ویژه سالگرد شهادت سردار سلیمانی
از سیره عملی تا مکتب حاج قاسم
سردار شهید سلیمانی به عنوان اسطورهای بی بدیل و قهرمانی ملی از جایگاهی ویژه برخودار است، موضوعی که سبب شد تا رسانههای داخلی در سالگرد شهادت وی، یادداشت و مطالب خود را به این مهم اختصاص دهند.
سردار شهید سلیمانی به عنوان اسطورهای بی بدیل و قهرمانی ملی از جایگاهی ویژه برخودار است، موضوعی که سبب شد تا رسانههای داخلی در سالگرد شهادت وی، یادداشت و مطالب خود را به این مهم اختصاص دهند.
رسانههای کشور دوازدهم دی ۱۴۰۰ خورشیدی به موضوع دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی پرداختند و اصولگرایان، اعتدالگرایان و اصلاحطلبان هر کدام گزارش، یادداشت و مصاحبههایی در این خصوص منتشر کردهاند که در ادامه بخشی از آنها رصد میشود.
رسانههای اصولگرا
ستاره قاسم در کهکشان راه خمینی
در بخشی از یادداشت محمد صرفی که در روزنامه کیهان منتشر شده میخوانیم: آنچه قاسم را از دیگر خوبان سوا میکرد، آن بود که او اهل قناعت نبود. بله! قناعت همیشه هم چیز خوبی نیست. اگر در تقسیم خوبیها به دایره تنگ و حقیری در اطراف خود قناعت کنی، چنین میشود. قاسم آرامش و امنیت و لبخند را برای همه انسانهای روی زمین میخواست نه فقط برای اهالی قناتملک و کرمانیها و ایرانیها. برای او فرقی نداشت که این زن و مرد و کودک چه زبانی دارند، چه آیینی و خطوط جغرافیا آنان را چگونه تقسیم کرده است. امنیت و آرامش و لبخند حق همه بود و وحشت و اضطراب حق همه آنهایی که آن حق را از دیگران سلب کرده بودند. اینجاست که قاسم را میتوان در دو شمایل دید. شمایلی نرمتر از حریر و دلنازکتر از کودکان که گویی هنوز کودکی پنج ساله در قناتملک است. همانقدر دل کوچکی دارد. از ته دل میخندد و مثل ابربهارگریه میکند. و شمایلی دژم و غضبناک که گویی خدای جبار و منتقم به او مأموریت داده است تا بندگان طاغی و خونریزش را به دست او هلاک کرده و راهی دوزخ سازد.
سردار، شهادت نمیتوانست عاشق شما نباشد
کیهان یادداشتی دیگر درخصوص شهید سلیمانی منتشر کرده است. در این یادداشت به قلم مرضیه زمانی دهکردی آمده است: حاج قاسم، شهادت جانفشانیهای شما را در خطرناکترین نقاط جنگ دیده بود، آوازه خدمت خالصانه شما را به مردم شنیده بود. از حال خوشتان وقتی در کنار کودکان شهدا بودید، خبر داشت. شهادت عاشق نمازهای شب و خلوت عاشقانهتان با خدا شده بود. دلتنگیتان را برای دوستان شهیدتان وقتی بر سر مزارشان سوره حشر میخواندید بارها دیده بود. و مگر شهادت میتوانست شما را در آغوش نگیرد؟
سردار دلها خوش به حال شهادت که نگینی چون شما را دربرگرفته است.
شما که همه زندگیتان در راه خدا و به خاطر رضای خدا بوده. و در آخرین یادداشتی که نوشتید از خدا خواسته بودید که شما را بپذیرد که عاشق دیدار خدا شده بودید. و خدا هم حتما عاشق مرام و روح پرطراوت بندگیتان بوده که شهادت را نصیبتان کرده. سردار خوش به حال شما که عاشق خدا و عاشق شهادت بودید.
حاجقاسم مصداق من ینتظر و مابدلوا تبدیلا
در بخشی از یادداشت وطن امروز می خوانیم: با بررسی سیره عملی حاجقاسم متوجه میشویم او در هر ۲ بعد ولایت به مرحله بالا و تقریبا دستنیافتنی میرسد. مردمی بودن، بیادعا بودن، متواضع بودن و نگاه دینی و انقلابی به آدمها، ویژگیهاییاست که حاجقاسم دارد و نشان همبستگیاش با دیگر مؤمنان است. تشییع میلیونی پیکر او در شهرهای مختلف و کهکشانی از مردم که دور او ایجاد شد، نشان میدهد اتفاقا مردم به این نگاه حاجقاسم پاسخ دادهاند و او را یکی از خودشان میدانند که در مقابل دشمن ایستاده است.
به راهبردها و مکتب حاجقاسم سلیمانی بیندیشیم
در بخشی از یادداشت وطن امروز به قلم غلامرضا منتظری نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، می خوانیم: حاجقاسم سلیمانی چهرهای بود که پس از شهادت، مکتبش شکوفا شد و گلبرگ دفتر زندگیاش از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «مکتب حاجقاسم» مطرح شد؛ رهبر معظم انقلاب فقط به ۲ نفر عنوان مکتب دادند که نفر اول حضرت امام خمینی(ره) و دیگری هم حاجقاسم سلیمانی بودند. وقتی میگوییم «مکتب» معنایش آن است که بناست نقشه زندگی در ابعاد مختلف باشد که این موضوع نشاندهنده جامعیت فرد در حوزههای متعدد است؛ جامعیت حاجقاسم سلیمانی اسباب وحشت دشمنان را فراهم کرد و قلمرو تأثیرگذاری او در مقیاس ملی و بینالمللی در دشمنان خوف عظیمی را به وجود آورد که چشم دیدن او را نداشتند.
آنها نتوانستند حاجقاسم را تحمل کنند و با وجود اینکه میدانستند ترور این سردار بزرگ اسلام برای آنها هزینه سنگینی دارد اما دست به این کار زدند؛ عظمت حاجقاسم سلیمانی آنجاست که حتی سرسختترین دشمنانش هم میگویند او دشمن ما اما قابل تحسین بود لذا این نکته حائز اهمیت است. باید هر سال مرور کنیم چقدر مکتب حاجقاسم سلیمانی سرلوحه زندگی ما قرار گرفته است؛ حاجقاسم سلیمانی معتقد بود هزینه مقاومت کمتر از هزینه سازش است؛ آیا باید ببینیم ما اینگونه هستیم؟ زیرا مکتب فقط شعار نیست؛ حاجقاسم معتقد بود باید همگی به استحکام عمود خیمه ولایت بیندیشیم؛ آیا ما اینگونه هستیم؟
فضای ضد امریکایی منطقه در دومین سالگرد ترور سردار سلیمانی
روزنامه جوان در گزارشی آورده است: در شرایطی که امریکاییها با ترور سردار سلیمانی در پی تضعیف محور مقاومت بودند، با گذشت دو سال از ترور این شهید، منطقه شاهد تحرکات فزاینده ضد امریکایی است. عراقیها در تجمع میلیونی به مناسبت شهادت سرداران مقاومت در بغداد، پرچم امریکا را به آتش کشیده و خواهان خروج اشغالگران از کشورشان شدند، صدها نفر از بحرینیها هم با گرامیداشت یاد شهدای مقاومت با برگزاری تظاهرات شبانه شعارهای ضد امریکایی سردادند.
سبکبار و سبکبال!
روزنامه جوان در یادداشت دیگری به ساده زیستی شهید سلیمانی اشاره کرد و نوشت: جهانیان در قاب تلویزیون و رسانهها چهره مردی را مشاهده کردند که به عنوان اسطورهای بی بدیل و قهرمانی ملی فکر همه را به خود مشغول کرد. همه او را با نام سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی میشناسند، اما درون این عنوان و بالاخص در شخصیت این بزرگمرد رمزی نهفته است که باعث شده محبوب و سردار دلها شود و شایسته احترام قرار گیرد. این رمز، ساده زیستی و قناعت است. بیتردید زیستساده یکی از بزرگترین رموز محبوبیت سلیمانی است. او در هر زمان و هر مکانی که احساس میکرد باید دردی از دردهای مردم را با محبتش درمان کند، بلافاصله حضور پیدا میکرد، اما نه حضور تشریفاتی بلکه حضوری ساده، بی ریا، بی آلایش و متواضعانه. تصاویر در آغوش کشیدن کودکان و بازماندگان مدافعان حرم همراه با نوازش دستهای پدرانه بر سر آنان پرده از روحیهای ساده و بی آلایش برداشت و همه را مجذوب این خلقوخو کرد.
راهپیمایی پاسخ میلیونی
به گزارش روزنامه ایران، شهرهای مهم عراق بخصوص بغداد دیروز همزمان با پایان مهلت قانونی خروج اشغالگران امریکایی و دومین سالگرد شهادت فرماندهان مقاومت تجمع میلیونی برگزار کردند.
حضور قابل توجه سیل جمعیت حتی منجر به ترافیک سنگین در ورودیهای بغداد شد. عراقیها از استانها و شهرهای مختلف خود را به میدان «الحریه» در منطقه «الکراده» واقع در مرکز بغداد رساندند. این جمعیت چشمگیر تنها در روزهای برگزاری مراسم مذهبی دیده شده است. مردم بغداد با برپا کردن چادرها و موکبهای مختلف برای پذیرایی از تظاهرات کنندگان و استقرار نیروهای حشدالشعبی برای تأمین امنیت خواستار پایان دادن به اشغالگری امریکا شدند. در فضای مجازی هم هشتگ #نحن_قاسم، #اخراج_المحتل_مطلب_وطنی (اخراج اشغالگر خواسته ملی است) و #تأرکم_خروج_المحتل (خونخواهی شما اخراج اشغالگران است) ترند شد و مردم اعلام کردند که حضور نیروهای امریکایی بههر دلیلی را تحمل نخواهند کرد.
در این تظاهرات که راهپیمایی «پاسخ میلیونی» نامگذاری شده رئیس حشد الشعبی عراق اعلام کرد: «ترور شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس جنایتی علیه ملت و حاکمیت عراق است. ما با شهدای فرماندهان پیروزی عهد میبندیم که در مسیر پیروزی و شهادت پیش میرویم. امروز روز وفاداری به شهدای پیروزی است. حضور بیگانگان برای عراقیها بویژه در زمینه همزیستی مسالمتآمیز مفید نخواهد بود. عقب نشینی نیروهای امریکایی و خارجی از عراق ضمانتی است تا این کشور باعزت و کرامت زندگی کند.»
حاج قاسم نماد عظمت این انقلاب است
روزنامه ایران در گزارشی به سخنان محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی در جمع پرسنل وزارت اطلاعات پرداخت و به نقل از وی نوشت: چنین شخصیتی در انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس جوانه زد و رشد کرد و امروز میبینیم که انقلاب ما چنان درخت تناوری شده و چنان دژ مقاومی شده که در مقابل رژیم صهیونیستی و امریکا میایستد و نماد عظمت و ایستادگی این انقلاب و این مکتب شخصیتهایی همچون سردار سلیمانی هستند.
وی با اشاره به شخصیت خداباور و مردمی شهید سلیمانی تأکید کرد: حاج قاسم به معنای واقعی کلمه به سنتهای الهی باور داشت و متکی به مردم بود و در ۴۰ سال گذشته برای این مردم مجاهدت کرد، خون دل خورد و برای امنیت آنها خون داد.
گزارش تحلیلی میدلایست در سالگرد شهادت سردار سلیمانی
به گزارش روزنامه ایران، وبگاه تحلیلی «میدلایست مانیتور» در مطلبی در آستانه سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و یاران شهیدش نوشت: شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس نماد مقاومت در برابر گروهکهای تروریستی بودند.
این گزارش با تصریح اینکه آنها در سوم ژانویه ۲۰۲۰ به دستور مستقیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق امریکا و در یک حمله تروریستی به شهادت رسیدند، به گوشههایی از اقدامات شهید سلیمانی اشاره کرد و نوشت: مشخص است که اقدامات راهبردی سردار سلیمانی به قطع جریان تسلیحات امریکا و رژیم اسرائیل نه تنها به داعش و دیگر گروههای تروریستی فعال در خاورمیانه، بلکه به دیگر خریداران منطقه کمک کرد. ایالات متحده به عنوان بزرگترین تولیدکننده سلاح در جهان و برای موفقیت تجارت اسلحه خود، به اقدامات گروههای تروریستی نیاز داشت. با شکستهای پی در پی تروریستهای داعش در سوریه و عراق به رهبری سلیمانی و المهندس و پیامد آن سقوط تجارت تسلیحاتی، امریکا تصمیم به ترور ژنرالی که نماد مقاومت برابر این گروهکهای مسلح بود گرفت.
در بخش دیگر این گزارش آمده است: ترور سلیمانی و المهندس در خارج از شرایط جنگی و در خاک کشور خارجی نقض حاکمیت عراق و تروریسم دولتی آشکار و نقض کنوانسیونها و قوانین بینالمللی بود. این اقدام تلاش بیهوده دیگری از سوی امریکا و شرکای آن برای مهار محور مقاومت بود که شامل ایران، سوریه، حزبالله لبنان، نیروهای حشدالشعبی عراق، حوثیهای یمن، حماس، جهاد اسلامی و مردم فلسطین میشود.
قهرمان ملی-دینی
روزنامه فرهیختگان در مطلبی با طرح پرسش مبنی بر حاج قاسم چگونه ورای احزاب و گروهها مورد احترام همه ملت شد؟، نوشت: تشییع پیکر میلیونی شهیدسلیمانی در شهرهای ایران و عراق مصداق خوبی است برای اثبات این مدعا که ایشان شخصیتی ملی و امتی بودند. قرارگرفتن شهیدسلیمانی در چنین جایگاهی در نگاه امت و ملت درحالی تحقق یافته است که سپهبد سلیمانی خود نیز نقش ویژهای را برای ملت ایران و امت اسلام قائل بوده و بارها به اهمیت این نقش گوشزد کرده است. شهیدسلیمانی در مهمترین صحبتهای تاریخ زندگی خود که آنرا در وصیتنامه خود نگاشته است، توافق حول اصول را از شروط باهم بودن و تفکیک مرزها برمیشمارد و (اعتقاد حقیقی به جمهوری اسلامی) را یکی از این اصول میخواند. چنین نگاهی به جایگاه ملت و امت مکررا در صحبتهای شهید موردتاکید قرار گرفته است.
رسانههای اعتدالگرا
جهان به مبارزانی مانند سردار سلیمانی احتیاج دارد
روزنامه جمهوری اسلامی در گزارشی به توییت محمدجواد ظریف پرداخت و نوشت: وزیر امور خارجه سابق کشورمان در پیامی توییتری یاد سردار شهید سلیمانی را گرامی داشت.
دکتر محمد جواد ظریف در دومین سالروز به شهادت رسیدن شهید سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروهای قدس سپاه پاسداران در صفحه توییترش نوشت: دو سال پیش، من یک دوست، یک دلاور و یک قهرمان جهان در مبارزه با تروریسم را از دست دادم.
محض اطلاع کسانی که این را انکار میکنند، چهره اصلی ترامپ، تنها یک سال بعد در کپیتال [هیل] آمریکا به کل رو شد. جهان به مبارزانی مانند سلیمانی احتیاج دارد، نه جنگافروزان بزدلی مانندترامپ، نتانیاهو و شرکا.
مقاومت قدرتمندتر از همیشه
در بخشی از یادداشت روزنامه حمایت به قلم اسماعیل کوثری، می خوانیم: در حقیقت حذف فیزیکی حاج قاسم، کار را برای آمریکاییها بسیار دشوارتر کرده و نیروهای جبهه مقاومت از عراق و سوریه گرفته تا لبنان و فلسطین و یمن، همگی طرحهای خود را برای پیروزی نهایی، عمیقتر، گستردهتر و پیچیدهتر کردهاند و امروز شاهدیم که مقاومت فلسطین، سخن از نبرد پایانی و روزهای آخر صهیونیستها به زبان میآورند.
نکته پایانی اینکه «برخورد حذفی مستکبران با شهید سلیمانی در فضای مجازی نشانه ترس آنها حتی از اسم شهید و واهمهشان از رواج و تکثیر آن الگوی گرانسنگ است.» (رهبر معظم انقلاب – ۱۱ دی ۱۴۰۰). به بیان دیگر، روی آوردن دشمنان به حذف هر نوع اثر از رهبران شهید مقاومت در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نیز حاکی از آن است که آنها در عرصه میدانی، دیگر حرفی برای گفتن ندارند، به آخرین سنگر خود یعنی فضای مجازی عقبنشینی کردهاند و در آینده نیز به شکستهای سنگینتر تن خواهند داد.
رسانههای اصلاحطلب
بغداد در سوگ سردار و شادی خروج نظامیان خارجی
روزنامه اعتماد در مطلبی به تجمع میلیونی مردم عراق در نخستین روز سال نوی میلادی، پرداخت و ونوشت: شهروندان بغداد، روز شنبه برای بزرگداشت یاد و خاطره فرماندهان شهید مقاومت، در تجمعی وسیع در منطقه الجادریه بغداد گرد هم آمدند. به گزارش رسانهها شمار زیادی از شخصیتها و مقامهای سیاسی عراق در این مراسم حضور داشتند. رسانههای هادی العامری، رییس ائتلاف الفتح، فالح الفیاض، رییس سازمان الحشد الشعبی، اکرم الکعبی، دبیر کل جنبش النجباء عراق، سید عمار الحکیم، رییس جریان حکمت ملی، قاسم المصلح، فرمانده عملیات استان الانبار و قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق از جمله شخصیتهای عراقی بودند که تصاویر آنها در تجمع روز گذشته منطقه الجادریه منتشر شده بود.
هادی عامری، رییس سازمان حشدالشعبی در سخنرانی خود در مراسم بزرگداشت دومین سالروز ترور فرماندهان شهید مقاومت توسط نظامیان امریکایی با اشاره به خروج نظامیان خارجی از عراق، این موضوع را نتیجه خون شهدا دانست و گفت: «عقبنشینی نیروهای خارجی یک موضع احساسی نیست، بلکه برای حفاظت از عراق و حاکمیت آن است.
فقدان حاج قاسم در روزهای سخت مردم
روزنامه آرمان ملی در مطلبی با اشاره به مرد عمل بودن شهید سلیمانی آورده است: این روزها که مصادف با ایام شهادت سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی است همه از ابعاد شخصیتی او و فضایل و سجایای اخلاقی آن شهید والا مقام صحبت میکنند. اما شاید نکتهای که به امروز جامعه نیز بیربط نباشد بحث عملگرایی و مرد میدان عمل بودن سردار سلیمانی است که یکی از نیازهای واجب امروز جامعه است. آنهایی که امروز از حاج قاسم میگویند باید بدانند که سردار سلیمانی مرد میدان عمل بود؛ نه شعار و امروز پیروی از راه سلیمانی یعنی مرد میدان عمل بودن برای حل مشکلات معیشتی مردم. پس در کنار گرامیداشت یاد این شهید سر افراز باید نهضت عمل در جهت حل مشکلات مردم نیز کلید بخورد تا نام و یاد آن شهید همواره در جامعه ساری و جاری باشد.
شاید اگر از هر یک از آنهایی که حاج قاسم را میشناختند و از نزدیک با وی ارتباط داشتند از خصایص این شهید والا مقام پرسیده شود همه به یک خصیصه مشترک اشاره کنند و آن هم عملگرایی حاج قاسم است که او را مرد میدان عمل کرده بود. لذا نه فقط در عرصه نظامی و جنگ بلکه در حوزههای داخلی نیز مرد عمل بود. چنانکه بسیاری از همکاران و چهرههای که نسبت به سردار سلیمانی شناختی داشتند معتقدند که او نسبت به معیشت مردم و رسیدگی به وضعیت محرومان حساسیتی ویژه داشت و تا زمانی که مسئولیت سپاه استان کرمان را برعهده داشت، از توسعه این استان حمایت کرد. حمایت و سرکشی به خانوادههای شهدای مدافع حرم و دغدغه معیشت مردم باعث شده بود تا همگان حاج قاسم را از چهرههای دلسوز و دغدغهمند برای مردم بدانند.
جمعبندی
رسانههای اصولگرا در مطالب خود به بررسی سیره عملی و مکتب حاج قاسم سلیمانی پرداخته و نقش وی را ایجاد ثبات و امنیت منطقه و ایران تبیین کردند. رسانههای اعتدالگرا در مطالب خود با اشاره به شهادت رساندن سردار سلیمانی توسط عوامل آمریکایی نوشتند که در حقیقت حذف فیزیکی حاج قاسم، کار را برای آمریکاییها بسیار دشوار کرد و آنها را وادار ساخت تا منطقه را ترک کنند. رسانههای اصلاحطلب نیز در مطالب خود به بزرگداشت یاد و خاطره فرماندهان شهید مقاومت، در تجمعی وسیع در منطقه الجادریه بغداد و زمان و مکان برگزاری دومین سالگرد شهادت سردار اشاره داشتند.
مطالب مرتبط
- قالب پاورپوینت سردار سلیمانی سردار دلها
- حاج قاسم سلیمانی؛ فاتح و سردار جنگ شناختی
- میراث سردار سلیمانی
- شهادت قاسم سلیمانی به زندهبودن ایرانی
- سلیمانی، داعش، ترامپ
- سپهبدهای ایرانی؛ از فتح قلههای ایثار تا نماد وطنپرستی
- راز محبوبیت سردار دلها
- سردارسلیمانی؛ قهرمان بلامنازع عزت وشرف
تگها
مطالب پربیننده
- چه کسانی می توانند نامخانوادگیشان را تغییر دهند
- روزانه چقدر پروتئین مصرف کنیم؟
- خواص شگفتانگیز کیوی را بشناسید
- فراخوان دومين كنگره بين المللی راهكارهای گسترش فرهنگ غدير و ترويج نهج البلاغه
- ۳ نوشیدنی مفید برای سالمندان
- نکاتی مهم درباره جوشهای صورت
- علائم بیش فعالی در دخترها و پسرها را بشناسید
- میوه ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- گیاهی برای دفع سنگ کلیه
- اربعین؛ پلی به سوی وحدت جهانی
- چالشهای ازدواج در دوران پیری
- اذن پدر برای ازدواج دختر لازم است یا خیر؟
- معرفی سوغات و صنایع دستی مازندران
- چگونه عطر مناسب بخریم؟
- زندگی نامه مسعود پزشکیان
- رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد
- درباره دوران بحرانی نوجوانی
- بازار کرمان با قدمت ۶۰۰ سال
- معرفی موزه هنرهای معاصر تهران؛ بازتابی از هنر ایران و جهان
- مصرفگرایی و ویرانی زندگی
- پاسخ به سوالات رایج درباره مصرف شیر
- معرفی جنگل فندقلو؛ بهشتی مینیاتوری در اردبیل
- درباره سن پیری بیشتر بدانیم
- اهمیت خواب را جدی بگیرید
- معرفی مسجد شیخ لطف الله، اثری شگفت انگیز از دوران صفویه
- پناهگاه سکوت
- نحوه خوابیدن به خواستههای درونی
- مضرات سیگار از آسیبهای پوستی تا تهدید سلامتی
- در مورد کف پای صاف و باورهای قدیمی
- چگونه با کودکان چاق تعامل داشته باشیم
- قوانین کلاس و مدرسه
- قالب آماده و زیبای پاورپوینت(15)
- ۵ فیلم که همه زنان ایرانی باید تماشا کنند
- شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین»
- قالب زیبای پاورپوینت برای ارائه پروپوزال و دفاع رساله دکترا
- قالب پاورپوینت کادر دار زیبا
- پورنوگرافی چیست و چه اثری بر مغز و رابطه جنسی دارد؟
- رنگ چشم هایتان درباره شما و اجدادتان چه می گوید؟
- قالب پاورپوینت گرافیکی و طرح دار زیبا
- قالب پاورپوینت گرافیکی زیبا
- نمونه تدریس درس اول هدیه آسمان پنجم
- قالب پاورپوینت گرافیکی جالب
- اندکی درباره درسپژوهی
- کتاب پسری که جادویی شد
- همه زائران سلطان
- قالب پاورپوینت
- معرفی کتاب
- دوستی با کتاب
- قالب پاورپوینت گرافیکی
- درباره محسن رضایی
- معرفی کتاب
- قیافه و ظاهر واسه متولدین کدوم ماه، خیلی مهمه؟
- متن کامل دعای جوشن کبیر با ترجمه
- درباره امیر کبیر
- کتاب راهنمای کامل Interaction access
- چشم رنگی ها چه شخصیتی دارند؟ روانشناسی رنگ چشم ها
- درباره فخرالدین عراقی
- کتاب پیوند زخم خورده
- خلاصه کتاب سواد بصری
- کتاب آموزش علیه آموزش