکسیناسیون کودکان جدی است

بحث واکسیناسیون کودکان به اندازه‌ای جدی شده که روز گذشته کمیته علمی کرونا واکسیناسیون افراد ۵ تا ١٢ سال را بررسی و با آن موافقت کرد. آمارها  نشان می‌دهد که در حال حاضر بیش از ١٥٠ نفر در کشور به سویه جدید کرونا یعنی اُمیکرون مبتلا شده‌اند و باید جلوی گسترش آن را گرفت.اما خوشبختانه به دلیل اینکه واکسیناسیون در کشور ما نسبت به دیگر کشورها به زمان حاضر نزدیک‌تر بوده، سطح ایمنی جامعه بالاست و این موضوع که  اُمیکرون بخواهد همه جامعه را فرا بگیرد، فعلا مشاهده نشده و در واقع سونامی اُمیکرون در کشورهایی که واکسیناسیون گسترده داشته‌اند، مشاهده نشده است.


تاکنون اُمیکرون در کشور ما شدید نبوده است

بر اساس آمارها  اکثر مبتلایان اُمیکرون بیماری مختصر داشته و  در این دسته از بیماران درگیری شدید با ریه دیده نشده است. اما با این وجود بسیاری از کارشناسان تاکید می‌کنند که برای آنکه در دام پیک ششم گرفتار نشویم، باید واکسیناسیون به طور گسترده انجام شود، چراکه دو دوز واکسن برای اُمیکرون ایمنی کافی ایجاد نمی‌کند و باید برای افزایش ایمنی دوز سوم را تزریق کرد.برای کودکان ٥ تا ١٢ سال نیز تزریق واکسن کرونا توصیه می‌شود، این موضوعی است که دبیر علمی کمیته کشوری کرونا به آن اشاره کرده و می‌گوید: «تاکنون تزریق واکسن برای کودکان زیر ١٢ سال توصیه نمی‌شد، اما به دلیل واکنش‌هایی که این واکسن در برابر اُمیکرون نشان می‌دهد، توصیه می‌شود که برای این گروه سنی نیز واکسن تزریق شود تا آنها نیز نسبت به عوارض این سویه در امان باشند، به همین دلیل این موضوع در کمیته علمی کرونا بررسی و تایید شد.او در پاسخ به این سوال که چه واکسنی برای این گروه سنی مناسب است، می‌گوید:‌ «با توجه به اینکه سازمان غذا و دارو کمیته علمی قوی دارد، هر واکسنی که به وسیله سازمان غذا و دارو تایید شود، از نظر کمیته علمی هم تایید شده است.»

او تاکید می‌کند که  سازمان غذا و دارو معمولا زمانی مجوز می‌دهد که اطلاعات کافی در آن رده سنی،  کارایی واکسن و نبود عوارض جدی آن وجود داشته باشد. براساس مطالعات انجام‌شده در دنیا و اطلاعات موجود واکسن سینوفارم و پاستوکووک برای گروه ۵ تا ۱۲ سال مورد تایید است.او توضیح می‌دهد که مطالعات نشان داده که سنین ۵ تا ۱۲ سال دوز بالاتر هم می‌توانند بزنند، اما معمولا میزان دوز دریافتی این گروه سنی از دوز افراد بالغ کمتر است.دبیر علمی کمیته کشوری کرونا تاکید می‌کند که براساس مطالعات صورت‌گرفته در کشورهای دیگر دنیا و اویدنس‌های موجود برای آنکه بتوانیم جلوی گسترش وسیع اُمیکرون را بگیریم، باید واکسیناسیون انجام دهیم و این ماجرا برای سنین پایین نیز باید مورد توجه قرار گیرد. از سوی دیگر با توجه به اینکه سویه اُمیکرون در کشورهای دیگری که گسترش وسیع‌تری داشته، بیشتر سنین پایین را مبتلا کرده و در برخی کشورها حتی آمار ابتلا و بستری اطفال را به ۳۰درصد رسانده است، به همین دلیل واکسیناسیون این رده سنی ضرورت دارد.


واکسیناسیون کودکان در اولویت

رئیس مرکز تحقیقات انستیتوی پاستور ایران نیز معتقد است که باید هر چه زودتر واکسیناسیون گروه سنی ٧ تا ١٢ سال انجام شود تا در دام پیک ششم گرفتار نشویم.او به «شهروند» توضیح می‌دهد که واکسیناسیون کودکان در بسیاری از کشورها آغاز شده است و این نشان می‌دهد که اثر این واکسن روی کودکان به خوبی آزمایش شده و اثرات مثبت برای کودکان دارد.آمیتیس رمضانی تاکید می‌کند که در برخی از کشورها که با پیک شدید اُمیکرون روبه‌رو شده‌اند، کودکان نیز درگیر بوده‌اند. پیش از این در سویه‌های دیگر کرونا کودکان تا حدودی مصون بودند و کمتر به این ویروس مبتلا می‌شدند و در صورت ابتلا نیز با نوع شدید آن درگیر نمی‌شدند. اما در این سویه در کشورهایی مانند آفریقای‌جنوبی که سویه جدید از آنجا آغاز شد، کودکان به شدت بیمار می‌شدند و این نشان می‌دهد که عدم‌واکسیناسیون برای گروه سنی زیر ١٢ سال می‌تواند برای آنها خطرناک باشد.


پیشگیری از اپیدمی پیک ششم

فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی تاکید می‌کند که ما باید بتوانیم پیشگیری از اپیدمی پیک ششم را در دستور کار خود قرار دهیم و در کنار تزریق دوز سوم بزرگسالان،  واکسیناسیون کودکان را نیز در دستور کار قرار دهیم.به اعتقاد رمضانی بازگشایی مدارس در زمانی که اُمیکرون شیوع پیدا کرده است، می‌تواند تا حدودی خطرناک باشد، زیرا به گفته این متخصص سرایت این سویه جدید پنج برابر بیشتر از سویه‌های قبلی است. از طرف دیگر کودکان به دلیل اینکه پروتکل‌های بهداشتی را کمتر رعایت می‌کنند، بیشتر در معرض بیماری قرار می‌گیرند. از سوی دیگر مدارس باز شده است و تعدادی از دانش‌آموزان در کلاس تجمع می‌کنند، اما به دلیل سرما کمتر می‌توانند پنجره‌ها را باز نگه دارند، در واقع تهویه مناسبی در کلاس‌ها وجود نداشته و این می‌تواند سرایت اُمیکرون را بیشتر کند.


استفاده از تجربیات گذشته

به اعتقاد این فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی باید پیشگیری را بر درمان مقدم بدانیم و از تجربه‌های گذشته‌مان برای جلوگیری از فاجعه درس بگیریم، زیرا در پیک‌های قبلی تلفات زیادی داشتیم و تعداد زیادی از هموطنان خود را از دست دادیم.رمضانی تاکید می‌کند که در حال حاضر برخی از کشورها مانند کانادا که درگیر سویه جدید اُمیکرون شده‌اند، با مشکل درمان و نبود تخت‌های بستری روبه‌رو شده‌اند و ما نباید اجازه دهیم به این مرحله برسیم.


واکسیناسیون راه فرار از اپیدمی

در واقع واکسیناسیون مهم‌ترین راه برای جلوگیری از پیک جدید و همه‌گیری است و در واقع نباید اجازه دهیم مشکلات قبلی تکرار شود، زیرا کادر درمان توان تحمل فشار بیش از این را ندارد. رئیس مرکز تحقیقات انستیتوی پاستور بر این باور است که برای گروه سنی کودکان ٧ تا ١٢ سال نیز سینوفارم واکسن مناسبی است، زیرا این واکسن در چین به کودکان این گروه سنی تزریق شده و نتایج مثبتی نیز داشته است، از سوی دیگر آزمایش‌های زیادی روی واکسن پاستو کووک صورت گرفته است که نشان می‌دهد این واکسن برای گروه سنی کودکان بسیار مناسب است. در کشور کوبا نیز این واکسن که به نام سوپرانو٢ شناخته شده، برای کودکان تزریق شده است و در حال حاضر این واکسن برای تزریق به کودکان مناسب به نظر می‌رسد.

مطالب مرتبط

تگ‌ها

مطالب پربیننده

پربیننده
آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه